Autor Wątek: IL-2: CloD Modyfikacje  (Przeczytany 91157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Benek

• Gość
Odp: IL-2: CloD Modyfikacje
« Odpowiedź #75 dnia: Października 25, 2013, 13:45:32 »
Jak znajdziesz chwile napisz czy warto instalować te nowe stery.

« Odpowiedź #76 dnia: Października 25, 2013, 13:51:33 »
Witam.
Ktoś może już wie jak wybrać scenerię jesień, zima ?
Waśnie jak to zrobić? Bo Lipas70 zdaje się nie dostał odpowiedzi.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Benek

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Października 25, 2013, 14:26:09 »
Nie bawiłem się jakoś specjalnie długo offline czyli nic ponad quick mission ale na serverze ATAGa jest rotacja map i wczoraj była jesień podejrzewam ze musi sie dać wybrać taką mapkę jak się robi misje przez builder ale dokładnie nie umiem pomóc bo tego nie sprawdzałem.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 04, 2013, 17:32:21 »
Pojawiło się cosik nowego , być może niedlugo dla wszystkich:

http://forum.il2sturmovik.com/topic/1153-battle-4-malta-cliffs-dover-demo-released/

Nowy front.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 04, 2013, 19:18:35 »
Bardzo ciekawe, tylko brak Gladiatorów będzie mało realistyczny. Ale można spokojnie rozegrać drugą fazę bitwy. Jak dla mnie naprawdę ciekawa mapa.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 04, 2013, 20:06:20 »
Bardzo ciekawe, tylko brak Gladiatorów będzie mało realistyczny. Ale można spokojnie rozegrać drugą fazę bitwy. Jak dla mnie naprawdę ciekawa mapa.

Ta mapka Malty jest juz od kilku miesiecy dostepna, tutaj bardziej chodzi o to ze zrobia demko. Z tym ze co maszynami? Tego puscic przeciez nie moga. Jesli do dema potrzebny jest CoD to co to za demo :)?

Edit. Teraz doczytalem, eee ale to zadna nowosc, to jest ten news wlasnie z wrzesnia http://yoyosims.pl/news/549_nowy-mod-do-il-2-cliffs-dover . Jedyne co to obecnie dorzucili dalsze 'misje' . Nie instalowalem tego jednak chociaz pomysl b.ciekawy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 09, 2013, 21:40:46 »
Dałem szansę, raz jeszcze, TF 3.0, TF 3.01 i TF 4.0. Polatałem godzinkę.
I.... mieliście rację ;). Inna gra. Z końcową oceną jednak poczekam, aż znajdę czas pobawić się dłużej.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 12, 2013, 09:48:14 »
Ja podobnie. Dotąd nie zawsze mi się toto uruchamiało, a teraz nawet da się latać. Wkurza mnie tylko, że dopiero teraz, i że za ten "early access" tyle kasy dałem kiedyś.

« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 13, 2013, 22:33:08 »
Hmm... ten CloD to faktycznie ewenement - chodzi mi płynnie na max detalach (oprócz chmur), a przycina kiedy pojade z detalami w dół ;D Nie żeby mi to specjalnie przeszkadzalo, ale zależność bardzo specyficzna. Uruchomiłem go na średnich detelach - przycinał, drobne zaciaszki itp. Zjechałem jeszcze z detalami - to samo. W akcie desperacji dałem wszystko na maksa i... śmiga aż miło! ;) A i widoki miodne. Polecam!
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 13, 2013, 22:52:21 »
Może spróbuję, ale aż mi się nie chce liczyć, która to byłaby szansa CloDa, którą mu daję... Palców na pewno nie starczy, by policzyć, to pewne... Ostatnio nawet z tym TF 4.0 i wkurzyłem się, że lewe silniki mi włączyć się nie chcą. Prawe i owszem, lewe ni hu hu (sprawdzane po niemieckiej stronie). I przyciachy.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 14, 2013, 18:12:04 »
Zainstalowałem 4.0 i na ustawieniach wszystko low prócz modelu samolotu, efektów na średnie i zniszczeń na wysokie - z kilkunastoma samolotami ok 25-30 fps-ow nad wodą, nad Londynem "stutter" lagi jak smok, fpsów ok 15 - jak dla mnie nie ma zabawy, tylko się człowiek wkurza. Monitor mnie zabija w tym przypadku niestety. W 1440x cośtam pix spokojnie da się grac na medium ale w 2560x1440 już nie jest kolorowo.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2013, 18:45:40 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 15, 2013, 20:56:34 »
No niesamowite! Chyba w całej Galaktyce z przewodnikiem w ręku nie znalazłbym innego sima, który działa znacznie lepiej na wysokich ustawieniach niż na niskich i średnich! Zmiana ustawień na wysokie rzeczywiście pomogła :)

Inna sprawa, że występują nadal jakieś dziwne problemy. Wziąłem 110-tkę, był air start, więc nie miałem problemów z uruchomieniem lewego silnika. Leciał jakoś ciężko, ale było OK, by po iluś minutach dostać jakiejś tajemniczej autorotacji w prawo. Już myślałem, że X52 mi się rozkalibrował, ale nie! Co się mogło stać, nie wiem, nic mi nie przychodzi do głowy - może tylko, że jedno z kół mi się wypuściło. ;) 
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 15, 2013, 23:54:54 »
No niesamowite! Chyba w całej Galaktyce z przewodnikiem w ręku nie znalazłbym innego sima, który działa znacznie lepiej na wysokich ustawieniach niż na niskich i średnich! Zmiana ustawień na wysokie rzeczywiście pomogła :)

Witam. A czy możesz przedstawić swoje ustawienia i konfigurację sprzętu ?

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 16, 2013, 00:00:55 »
I zrzut ekranu z ustawieniami ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 16, 2013, 07:34:22 »
No niesamowite! Chyba w całej Galaktyce z przewodnikiem w ręku nie znalazłbym innego sima, który działa znacznie lepiej na wysokich ustawieniach niż na niskich i średnich! Z

To nie żadne zaskoczenie - symulatory ogólnie są zorientowane na procesor, jeśli idzie o płynność działania i optymalizacja tutaj często ssie (wiele rdzeni to wciąż nowość w Rosji). Wrzucając ustawienia na wyższe przerzucasz obciążenie na kartę graficzną.