Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 486961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #3900 dnia: Października 04, 2017, 14:44:24 »
Grupa jest, jak masz ochotę to zapraszamy, czasem nas więcej, czasem mniej ale zawsze jest wesoło. Zawsze piszemy tutaj o postawionym serwerze =OPS=. Jeśli nas nie ma wielu, latamy na serwerze ACG lub w BOS-a.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #3901 dnia: Października 04, 2017, 16:16:06 »
Poszukam Was dziś wieczorem. Od której mogę liczyć na towarzystwo? BTW, podstawka, openbeta czy openalpha?

« Odpowiedź #3902 dnia: Października 04, 2017, 16:21:01 »
Z zasady jesteśmy tak od 21:00-21:30, niestety bardzo różnie jest z frekwencją, najwięcej nas jest w piątki... Co do podstawki to 1.5.7 stabilna  lub 1.5.7 beta. Z zasady mamy to i to, ja latam na stabilnej jak się gryzie z betą na multi, to latam na becie. Na 2.1 od pewnego czasu nie latamy z wiadomych przyczyn. Co do komunikacji to Discord, wszystko znajdziesz w pierwszym poście tego tematu.
Zapraszamy.
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #3903 dnia: Października 04, 2017, 18:43:34 »
Dodam tylko, że wszyscy na serwerze =OPS= mamy skończone 18 lat. Uprzedzam, żeby nie było jakiegoś zdziwienia, skonfundowania, itp.

« Odpowiedź #3904 dnia: Października 04, 2017, 19:12:46 »
Po pierwszym razie bylem fest skonfudowany i pol roku mnie nie bylo....

« Odpowiedź #3905 dnia: Października 04, 2017, 19:18:31 »
He he he he o masz ci los...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #3906 dnia: Października 04, 2017, 20:56:43 »
Stawiam dziś serwerek =OPS=Polonez, zapraszam na 21:30.
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #3907 dnia: Października 04, 2017, 21:32:07 »
Będę.

« Odpowiedź #3908 dnia: Października 05, 2017, 12:11:53 »
Panowie, dziekuje wszystkim za mile przyjecie wczoraj wieczorem ;P Spadanie od Waszych rakiet i pociskow bylo zaiste prawdziwa przyjemnoscia ustepujaca jedynie momentom, w ktorych to sam urywalem sobie skrzydla! ;)

Mowiac serio, wczorajsza sesja pokazala mi jak bardzo PvE w DCS rozni sie od PvP. Mialem swiadomosc tych rozbieznosci, ale ich ogrom mnie przerosl i po spadaniu z zacisnietymi zebami i wola zemsty zaczalem spadac juz tylko z usmiechem na ustach.. :)

Mimo wszystko, nie mam zamiaru rezygnowac. Su-27/33 to samoloty, ktorych chce sie trzymac i w ktorych obsludze mam nadzieje sie doskonalic. Szkoda troche, ze ED systematycznie ujmuje "Suczkom" ich uznanej w swiecie zwinnosci i zwrotnosci obarczajac je za to (jako jedyne w FC3?) "urywalnym platowcem". Wybaczcie mi niewiedze, ale to nie nad tym wlasnie w Sukhoi'ach (jak i przeciez w zachodnich maszynach) panuje system Fly-by-Wire? Czy wychylenia plaszczyzn sterujacych nie sa przez ten system dyktowane predkosciami? Tyle czytam o G-limiterze na Su-33 ustawionym na 8,5g, ktory jesli dobrze rozumiem nie powinien zezwolic na uzyskanie wiekszych przeciazen jesli tylko pilot nie wcisnie "Y" (dawniej "W") albo "S".. Tymczasem skrzydla i stateczniki 27-ek i 33-ek majestatycznie spadaja z nieba na wszystkich serwerach DCS. No coz, "rosyjski bias" w DCS dziala odwrotnie niz w wiekszosci ich innych gier. :)

Tak czy owak, cwiczyc! cwiczyc! cwiczyc! :D
Do zobaczenia w gorze!
S!

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #3909 dnia: Października 05, 2017, 14:16:43 »
Z maszyn dostępnych w grze jedynie Su-27/33 i Mirage 2000 mają FBW. Jedynie wyłączenie może spowodować urwanie skrzydeł przy zbyt dużej prędkości. Co do zwinności Su to jest to sprawa dyskusyjna. Na pewno dobrze się trzyma powietrza przy niewielkich prędkościach gdzie większość maszyn wymięka. Ale jest jednocześnie dość wołowaty w manewrach bo jest duży i ciężki. Są u nas na serwerze specjaliści co ci mogą to i owo podczas lotów wyjaśnić.

« Odpowiedź #3910 dnia: Października 05, 2017, 14:34:25 »
Chetnie!

« Odpowiedź #3911 dnia: Października 05, 2017, 18:06:04 »
Mam dziś kiepski dzień, ktoś dziś lata?
Latamy dzisiaj?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #3912 dnia: Października 05, 2017, 18:10:23 »
Ja będę po 22:30 :)

« Odpowiedź #3913 dnia: Października 05, 2017, 18:14:33 »
Oooooo jak miło, muszę się odstresować, dziś =OPS=Husaria, zapraszam 21:30. No chyba, że nas mało będzie...
Latamy dzisiaj?

Offline tomant

• *
  • Najlepsze są radzieckie rurki
« Odpowiedź #3914 dnia: Października 05, 2017, 18:21:51 »
Ja odpadam - zepsułem do końca joystick. Tak to jest jak się ma dzień wolny  :612:
DCS: FC3, A-10C