Autor Wątek: IL-2: CloD Modyfikacje  (Przeczytany 90988 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2: CloD Modyfikacje
« Odpowiedź #60 dnia: Października 19, 2013, 09:53:57 »
Wczoraj zaciągnąłem zrobiłem 5 lotów AI głupie bo na małej wysokości przywala w wodę.
Jeżeli idzie o płynność gry to lepiej już mniej przycina podczas ostrzelania samolotów, nad lądem na
małej wysokości też lepiej z płynnością  ale jeszcze przycina.
Poza tym przywalaniem w glebę które mocno psuje zabawę poprawiono manewrowanie AI,
generalni gra robi postępy.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #61 dnia: Października 19, 2013, 20:38:23 »
CLIFFSofDOVER to bez wątpienia najlepszy drugowojenny symulator lotniczy na świecie. W momencie debiutu BoS może się to zmieni, a może nie...
Dziś na serwerze ATAG ponownie wszystkie 100 slotów zajęte, niebawem trzeba będzie kupować bilety u koników.  :o

TF 4.0 mocno poprawił wydajność gry, poprawiono też widoczność kontaktów, nie znikają w pewnych zakresach odległości jak to było w 3.0 .

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #62 dnia: Października 19, 2013, 21:03:26 »
One chyba zawsze znikały, nie tylko w 3.0 ale w standardowej wersji. Jakieś błędy LOD czy coś podobnego. Odstraszające.

PS: Stu graczy online na cały świat. Druga garść gra w starego Ił'a. I jedna przygarść w szmatoloty. Schade.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #63 dnia: Października 20, 2013, 12:17:40 »
A ja zaciągam tylko uszkodzone archiwum... Ktoś też tak ma?

« Odpowiedź #64 dnia: Października 20, 2013, 12:19:33 »
A czym próbujesz rozpakować?
Winrar informuje o błędzie, należy skorzystać z 7zip-a (u mnie pomogło).

« Odpowiedź #65 dnia: Października 20, 2013, 12:32:54 »
7 zip rozpakowuje, ale potem pokazuje że "File not found mod v-40.zip"...  :x

« Odpowiedź #66 dnia: Października 20, 2013, 12:38:23 »
Pomogło zassanie torrenta. Mod już zainstalowany. Testuję!

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #67 dnia: Października 20, 2013, 13:41:05 »
Witam.
Ktoś może już wie jak wybrać scenerię jesień, zima ?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #68 dnia: Października 22, 2013, 23:53:33 »
No niby działa. Wygląda tak samo, różnic nie widzę, albo pamięć mam słabą, bo dawno tego nie używałem. Cienie i landscape pomryguje odrobinę. Widoczność samolotów rzeczywiście się poprawiła ciut. I FPS'y lepsze, choć jak w coś zacząłem strzelać, to od razu dźwięk mi siadł i klatki - czyli po staremu. 80+ ludzi na serwerze ATAG, pewnie trzeba by lepiej poznać mapę/misję, bo poczucie pustki jednak było. Dopiero jak zatarłem silnik w 109-tce i zszedłem nisko, to się poznajdywało trochę współgraczy...

Aha - FreeTrack odmawia współpracy, jak jest uruchamiany z prawami administratora (tak miałem w standardowo włączone), oraz przez NewView (a głowę bym dał, że miałem wersję działającą z Kłodą, i jej używałem). Coś panowie moderzy zepsuli, albo samo się zepsuło... Ale w WarThunder'ze i w starym Ile działa jak dawniej. Schade.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Października 23, 2013, 00:45:22 »
Różnice są spore:

Jesień:

Zima:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #70 dnia: Października 23, 2013, 08:54:21 »
Latałem w lecie :)   Notabene ładniej to wygląda u Ciebie niż u mnie. Mógłbyś może zamieścić swój conf.ini? I powiedzieć, czy w ustawieniach driverów 3D masz może coś włączone dla Launcher'a (np. jakieś wymuszenie AA, vsync etc. etc )?

Szkoda mi tego sima, to rzeczywiście byłby najlepszy sim z DWŚ. I trzeba uważać. Jak sobie przekręciłem silnik w ferworze walki, to aż się ucieszyłem ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #71 dnia: Października 24, 2013, 19:13:53 »
zacząłem strzelać, to od razu dźwięk mi siadł i klatki
Jaki procesor, grafika, pamięć, system, nazwiska, kontakty?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #72 dnia: Października 24, 2013, 19:29:26 »
O Jezu... Intel i5 2500k, 8GB RAM, nVidia GF 560 Ti, system Win 7 64bit PL. Więcej grzechów nie pamiętam.

PS: Dodam, że na ziemi, w trakcie startu czy lotu żadnych problemów nigdzie nie było, i relatywnie (odczucie płynności), i obiektywnie (komendą z konsoli wyświetlałem sobie FPS'y). Cały czas świetnie, tylko jak zacząłem strzelać do Spitfire'a, który zaatakował He-111, to mi siadło na chwilę.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Benek

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Października 25, 2013, 10:14:39 »
Cześć tak się składa że i ja odkurzyłem Cloda, może spróbuj Sorbifer tego co podają na forum ATAGa w trzecim poście w tym temacie:

http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=5058&p=52711

czyli:

Repair the MS-Dotnet
See 5 minutes into this Video: https://www.youtube.com/watch?v=uu3SrdqlB64

Re-run the DX-setup
See 5 minutes into this video: https://www.youtube.com/watch?v=uu3SrdqlB64

podobno części ludzi to pomogło, możesz tez spróbować ustawić building details na very low i land lightning na low u mnie na podobnym kompie mam dzięki temu stałą ilość klatek i mogę pograć online bez zacięć przy strzelaniu czy zoomowaniu widoków

pzdr

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #74 dnia: Października 25, 2013, 12:42:56 »
Sprawdzę ustawienia nVidii. To najprostsze.

Notabene są nowsze drivery v331 od niedawna i one usunęły mi błąd, który pojawił się parę wersji wcześniej w 32x, obcinający FPS'y w starym Iłku. Było tak, że wychodząc do desktopu i wracając do gry mogłeś mieć 2 lub 3 razy mniej FPS'ów niż poprzednio. Włączał się dziwny tryb VSYNC'a zamiast ON. Wystarczyło jednak wrócić znów do desktopu i w ustawieniach nVidii do VSYNC'a wybrać jakąś opcję a potem znów ON, żeby wszystko pięknie działało. Drugi błąd był taki, że czasami z odpaloną w tle grą wejście powtórne wejście do Freetrack'a wyłączało go (padał na "renderingu czaszki"). Nowe drivery mają to wszystko naprawione, i może - kto wie - coś też jest lepiej w nowszym Iłku. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.