Autor Wątek: Falcon BMS i pilot w kokpicie  (Przeczytany 3659 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!
Falcon BMS i pilot w kokpicie
« dnia: Grudnia 12, 2012, 14:40:44 »
Witam. Nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu więc zakładam nowy.

Potrzebuje pilnej porady jak wyłączyć tekstury pilota w kokpicie Falcona BMS 4.32  Pilot w kabinie wygląda ładnie ale całkowicie zasłania widok do niektórych przełączników z bocznych paneli. Chciałbym móc wyłączyć ten widok ale nie wiem jak to mogę zrobić? :/ Chodzi mi o coś w rodzaju Shift + "P" znane z Black Sharka. Wiem że można korzystać z klawiatury by uaktywniać zasłonięte pstryczki ale mi się bardzo podoba pstrykanie. ^^

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Odp: Falcon BMS i pilot w kokpicie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 12, 2012, 14:53:29 »
Jeśli dobrze kojarzę (bo na "rynku" jest chyba jak na razie tylko jeden model pilota do BMS - ten od Harpoon'a), to musisz po prostu przywrócić poprzednie wersje plików, które zostały zamienione przy wgrywaniu modu pilota.

Zrobiłeś backup tych plików, prawda?
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2012, 15:06:48 »
Jeśli dobrze kojarzę (bo na "rynku" jest chyba jak na razie tylko jeden model pilota do BMS - ten od Harpoon'a), to musisz po prostu przywrócić poprzednie wersje plików, które zostały zamienione przy wgrywaniu modu pilota.

Zrobiłeś backup tych plików, prawda?

Nie zrobiłem backup-a plików.
Zrobiłem instalację podstawowego Falcona 4.0, następnie instalowałem BMS + trzy dodatkowe update i w kabinie siedzi pilot. :)

Strasznie mnie to irytuje, bo przy pomocy trackIr próbuje wykręcać się na wszystkie strony i po bokach nie widzę wszystkich przełączników.

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2012, 16:18:18 »
Zrobiłem instalację podstawowego Falcona 4.0, następnie instalowałem BMS + trzy dodatkowe update i w kabinie siedzi pilot. :)

???

Toś namieszał.. :) Chcesz powiedzieć, że instalowałeś BMS-a DO KATALOGU, do którego wcześniej zainstalowałeś STAREGO Falcona 4.0?
Jeśli tak, to odinstaluj to wszystko, wywal pozostałości, wyczyść rejestr z wpisów Falcona i BMS-a i rozpocznij od instalacji BMS-a.
W czasie tej instalacji NIE POTRZEBUJESZ zainstalowanego Falcona 4.0. Jedynie co musisz zrobić to pokazać BMS-owi, że masz oryginalną płytkę starego Falcona lub wskazać plik falcon.exe ze starej wersji.

BMS, poza tą weryfikacją, jest simem niezależnym, więc instalujesz go gdzie chcesz.

Jeśli zaś nie wrzucałeś BMS-a na starego Falcona, to po prostu upewnij się, że faktycznie odpalasz BMS, a nie starego Falcona4.0 od Microprose, który nie obsługuje TrackIR'a.
Jeśli TrackIR nie działa Ci jak należy w BMS, upewnij się, że masz zaznaczone odpowiednie opcje w setupie.

p.s.
tak mnie to zaciekawiło, co tam nakręciłeś, że chyba sprawdzę pierwszy scenariusz - co się stanie, jak BMS-a wrzuci się bezpośrednio na starego Falcona :D
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2012, 17:10:21 »
Toś namieszał.. :) Chcesz powiedzieć, że instalowałeś BMS-a DO KATALOGU, do którego wcześniej zainstalowałeś STAREGO Falcona 4.0?
Jeśli tak, to odinstaluj to wszystko, wywal pozostałości, wyczyść rejestr z wpisów Falcona i BMS-a i rozpocznij od instalacji BMS-a.
W czasie tej instalacji NIE POTRZEBUJESZ zainstalowanego Falcona 4.0. Jedynie co musisz zrobić to pokazać BMS-owi, że masz oryginalną płytkę starego Falcona lub wskazać plik falcon.exe ze starej wersji.

BMS, poza tą weryfikacją, jest simem niezależnym, więc instalujesz go gdzie chcesz.

Zrobiłem reinstalacje wszystkiego i już jest cacy. Dzięki :)

Problem stworzyłem chyba sam. Po Twojej wypowiedzi, dało mi do myślenia że to musiał być jednak mod. Po instalacji BMS-a dwie łatki miały instalator Nullsoft i proces instalacji przebiegał krok po kroku. Natomiast trzecią łatkę miałem spakowana win-rarem,  która musi zawierać plik na mod do kokpitu i cała paczka była kopiuj/wklej.  Pobrałem update 3, który jest z instalatorem i po instalacji pilota w kabinie nie ma. :o

Mam teraz komfort w rozglądaniu po panelach.
  :angel:

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6