Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 486015 razy)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #7320 dnia: Lipca 04, 2020, 18:06:56 »
Poloneza? ;-). Żartuję, kampanię oczywiście. Tylko pewnie znów będzie bieda z frekwencją.

« Odpowiedź #7321 dnia: Lipca 04, 2020, 18:26:30 »
Poloneza? ;-). Żartuję, kampanię oczywiście. Tylko pewnie znów będzie bieda z frekwencją.

AI to wynagrodzi. :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #7322 dnia: Lipca 04, 2020, 20:06:03 »
Moim skromnym zdaniem kampania jest frustrująca przez oczywisty problem ze skakaniem samolotów, co uniemożliwia skuteczne ich zwalczanie (no chyba, że ma się 10 rakiet, a nie 4 jak mój JF-17...). Natomiast jeśli chodzi o Poloneza, to F-15 (FC3) skutecznie zabija przyjemność z latania, nawet po tej samej stronie, strącając na pęczki wszystko co się wzbija w powietrze. Tak więc ja sobie daruję.

« Odpowiedź #7323 dnia: Lipca 04, 2020, 20:13:09 »
Moim skromnym zdaniem kampania jest frustrująca przez oczywisty problem ze skakaniem samolotów, co uniemożliwia skuteczne ich zwalczanie (no chyba, że ma się 10 rakiet, a nie 4 jak mój JF-17...). Natomiast jeśli chodzi o Poloneza, to F-15 (FC3) skutecznie zabija przyjemność z latania, nawet po tej samej stronie, strącając na pęczki wszystko co się wzbija w powietrze. Tak więc ja sobie daruję.

Czyżbyś robił sobie dłuższą przerwę od DCSa?  :evil:

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #7324 dnia: Lipca 04, 2020, 20:21:58 »
Czyżbyś robił sobie dłuższą przerwę od DCSa?  :evil:

Jak to mówił polski noblista "Nie chcem ale muszem" :-). Kampania mnie nie bawi, bo może jedna rakieta na lot trzyma kierunek po wystrzeleniu.... a F-15 w Polonezie jest - za przeproszeniem - jak gówno w basenie. Z przykrością odkryłem, że chyba są lepsze metody spędzania wolnego czasu wieczorem, niż męki w DCSa :-).

« Odpowiedź #7325 dnia: Lipca 04, 2020, 20:29:36 »
W takim razie do usłyszenia za dwa tygodnie. Mam nadzieję, że pacz wyeliminuje przeskoki jednostek w multi.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #7326 dnia: Lipca 04, 2020, 20:34:23 »
W takim razie do usłyszenia za dwa tygodnie. Mam nadzieję, że pacz wyeliminuje przeskoki jednostek w multi.

Nie zawsze te przeskoki występują i odnoszę wrażenie, że są związane z obłożeniem serwera ilością jednostek AI. Krótko mówiąc DCS nie wyrabia się przy intensywnym polu walki. Natomiast w Poloneza mi się przyjemnie latało, ale F-15 skutecznie to spier....ło. Dalej jestem chętny do kulturalnej rozgrywki w gronie gentelmanów  8).

« Odpowiedź #7327 dnia: Lipca 04, 2020, 21:19:34 »
Nie zawsze te przeskoki występują i odnoszę wrażenie, że są związane z obłożeniem serwera ilością jednostek AI. Krótko mówiąc DCS nie wyrabia się przy intensywnym polu walki.

Serwery typu BLUE FLAG mają o wiele większe obłożenie jednostek. Nie wiem, czy problem występuje również i tam. Śledzę codziennie informacje na forum ED i nie widzę, aby ktokolwiek miał doświadczany przez nas problem. Wina skryptów? Też ciężko stwierdzić, ponieważ przeskoki widywane były również na Polonezie, choć w mniejszej ilości. Mam jeszcze jeden pomysł, co może być powodem. Może uda się to dzisiaj sprawdzić.

Natomiast w Poloneza mi się przyjemnie latało, ale F-15 skutecznie to spier....ło. Dalej jestem chętny do kulturalnej rozgrywki w gronie gentelmanów  8).

