Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104260 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misiek

• JG300
  • *
Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #135 dnia: Lipca 26, 2013, 19:19:55 »
Ja osobiście uważam, że to trochę za drogo jak na to do czego jesteśmy przyzwyczajeni. WT miał lepszy start niż zapowiadają w BOS. Śmierdzi mi to trochę CODem, gdzie trzeba było po zainstalowaniu oglądać bardzo mierną kampanię niemiecką i 15 fps-ów.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #136 dnia: Lipca 26, 2013, 19:42:54 »
Ja osobiście na tym etapie daję im więcej szans. Komunikują się ok, postęp prac jest widoczny.  Twórcy - przynajmniej częściowo - sprawdzeni. Nic tylko kupić popcorn, usiąść wygodnie i czekać. Model z modułami jest teraz obowiązującym i moim zdaniem słusznym wyborem dla twórców. W RoF sprawdziło się ok.

Co do wątpliwości to to o czym pisze Leon. Zachowanie jakiejś historycznej chronologii. Bo inaczej to będzie taki epokowy bałagan jak w DCS. Trailer też fatalny. Kino akcji. No, ale to może tak miało być.

That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #137 dnia: Lipca 26, 2013, 19:53:19 »
"Co powinniśmy zrobić:
a) Wydać produkt z mniejszą liczbą samolotów (około 5 na stronę) ale o rok wcześniej - resztę będzie można dociągnąć później w postaci DLC i to tylko te samoloty, które będą interesować danego gracza,
b) Wydać produkt z prawie kompletną liczbą samolotów o rok później?"
- To na takie pytanie większość wybrałaby odpowiedź a).
Wybrałbym trzecią opcję - poczekać pół roku i kupić grę, podstawę, z zestawem np 6-8 maszyn na stronę (bo jak na razie dostajemy po 3 + 1 ukryta;)), tak dobranych aby umożliwić zabawę zarówno online jak i offline z zachowaniem chronologii kampanii historycznej. Zmniejszyłoby to także IMO monotonię gry - spotykalibyśmy większą liczbę zróżnicowanych przeciwników a nie trzech, w porywach do 4.

PS
A może DLC będą ogłoszone dzień czy dwa po premierze, jak w Metro LL...
Poczekamy, zobaczymy.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #138 dnia: Lipca 26, 2013, 20:03:44 »
Mnie się podoba to co dotychczas pokazali, może za wyjątkiem "odblokowywania za punkty" - tym bardziej, że dotyczy to również samolotów o czym wcześniej nie było mowy.
Bez dodatków w stylu RoF'a mógłbym żyć, ale dodatkowe maszyny? Szkoda. Znaczy pewnie je odblokuje, ale wolę dostać wszystko od razu na talerzu.

Co do ilości samolotów to przydała by się większa różnorodność, to fakt - wolałbym żeby najpierw wystawili kilka samolotów AI z "kombinowanym" modelem lotu (przerobionym z już przygotowanych), a następnie sukcesywnie podmieniali go na właściwy wraz z ukazywaniem się kolejnych maszyn.

Natomiast cena jak cena, FC3 też do tanich nie należy. Szkoda tylko, że nie naśladują autorów Army 3 w gradacji cenowej - bardziej by mnie zachęcili do zakupu preordera, gdybym otrzymał go taniej niż wersję premierową.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: Lipca 26, 2013, 20:26:04 »
W WT co prawda trzeba odblokowywać samoloty za punkty, naprawiać za kasę (to akurat jest moim zdaniem świetne) ale trzeba pamiętać, że taką A-5 można spokojnie bez premium w miesiąc wbić - nie wydając grosza na grę.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #140 dnia: Lipca 26, 2013, 20:28:39 »
Do takiego typu sprzedaży trzeba się przyzwyczaić..
Mam RoF i wszystkie samoloty - podliczyłem kiedyś i wszystko kosztowało mnie coś ze 180-190$

Kupiłem ostatnio Combat Mission Italy + Gustaw Line oddzielnie za 55$+35$ jako pakiet za 70$

Panowie - tanio to już było.. z tym że nigdy nie dam tyle $ za kota w worku....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #141 dnia: Lipca 26, 2013, 20:48:48 »
http://il2.org.ru/war/ 50 graczy w tym momencie na serwerze.
http://il2.aviasibir.ru/mow/?lang=en - 30 graczy.
Na Hl uzbierało by się z 50. Razem około 130, a jak to wygląda w tej chwili z przywoływanym tu ROF, pytam bo nie mam, więc sprawdzić nie mogę.

