Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #300 dnia: Października 18, 2013, 12:36:59 »
No to wiadomo. Niestety, jeszcze chwilę.

Do 11.11 będzie trwał pre-order. Zaraz jak zamkną, po kilku dniach będzie dostęp do wczesnej bety dla posiadaczy wersji Premium.
http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?p=39062

Jakiś drogi ten sim, potem cena ma skoczyć do 95$ (tylko ta wersja będzie oferowana). O co chodzi i tak naprawdę czemu tak dużo? Jedna, raczej słaba mapa (która niestety szybko się znudzi), klika maszyn, a cena 2x jest większa niż standardowy sim (podobnej klasy), który ma premierę i oferuje w większości więcej. Aż tak bardzo ufają marce IL-2, a może po prostu muszą zrekompensować sobie zakup tej marki. Cena jednak finalnie wbija fotel, a tłumaczenie, że jeden dodatek do DCS to 50$ to tak naprawdę inna para kaloszy.

Dodam - brać teraz, tak tani dolar już nie będzie nigdy....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #301 dnia: Października 18, 2013, 12:41:48 »
O co chodzi i tak naprawdę czemu tak dużo?

Mały rynek, niszowy produkt, niewielka konkurencja, droga produkcja, fanboje krzyczący "shut up and take my money". Polityka niskich cen w takich warunkach nie daje gwarancji przetrwania. Ta sama zasada co w przypadku Steel Beasts Pro PE, czy Command: Modern Air/Naval Operations.

Qra, chyba się skuszę na ten preorder na początku listopada...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #302 dnia: Października 18, 2013, 12:46:35 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #303 dnia: Października 18, 2013, 12:51:25 »
Tak, ale przez taka cenę (a to nie sim uber hruper klikamy wszystko jak wlezie) równocześnie może na to nie stać naprawdę wiele młodych osób. A tu nie jest stary iłek, gdzie część ludzi leciała sobie nawet na piracie. Logowanie będzie jak w ROF na początku - bez haseł i serwera nawet menu się nie odpali. Pewnie i tak za jakiś czas (2 lata?) zrobią jak z RoFem, podstawkę free, a graczu płać za maszynki.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #304 dnia: Października 18, 2013, 13:05:14 »
Tak naprawdę to nie wiemy jeszcze ile będzie kosztować gra po premierze, mam wrażenie, że te 95$ to dalej kwota z haraczem za szybszy dostęp.

« Odpowiedź #305 dnia: Października 18, 2013, 13:09:14 »
Ja kupiłem jakiś czas temu.
Alternatywa w postaci wiecznej bety by DCS do mnie nie przemawia ;) Natomiast wg mnie RoF jest całkiem fajnym i imho uczciwym pod względem biznesowym dla graczy symulatorem.
Oczywiście osobiście w BoS czuję pewien dyskomfort w zakresie teatru działań i stron konfliktu ...  ( ryzyko Ufo made in USRR ) ale może nie będzie tak źle.
Czekam cierpliwe na filmy i recenzje a później w grudniu na samego sim-a.

« Odpowiedź #306 dnia: Października 18, 2013, 13:10:03 »
Ja będę się trzymał dzielnie i kota w worku nie kupię. Jak finalny produkt będzie wart tych $95 to dam im tyle, chociaż rynku z taką ceną nie zawojują. Pożyjemy zobaczymy...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #307 dnia: Października 18, 2013, 16:17:47 »
Info z newslettera jest takie, że to za 95$ to edycja "instant beta access", gra po premierze będzie kosztowała 60$, stówa za premium.

When the pre-order program closes our store will be updated and it will offer only the Premium Edition for the price of $94.99. Purchasing it will instantly grant the owner an invitation to the early access program, but unfortunately it will not provide them with bonuses and special community status of the Founders. We've also set the price for the game at launch in spring 2014: $59,99 for Standard edition and $99,99 for Premium edition.

Mimo wszystko tanio nie będzie, to w końcu tylko podstawa a wszystko co będzie później będzie płatne ekstra.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: Października 18, 2013, 17:01:21 »
Trochę jest to zdzieranie z tych, co przyjdą spóźnieni na imprezę. Co do dodatków po premierze to na chwilę obecną niewiele wiadomo. Mówią, że model sprzedaży ma być hybrydą pomiędzy RoFem a starym Iłkiem. Zakładam, że nie będzie tu płatności od jednego samolotu, ale w jakichś pakietach, ale ile i za ile nie wiadomo.

« Odpowiedź #309 dnia: Października 18, 2013, 17:05:30 »
Na razie za dwa samoloty życzą sobie 40USD (różnica między premium a standard). Tanio nie będzie :).

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #310 dnia: Października 18, 2013, 17:14:33 »
Ano, tanio nie będzie, ja musiałbym jeszcze flaki w PC zmienić ;).
Potestujecie, wtedy się zastanowię.... Jako "dziecko" a właściwie "młodzian" Szturmowika kompa dla gier Olega wielokrotnie upgradowałem...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #311 dnia: Października 18, 2013, 18:05:30 »
Trochę jest to zdzieranie z tych, co przyjdą spóźnieni na imprezę.

Potraktuj to jako zniżkę dla tych, co kupili kota w worku.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #312 dnia: Października 18, 2013, 19:32:55 »
Chyba żerują w tych cenach na naszej naiwności czyli przekonaniu o kontynuacji iłka.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

« Odpowiedź #313 dnia: Października 18, 2013, 20:07:18 »
Niech żerują , ja zaufałem twórcą RoF i  zakupiłem  wczesny dostęp.
89$ to nie majątek , można z tym żyć .
Za miesiąc się okaże,  czy był to trafiony zakup :)

_michal

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Października 18, 2013, 20:12:36 »
Wersja release będzie w cenie $59,99. To przecież jest standardowa cena gier na zachodzie.