Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 487195 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #4035 dnia: Listopada 06, 2017, 19:04:03 »
Może tak.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #4036 dnia: Listopada 06, 2017, 21:34:59 »
Stawiamy serwer =OPS=. Zapraszamy chętnych.

« Odpowiedź #4037 dnia: Listopada 08, 2017, 21:34:05 »
Stawiamy =OPS=Pancerni, F-5  i Mig-21.
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2017, 21:41:22 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #4038 dnia: Listopada 08, 2017, 23:39:36 »
Panowie, skoro mapa duża a nas też "dużo" to może AWACS postawić?
Powinien przyspieszyć rozgrywkę.

« Odpowiedź #4039 dnia: Listopada 09, 2017, 10:48:52 »
Nie jest taka duża, między lotniskami jest zaledwie 15-20km więcej niż na Polonezie, a i góry mniejsze.  Zawsze staram się, by lotniska nie były zbyt dalego od siebie, nie chcę marnować czasu na lot z A do B. Zwyczajnie nasz Airman ostatnio troszkę marudzi, on by chciał latać wysoko i bawić się radarówkami w Mig-21, oraz zmusić do latania wszystkich wysoko, przez zasypanie ziemi obroną PL... 
Mimo wszystko jest taka możliwość, po to są zrobione naloty bombowców, by można było się tak pobawić, strącić nie tylko AI ale kogoś kto będzie chciał unieszkodliwić bombowce. Tym razem dopadłem Airman-a z działka na paru kilometrach nad ziemią i to atak przeprowadziłem z góry, latałem za nim z 2-3 min. A i tak marudził, że zestrzelili go bo zszedł nisko... Widać zły dzień miał. 
Nie dogodzisz wszystkim, nie da się...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4040 dnia: Listopada 09, 2017, 12:04:12 »
Zgadzam się z Padim ale czasami można_polatać trochę ambitniej niż DCSowa wersja Team Deathmatch.

Just sayin...
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2017, 12:30:53 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #4041 dnia: Listopada 09, 2017, 12:55:48 »
Ja tam jestem otwarty, ale "ambitniejsze " latanie nie wzbudza często zainteresowanie innych. Przykładem było latanie z JTAC, by Mirek mógł coś upolować na ziemi, podniósł się larum, że to ułatwienia itd. Właśnie dlatego wprowadzam takie pierdoły jak konwoje, okręty czy bombowce, by było jeszcze coś innego do roboty. Ale to też często wzbudza głosy niezadowolenia - sam wiesz.
Dla mnie to zadania, które trzeba wykonać pod presją i takie które można ale nie trzeba robić.
Powiem tak, Boski zrobił Poloneza, który jest latany uuuuuu i jeszcze troszkę uuuaaa. Ja zrobiłem Husarię i Pancernych, do tego jeszcze czasem zrobię jakiegoś gniota, który nie podoba się wszystkim. Staram się wprowadzać w miarę realne pola bitwy, a nie niebiesko-czerwoną szachownicę, której celem jest tylko wymuszenie wysokich lotów na całym terytorium walki. Nie wszystko da się zrobić w menadżerze misji, a ja jeszcze nie wszystko tam ogarniam (bo można dodawać jeszcze skrypty do misji). Co by się nie zrobiło to i tak komuś się nie będzie się coś podobać. Jeden lubi deszcz i śnieg, inny słonko, tamten cele naziemne, ktoś tylko śmigłowce a inny tylko rakiety IR.
Oczywiście możemy polatać w coś innego, zróbcie misje i już. Ja przynajmniej się staram, by było coś nowego, by był wybór, by było jakoś inaczej. Mimo tego, że wiem, że nie zadowlę wszystkich.  :P

PS: Myślę o zrobieniu misji typowo morskiej, z czasem będzie bardziej rozwojowa. Jednak czy znajdzie chętnych, jesli trzeba się będzie przesiąść z Su-27 na Su-33 i nie będzie się za co schować? 

A tak z czapy - lata ktoś dzisiaj ?
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #4042 dnia: Listopada 09, 2017, 14:07:44 »
Coś Airman zapowiadał, że może postawi swoją misję F-5 vs MiG-21 do latanie wysoko. Ja jestem otwarty na propozycje. A z misji mi się najbardziej podoba Husaria. Najbardziej urozmaicona jeśli chodzi o użycie sprzętu.
Napiszę też coś w wątku o lataniu w WW2, jakby co :).

« Odpowiedź #4043 dnia: Listopada 09, 2017, 14:28:19 »
"Pancerni" to misja dla F-5 i Mig-21, trudno tu o urozmaicenie. Natomiast misje, gdzie cała gleba usiana jest przeplatającą się obroną PL twoją i wrogą jest jakaś taka mało realna. Nigdzie tak nie jest, albo sa pojedyncze stanowiska, albo obszar kontrolowany przez kogoś, a nie szachownica . Kiedyś Airman miał taką misję, do rzeki było terytorium twoje a za nią wroga, mocna obrona PL, to było realne. Potem zrobił dziwoląga z obroną PL całego pola między lotniskami...
Latamy dzisiaj?

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #4044 dnia: Listopada 09, 2017, 15:46:26 »
W oczekiwaniu na Horneta od jakiegoś czasu w 13WELT latamy na F-5E na serwerze ACG. Przesiadka z Falcona BMS jest brutalna ze względu na brak smart scallingu w DCSie. Na nowo musimy się uczyć patrzenia na niebo, obserwowanie skrzydłowego i trzymanie formacji to nie lada wyzwanie a sytuacje gdy bandyta jest od nas na wyciągnięcie ręki ale nikt go nie widzi to standard. Gryząc regularnie piach powoli zdobywamy skilla a czasami uda się nawet nakręcić nawet jakiś pozytywny materiał.

https://youtu.be/F-nmqlwPPcs

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #4045 dnia: Listopada 09, 2017, 17:23:02 »
Dajcie swoje ksywki pod jakimi latacie, żebyśmy wiedzieli co i kto.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #4046 dnia: Listopada 09, 2017, 17:29:53 »
Padi, po to tak zrobił, żeby niejako wymusić latanie wysoko, a nie "tańczyć poloneza" z d. przy ziemi, chociaż i tak to się często działo. Mi się misja b. podobała i chętnie bym w nią polatał. Jedyny problem to brak kierowców MiGów.

« Odpowiedź #4047 dnia: Listopada 09, 2017, 18:22:19 »
A dla mnie takie rozmieszczenie pelotki na ziemi to mało realna sprawa i właśnie to mi się nie podobało.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4048 dnia: Listopada 09, 2017, 18:50:27 »
Dajcie swoje ksywki pod jakimi latacie, żebyśmy wiedzieli co i kto.

Takie same jak na forum.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #4049 dnia: Listopada 09, 2017, 20:32:21 »
A mi w ogóle nie przeszkadzało i teoretycznie takie rozmieszczenie mogłoby się zdarzyć, bo czemu nie. Marudzisz trochę  :evil:. Dobra, koniec offtopa.
Latamy dzisiaj ?