Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 485057 razy)

Darth_Worm

• Gość
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #3675 dnia: Lipca 31, 2017, 09:56:46 »
"...a na przystani czółno stało, kolorowy paw ..."

« Odpowiedź #3676 dnia: Lipca 31, 2017, 10:47:24 »
Eeeee? No no no no ...  Lepiej wracaj z tego wylegiwania się. 

Ktoś chętny na loty - dzisiaj?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3677 dnia: Lipca 31, 2017, 11:53:10 »
"...a na przystani czółno stało, kolorowy paw ..."

Paw zwykle zależy od tego co się jadło wcześniej, przed nim... ale zgadzam się z Padim, wracaj :-).

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #3678 dnia: Lipca 31, 2017, 16:33:29 »
Ja wracam jutro, ale loty to dopiero w środę. Szykujcie się 😉.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3679 dnia: Lipca 31, 2017, 20:14:08 »
Latać to można i dziś, tylko trochę ciepło  :evil:.

« Odpowiedź #3680 dnia: Lipca 31, 2017, 20:24:42 »
To sobie wiatraczek postaw i worek lody na jajka.
Latamy dzisiaj?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3681 dnia: Lipca 31, 2017, 21:53:51 »
=OPS= Polonez wstaje.

« Odpowiedź #3682 dnia: Sierpnia 02, 2017, 01:50:22 »
Witam wszystkich!

Poszukuję jakiejś grupy / eskadry do wspólnego latania w DCS. Do tej pory miałem bardzo niewiele czasu na zabawę w związku z czym będę stawiał pierwsze kroki... Czy ktoś mógłby przygarnąć nowicjusza?:-)

Moduł nie ma większego znaczenia, mogę się dostosować do reszty.

Z góry dziękuję i pozdrawiam:-)

« Odpowiedź #3683 dnia: Sierpnia 02, 2017, 10:21:24 »
Nie ma problemu, wszyscy są mile widziani na serwerach =OPS=, jesli tylko trzymają się zasad. A w zasadzie jest jedna zasada - "nie zmieniamy uzbrojenia w myśliwcach" . No i jeśli tylko nie będziesz się przejmował ciągłym spadaniem... :) .  Tu raczej nie ma litości, jeden błąd i spadasz na glebę. Jednak wiem z własnego doświadczenia, że to dobra szkoła latania, pierwsze dziesiąt lotów najczęsciej spadałem z pytamniem na ustach "Ale, ale  jak to?  To niemożliwe $!%$#$&^%*&^&*(^ ? " . Oczywiście ludzie udzielą Ci podpowiedzi i porad, jednak nie licz za bardzo na szkolenie podstaw typu - Co to jest "flapa", jak uruchomić silniki?" itp.

Przeczytaj pierwszy wątek tego tematu, tam masz informacje o serwerach, hasłach i comunikatorze (Discord), oraz jak w nim przyłaczyć się do reszty ekipy.  Nasz serwer zawsze zaczyna się w nazwie od "=OPS=......"  .

Pozdrawiam
Latamy dzisiaj?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #3684 dnia: Sierpnia 02, 2017, 11:07:01 »
Witam, poszukuję graczy, którzy chcą się nauczyć latać misji JTAG. Mój przyjaciel wrócił z kursu JTAG , dokładnie z pierwszego stopnia więc w trakcie rozmowy doszedłem do wniosku, że warto się podszkolić.
Dcs ma JTAG w okrojonej formie, procedury są nieskomplikowane jednak jest ich dużo. Całość powinna być dobrą zabawą, samoloty preferowane A-10C , będzie możliwość zrzutu kierowanej amunicji  z Mirage'a oraz atakowanie celów niekierowanymi środkami rażenia.
Termin pierwszego lotu musimy dograć z Dante, który będzie z Combined Arms kierował operacjami JTAG. Chciałbym dowiedzieć się ilu będzie chętnych i czy gra warta świeczki. Nauczyć możemy się sporo, a i satysfakcja z przebytego szkolenia będzie dobrą gratyfikacją. Procedury JTAG będą prowadzone po angielsku, ale omawiane już po polsku, więc nie ma się czego bać. Materiały potrzebne do szkolenia: Mapa regionu wydrukowana, coś do pisania i dużo samozaparcia.Czekam na chętnych :)

« Odpowiedź #3685 dnia: Sierpnia 02, 2017, 12:49:47 »
Ja chętnie, zwłaszcza że nauczyłem się ustawiać JTAG w misji. Gorzej, że mój angielski to taka układanka dla dziecka z brakującymi częściami... Mimo to bardzo chętnie.
Niebawem będzie to dostępne na =OPS=Husaria, dostępne też już jest na =OPS=Pancerni ( preferowane użycie dla F-5, Viggen  oraz A-10A - oznaczanie celów dymem i podanie koordynatów celów).  W misji =OPS=Pancerni, samolot A-10C jest pozbawiony TGP z uwagi na przełom czasowy tej misji, JTAG nie wysyła też DATA LINK do A-10C (to tak by było trudniej).   
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2017, 12:56:50 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #3686 dnia: Sierpnia 02, 2017, 13:07:50 »
Jak pisałem, JTAG w dcs jest uproszczony. Ja proponuję naukę prawdziwego JTAG'u w/g amerykańskich procedur.

« Odpowiedź #3687 dnia: Sierpnia 02, 2017, 13:21:50 »
No wiem, ale i tak będziemy się bawić na DCS-e.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #3688 dnia: Sierpnia 02, 2017, 13:49:19 »
Witam,

Dzięki za informację:-). Jestem jeszcze w pracy, więc przez najbliższe dwa tygodnie nie będę mógł dołączyć, poza tym muszę się nauczyć latać. Jakimi samolotami latacie na tym serwerze??
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2017, 17:11:50 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3689 dnia: Sierpnia 02, 2017, 14:17:22 »
Bardzo różnie,  FC (wszystkie samolotu Su-25, A-10A, Su-27, F-15, Su-33, Mig-29), A-10C, Viggen, Mirage, F-5, Mig-21, Mig-15, F-86 są też śmiglaki i dziadki z WWII. Wszystko zależy od misji. Jeśli na dobry początek będziesz miał FC, to zapewne zawsze znajdziesz coś dla siebie, reszta samolotów jest już trudniejsza bo w pełni "klikalna" ( nie uproszczona). Są misje gdzie znajdziesz prawie wszystkie te maszyny lub dedykowane pod jakiś okres historyczny.
Latamy dzisiaj?