Mnie Polonez od dawna już nudzi. Nie umniejszając mu - miał swój wielki okres w momencie, gdy w DCSie nie było jeszcze tylu maszyn klikalnych. Obecnie postrzegam go jako trigger do wylewania swoich frustracji na temat wyższości jednych maszyn nad innymi. Sorry - ja wolę spokojniejszą rozgrywkę i bardziej taktyczne podejście do sprawy niż latanie 10 metrów nad ziemią i czekanie, aż ktoś wpadnie mi w pionowe skanowanie radaru. Maszyny, które mamy dzisiaj dostępne w DCS stworzone są do innych celów. O F-15 nie będę się rozpisywał, bo każdy już ma wyrobione o nim zdanie.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #7328 dnia: Lipca 04, 2020, 21:36:18 »
Tia. Bo każdym samolotem trzeba umieć latać. Jeszcze nie tak dawno Qrdlu się strasznie czepiałeś jak ktoś Ci mówił, że latając MiGiem-29 strącasz wszystko co żyje. Wg mnie to normalne jeśli się nim latało od dawien dawna. Po prostu do perfekcji to opanowałeś. Ja, nie ukrywam, opanowałem F-15 w stopniu może podobnym, nie wiem. Wczoraj mi dobrze szło, a i przeciwnik się nader często podkładał. Wszystko to kwestia treningu, taktyki i wykorzystywania okazji, a było ich wczoraj bez liku. No trudno, jak wszyscy mają raptem syndrom F-15 to przestanę nim latać w Polonezie. No może ze dwa loty pod koniec, tak, tak, dla podniesienia statystyk, rzecz jasna ;-). Pewnie jedynie Slider nie miałby nic przeciw F-15 latając swoim F-16.
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2020, 21:42:50 wysłana przez =OPS=lipas »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #7329 dnia: Lipca 04, 2020, 21:41:39 »
No tak, zapomniałem, jak po jednym bęckowaniu wywaliłeś z misji I-16 i jakoś nie przyszło Ci do głowy, że może miałem lepszy dzień albo opanowałem go do perfekcji. Szkoda, że nie było wtedy Slidera na meśku, bo on pewnie by nie marudził.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #7330 dnia: Lipca 04, 2020, 21:45:07 »
Czekałem na to, ha, ha, ha. Tylko, że Rata do tamtej misji pasowała jak kij do d.... Już Ci mówiłem, jakby w DCSie był Dr1 też byś nim chciał latać. To już lepiej polatać w War Thunder, tam to jest normalne. Popróbuj, spodoba Ci się :-).

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #7331 dnia: Lipca 04, 2020, 21:50:30 »
Misja Bartiego poprawiona, może nie będzie lagów.
Serwer postawiony, zapraszamy.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #7332 dnia: Lipca 04, 2020, 21:50:41 »
Po co ma zmieniać grę? Przesiądę się na F-15 i tyle i będę miszczem.
Tak, to prawda, broniłem MiGa-29 i przyznaję, nie miałem racji. W bliskiej walce liczą się sekundy, a nawet ich ułamki. Nieco wolniejsze, ale za to urealnione, łapanie locka przez samoloty klikalne, obniża ich szanse w stosunku do natychmiast-gotowej-do-odpalenia piętnastki.
Z drugiej strony... OK, nie będę się kłócił - robisz na F-15 jakieś 3x więcej killi niż reszta ergo jesteś 3 razy lepszy od każdego z nas lub masz zwykle na 15 3x lepszy dzień  :evil:.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #7333 dnia: Lipca 04, 2020, 22:12:55 »
Raczej to był dobry dzień po prostu, bo nie zawsze tak jest i nie zawsze przeciwnik się podkłada. Chyba w Polonezie będę latał Mirażem, Pakistaniec trochę słaby jest, a F-15 działa alergicznie. Jakoś na tych bardziej znanych serwerach cały czas jest i ludzie tam na nich latają i nie wywołuje raczej takich emocji.

« Odpowiedź #7334 dnia: Lipca 05, 2020, 21:37:36 »
Ja bym to nazwał syndrom FC, który toleruję tylko z powodu braku maszyn RED. Na szczęście przede mną tydzień na mazurach z córką, troszkę  odpocznę, zatęsknię, to może będzie lepiej.

Tak, to prawda, broniłem MiGa-29 i przyznaję, nie miałem racji. W bliskiej walce liczą się sekundy, a nawet ich ułamki. Nieco wolniejsze, ale za to urealnione, łapanie locka przez samoloty klikalne, obniża ich szanse w stosunku do natychmiast-gotowej-do-odpalenia piętnastki.

Miło to słyszeć Boski. Subtelna różnica jak się okazuje, że tak naprawdę nie wszystko jest pod ręką w HOTAS-ie, a IFF nie jest zero-jedynkowy i natychmiastowy.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)