Autor Wątek: Profile do BMS-produkty Saiteka  (Przeczytany 6961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Versor

• 13 WELT
  • *
  • 6 WELT
Odp: Profile do BMS-produkty Saiteka
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 12, 2013, 09:04:42 »
Profil sciągnąłem z głównej strony Saiteka. Wiem, że ustawienia w BMS-ie i w załadowanym profilu się gryzą, dlatego chciałem usunąć przypisania z BMS-a a stosować te z profilera z lekkimi modyfikacjami. Więc pozostaje jedno pytanie jak wrócić dosyć szybko i sprawnie z ustawieniami defaultowymi w BMS-ie?. Nie widze w symulatorze nigdzie opcji (Default). Chyba, że rozpakuje gdzieś grę jeszcze raz odnajde plik i podmienie. Aha zdanie zacząłem z małej litery bo zaczynało się od ksywy forumowicza.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 12, 2013, 09:36:53 »
Sądzę, że bip3r nie będzie miał nic przeciwko pisaniu jego nicka wielką literą. 8)

-->klik<-- Tu masz keystrokes z mojego flakonawrzucone na forumowy skydrive, nieużywany, ja do cougara używam customowego rdpit.key.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 12, 2013, 09:54:31 »
Trochę na ten temat napisałem tutaj. Dotyczy to Cougara, ale może być przydatne dla innych joystików
http://www.f16pit.dbv.pl/viewpage.php?page_id=47
Podstawowa zasada to zrobić kopie podstawowego pliku key. Po zrobieniu modyfikacji w pliku key należy przypisać mu nową nazwę, jest taka opcja w setup BMS4. Zmiany można zrobić z poziomu setup BMS4 lub w Notatniku.
Jeśli ktoś robi nowy profil dla swojego joya np. Cougara to musi dla tego profilu zrobić modyfikację pliku key z nową nazwą , który należy wpisać w setup BMS4, jest taka opcja. Najpierw trzeba ten nowy plik key umieścić w odpowiednim miejscu user -> config. Każdy poważny twórca swoich profili robi dla nich odpowiedni opis z którego powinno wynikać jak działa jojstik.
To co napisałem dotyczy tylko zmian w pliku key związanych z zmianą przypisań w joystiku. Jeśli budujemy  panele dla BMS4 to musimy zrobić więcej zmian w pliku key. W tym przypadku jest pomocny program Foxy OF KeyFile Analizer.
Reasumując jeśli zmieniamy profil dla joystika to musimy zrobić odpowiednie zmiany w pliku key. Autor profilu dla joystika musi dostarczyć także plik key dla BMS4. Tyle moich uwag na ten temat. Najlepiej poproś kogoś z forum, kto ma Saiteka i swój profil z opisem jak działa oraz plikiem key, może to wystarczy.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 12, 2013, 10:04:53 »
Vito, niepotrzebnie mieszasz z tymi zmianami. Profile do saiteków które widziałem bazowały raczej na standardowym pliku key. Problemy z ze standardowym key zaczynają się jak masz więcej sprzętu, to znaczy jakieś ramki, panele itp.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 12, 2013, 11:10:25 »
Profil sciągnąłem z głównej strony Saiteka. Wiem, że ustawienia w BMS-ie i w załadowanym profilu się gryzą, dlatego chciałem usunąć przypisania z BMS-a a stosować te z profilera z lekkimi modyfikacjami. Więc pozostaje jedno pytanie jak wrócić dosyć szybko i sprawnie z ustawieniami defaultowymi w BMS-ie?. Nie widze w symulatorze nigdzie opcji (Default). Chyba, że rozpakuje gdzieś grę jeszcze raz odnajde plik i podmienie. Aha zdanie zacząłem z małej litery bo zaczynało się od ksywy forumowicza.
Z tego co pamiętam Saitek udostępnia tylko profil do AF, a nie BMS... no chyba, że nie ma żadnych różnic.
Ponadto bazując na ich profilu do RoF, który analizowałem moim zdaniem powodują więcej problemów niż są warte.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 12, 2013, 12:23:26 »
Jest kilku pilotów w 13 latających na X52. Poproś ładnie, a może ktoś się podzieli z Tobą.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 12, 2013, 12:42:07 »
Ja używam tego:

http://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?5855-Saitek-X-52-Profile

Zestaw - plik key i profil, osie trzeba ustawić ręcznie w opcjach BMSa.

Offline Versor

• 13 WELT
  • *
  • 6 WELT
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 13, 2013, 11:56:22 »
Dziękuje wszystkim za pomoc. Wykorzystałem ustawienia przedstawione przez Michała , jest dobrze nawet bardzo dobrze. Jeszcze tylko musze dojść do tego jak podnieść ten widok i już będzie bajka. Mam cichą nadzieje, że ktoś kiedyś zaskoczy nas powstaniem Falcona 5.0. Jedyne co by się przydało to grafika na poziomie dzisiejszych symulatorów. Zapytam jeszcze o tego freetracka czy do zbudowania systemu opartego na refleksach obecnie wykorzystywana może być tylko kamera A4 techa Pk-333 czy może jest jakaś inna alternatywa?

Odpowiedzi dotyczące FreeTracka przeniosłem tu: http://il2forum.pl/index.php/topic,7343.msg286201.html#msg286201

Zfrr
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2013, 16:16:54 wysłana przez Zefirro »