« Odpowiedź #142 dnia: Lipca 26, 2013, 21:02:18 »
http://il2.org.ru/war/ 50 graczy w tym momencie na serwerze.
http://il2.aviasibir.ru/mow/?lang=en - 30 graczy.
Na Hl uzbierało by się z 50. Razem około 130, a jak to wygląda w tej chwili z przywoływanym tu ROF, pytam bo nie mam, więc sprawdzić nie mogę.

Z trudnością uzbiera się w tej chwili 60 graczy, z czego na jednym serwerze jest ok. 30 osób.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: Lipca 26, 2013, 21:33:26 »
Do czego ma strzelać gracz latający po czerwonej stronie w Fazie 3? Jeżeli nie wykupił Ju 52, czy Fw 200? Zakladając, że samoloty te będą gotowe na czas.
Właśnie nawet jeśli nie wykupił tych samolotów, to i tak będzie je miał jako AI - o ile dobrze rozumiem. Sam nie mam RoF, ale to tam przecież chyba tak działa? Latasz tym, co masz kupione, ale jak gdzieś (na serwerze, w singlu pewnie też) jest samolot, którego nie masz kupionego, to po prostu nie możesz nim latać, a nie że Cię od razu nie wpuszcza.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #144 dnia: Lipca 26, 2013, 21:41:06 »
Czyli gra się sama uaktualni o nowe samoloty, które pojawią się jako AI jeżeli ich nie wykupię? W takim razie po prostu poczekam dłużej z zakupem, na jakieś obniżki, okazje lub inne promocje ;).  Ciekawe w takim razie jak będzie wyglądała chronologia dodawania samolotów do tych 6-8 plus 2 czyli w sumie 10 już zapowiedzianych.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: Lipca 26, 2013, 21:47:54 »
Pewnie podobnie jak w RoF. Na początku będzie trochę marudzenia, bo nie ta wersja maszyny, bo inna była szerzej używana, ale po pewnym czasie będzie panować błoga atmosfera i tytuł godnie zastąpi starego Iła. Dlatego właśnie to rozwiązanie z wydaniem wcześniej, ale z mniejszą liczbą samolotów ma jakieś uzasadnienie.

« Odpowiedź #146 dnia: Lipca 26, 2013, 21:51:18 »

Nie rozumiem tego marudzenia, od wpadki z CoDem chcieliśmy żeby to chłopaki od RoFa zrobili lotniczego sima WWII bo to ostatnia nadzieja na iłkowy renesans.
 Więc zrobili i jest ok, że mało samolotów ? A ile to razy na tym forum było gadki przy różnych okazjach że lepiej zrobić
 porządnie  po dwie maszyny na stronę niż po 10 wersji z tym samym uproszczonym FM.
  Fakt że cena powala, ale nie będzie taka wiecznie.  :) Więcej optymizmu Panowie.
 Nie wiem czy te chmurki nie są czasem  podrasowane, ale jeśli tak będą wyglądać w grze to ja już więcej niczego nie potrzebuję.

« Odpowiedź #147 dnia: Lipca 26, 2013, 22:11:47 »
Co z wysyp materiałów, maszyna hajpowa w pełnej okazałości, a to przecież dopiero początek ;-)

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3814642/IL2_Battle_of_Stalingrad_scree#Post3814642

_michal

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Lipca 26, 2013, 22:16:54 »

Nie rozumiem tego marudzenia, od wpadki z CoDem chcieliśmy żeby to chłopaki od RoFa zrobili lotniczego sima WWII bo to ostatnia nadzieja na iłkowy renesans.
 Więc zrobili i jest ok, że mało samolotów ? A ile to razy na tym forum było gadki przy różnych okazjach że lepiej zrobić
 porządnie  po dwie maszyny na stronę niż po 10 wersji z tym samym uproszczonym FM.
  Fakt że cena powala, ale nie będzie taka wiecznie.  :) Więcej optymizmu Panowie.
 Nie wiem czy te chmurki nie są czasem  podrasowane, ale jeśli tak będą wyglądać w grze to ja już więcej niczego nie potrzebuję.

+1

Też tak uważam, ale z preorderem poczekam, nie spieszy się. :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #149 dnia: Lipca 26, 2013, 22:40:20 »
Jako kolekcjoner samolotów do RoF przestępuję z nogi na nogę czy złożyć pre-order teraz, czy za miesiąc. Ale wersja Pro niczym do mnie nie przemawia - w podstawie dość ciekawych maszyn by poczekać aż Foka będzie w sprzedaży, a z kolei Parchem latać nie będę, więc z nim można poczekać do wyprzedaży wielkanocnej 2014.

Patrząc na ceny, to możemy się spodziewać około $14,95 za samolot jak się będą pojawiać, będize to sensowne. Ale trochę szkoda, że nie zaadoptują obecnego modelu RoF - darmowa podstawka z dwiema maszynami.

[edit]
Zapomniałbym...