Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 486936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #3510 dnia: Czerwca 19, 2017, 22:35:04 »
Ja proponuje głosowanie, jak wszyscy wiemy niektórzy u nas posiadają umiłowanie nowinek i "wodotrysków" :evil: prawda Lipciu?
Osobiscie wolę prostotę TS, a nie jakiegoś "Di(s)ckorda"
Dziwne jest to, że Qrdl nie lubi nowości pod postacią nowych kokpitów, a komunikator łyknął jak pelikan :evil:.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

« Odpowiedź #3511 dnia: Czerwca 19, 2017, 22:38:27 »
Ja aktualnie siedzę na dwóch komunikatorach na raz, także jak chcesz Airman to możesz wejść na TSa.

« Odpowiedź #3512 dnia: Czerwca 19, 2017, 22:40:05 »
Mi to wszystko jedno, ale tak jak pisałem - informacja powinna być o tym i o tym, dla nowych i starych użytkowników, tych nowoczesnych i staromodnych.  Co do jakości dźwięku to jest podobnie, bez większego znaczenia, nie słucham tu muzyki.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3513 dnia: Czerwca 19, 2017, 22:48:59 »
Możecie sobie siedzieć nawet na Skype, ja będę na Discordzie i tyle. TSa nie traktuję jak rogu przy dworcu w oczekiwaniu, że przyjdzie ktoś nieznany i mi zafunduje jazdę. Niektórzy przychodzą na TS raz na miesiąc, dwa, czyli to oni mogą się wysilić na wyszukanie nas, o ile im zależy. A TS RoFa wykręcił numer olewając wszystkich, tak więc nie wiem skąd taki wasz sentyment.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #3514 dnia: Czerwca 20, 2017, 00:46:10 »
Ja proponuje głosowanie, jak wszyscy wiemy niektórzy u nas posiadają umiłowanie nowinek i "wodotrysków" :evil: prawda Lipciu?
Osobiscie wolę prostotę TS, a nie jakiegoś "Di(s)ckorda"
Dziwne jest to, że Qrdl nie lubi nowości pod postacią nowych kokpitów, a komunikator łyknął jak pelikan :evil:.

Jak chcesz głosować to ja wybieram Discord. Lepsza funkcjonalność, dźwięk, prostota działania. I żadne ćwoki nam nie wlezą podczas gry, co się już parę razy zdarzyło na TS.
A nowinki i wodotryski lubię, a co. Jak coś może lepiej wyglądać​ i działać to czemu nie?

« Odpowiedź #3515 dnia: Czerwca 20, 2017, 07:29:23 »
Server TS-Rof hostuje ten sam gościu co i staty do ROFA i BOXów. Kilka tygodni temu zmieniły adresy statsy no to i TS ROFa przenieśli. Jak by nie Wy to pewnie bym się nawet nie zorientował, że to jakiś problem. Ja podszedłem do tego po mojemu: włączyłem TSa nie zadziałał, wszedłem na inny serwer (J5) działa no to: zaś się coś u mnie zjebało! (pomyślałem) i zaktualizowałem sobie adres (ze strony, którą wam wciskałem od pierwszego dnia ale mnie olewaliście).

Tu mnie to nawet nie dziwi, że nie zorientowaliście co się dzieje ale na forum Rofa niektórzy już też spodziewali się, że to pierwszy krok do zamknięcia ROFa na zawsze. Mało już tam ludzi, którzy pamiętają, że to już chyba z 5 albo 6 przesiadka jest.

BTW: ciężko mi idzie "nauka" na tych suszarkach, nieprędko do was zawitam na serwer.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #3516 dnia: Czerwca 20, 2017, 09:14:36 »
Wybierz sobie samolot, którym chcesz latać. Obcykaj systemy, uzbrojenie i ogólnie taktykę walki. A potem to już samo pójdzie. Reszty się dowiesz od nas podczas wspólnych lotów.

« Odpowiedź #3517 dnia: Czerwca 20, 2017, 11:21:36 »
Ha ... I tak właśnie mam plan... czyli do zobaczenia w 2018 bo idzie jak krew z nosa...

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #3518 dnia: Czerwca 20, 2017, 12:39:28 »
Pytanie, czy wolisz Blue Oyster Team czy Czerwoną Stronę Mocy. Jeśli Blue to oczywistym wyborem będzie F-15, jeśli Red to raczej Su-27 (reszta maszyn ma prosty model lotu). Oczywiście mówię tu o myśliwcach.
Wszystko tu lata właściwie tak jak w RoFie, tylko trochę szybciej  :evil:.
Jak już opanujesz jeden typ, to z resztą będzie dość łatwo.

« Odpowiedź #3519 dnia: Czerwca 20, 2017, 12:44:45 »
Taaaa Su-27 jest troszkę bardziej prymitywna od F-15, zatem bliżej jej do szmatolotów, trzeba ciągle trymować lub wcale i walczyć drągiem jak w szmaciaku he he he.
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #3520 dnia: Czerwca 20, 2017, 12:49:56 »
Ty Padi, coś ty taki znawca Su-27 ? :evil: Jakoś tym nie latasz wcale. Co niektórzy natomiast robią ci dobrze latając Su, chociaż wcale nie chcą.

« Odpowiedź #3521 dnia: Czerwca 20, 2017, 13:03:55 »
Wiesz Lipciu, kiedyś właśnie tym latałem, podobnie jak Slider. Odpowiadał mi radar na HUD-ie i celownik w kasku, jedynie "Berioza" mnie wku..... , latałem na Su-33 bo kręci mnie lądowanie na lotniskowcu. Po przejściu na niebieską stronę A-10C, jakoś zapomniałem jak sie tym lata, Slider dał mi sporo indywidualnych szkoleń na F-15 ale to i owo z Su-27 pamietam - tylko ta "Berioza" to dla mnie ciągle zagadka - zapewne brak doświadczenia. Szkoda, że Mig-29 ma prosty model lotu, coś ktoś kiedyś mówił, że ma być zrobiony nowy ale co z tego wyszło - tylko chyba nowe ubranko i model samolotu...
Co do Ciebie w Su-27, to jesteś coraz bardziej wymagającym przeciwnikiem - już nie latam sobie na luzaku jak parę tygodni temu. No ale świetnemu pilotowi potrzeba tylko oswjenia się z nową maszyną.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #3522 dnia: Czerwca 20, 2017, 13:45:32 »
Lata tak samo. Czyli wznosi się w górę a spada w dół... RGR dzięki chłopaki, chciałem 29 ale skoro za prosty to 27.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #3523 dnia: Czerwca 20, 2017, 13:58:23 »
Nie chodzi o to, że za prosty. Też może być trudny, tylko, że ma niedopracowany (czyt. zły) model lotu. Jak chcesz to trenuj MiGa-29. Praktycznie wszystkie systemy ma takie same jak Su-27.

« Odpowiedź #3524 dnia: Czerwca 20, 2017, 14:04:01 »
No i Mig-29 przenosi R-77, co nie jest bez znaczenia :) .
Latamy dzisiaj?