Autor Wątek: IL-2: CloD Modyfikacje  (Przeczytany 91038 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piniol

• JG300
  • *
Odp: IL-2: CloD Modyfikacje
« Odpowiedź #165 dnia: Marca 19, 2014, 20:30:00 »
A u mnie AA jest lepszy ale mam wrażenie jakby był ciągle na 2x (może x4) mimo że można ustawić na 8. Szczególnie to widać w kokpicie. Dużo daje włączenie w sterach nvidii FXAA - w połączeniu z AA x2 daje to całkiem miły obraz na 24 calowym fullHD. Niestety pożegnałem się z cieniami w kokpicie. Są jeszcze piękniejsze ale zżerają mi klatki niemiłosiernie. :(

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #166 dnia: Marca 19, 2014, 22:27:56 »
Zainstalowałem, na poprzednich ustawieniach max, po dodaniu AA x2, miałem ok. 30 FPS. Było znacznie lepiej. Przynajmniej za to dość stabilnie, no i świat wygląda naprawdę ślicznie. Zmiana rozdzielczości na mniejszą dała sporo, ale świat stał się ohydny. Powrót, wyłączenie opcji SSAO, wyłączenie w panelu nVidii ustawień launchera (czyli - ma teraz default) i jeszcze coś w dół (zdaje się Forest i Buildings Amount) dało pożądany efekt - miłe dla oka, i FPS'y na ogół powyżej 40-tu. Czyli - jest progres. ;)

PS: Oczy mnie myliły, czy rzeczywiście prawie 200 osób siedziało na sieci w CloD-zie? Sporo.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: Marca 19, 2014, 22:30:16 »
Na Atagu setka bo tyle wlezie. Zaraz pogram to zobaczymy ilu dziś będzie.

« Odpowiedź #168 dnia: Marca 20, 2014, 09:17:45 »
Sporo Polaków lata na AXDOGFIGHT czy jakoś tak . Wczoraj była tam rzeźnia :P

Jakieś polaczki z tagiem LG strasznie nas orali :(.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #169 dnia: Marca 20, 2014, 11:21:11 »
A ja mam mrugający obraz, instalowałem na nowo coda i nic to nie pomogło. Po instalcji 4.3 obraz mruga co jakies 4-8 sec, tak lekko się przyciemnia na ułamek sekundy.

« Odpowiedź #170 dnia: Marca 20, 2014, 11:56:55 »
Gdzieś na ATAG forum jest informacja, że aktualizacja sterownika karty graficznej może pomóc.

Offline QQQ

• *
« Odpowiedź #171 dnia: Marca 20, 2014, 11:59:43 »
A ja mam mrugający obraz, instalowałem na nowo coda i nic to nie pomogło. Po instalcji 4.3 obraz mruga co jakies 4-8 sec, tak lekko się przyciemnia na ułamek sekundy.

Tak to wygląda jakby coś z kartą graficzną było. Jaką masz kartę? Może ściągnij nowe sterowniki.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #172 dnia: Marca 20, 2014, 13:59:15 »
Karta GTX660 stery 327 obecnie sa 335. Nie sądzę że to grafa, no chyba że TD robił patcha pod najnowszy ster. Sprawdzę. Przed patchem 4.3 jest ok

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #173 dnia: Marca 20, 2014, 15:54:52 »
Dobra pomoglo. dziękuję. Wystarczyło zaktualizować sterowniki.

Teraz dwa slowa o 4.3  JEST ZAJEBIŚCIE, wreszcie nie ma postrzępionych belek w kokpicie, nie mruga to wszystko tak dziwnie.
Online teraz będzie świtne. Czas nauczyć się buildera i zacząć loty widokowe i akrobacyjne. No chyba jednak to będzie nasz symulator, jeszcze rok i będzie zajebiście poprawiony.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #174 dnia: Marca 20, 2014, 16:44:41 »
A ja mam freeza po wejściu w ustawienia wybranej misji. Pozostaje zamknięcie gry jedynie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #175 dnia: Marca 20, 2014, 17:19:06 »
Noe, rzeczywiście jest znacznie lepiej. Tak, jak powinno być na dzień-dobry. Ale czy zajebiście? Tak by było jakby doszły trochę map i maszyn... Bo inaczej nuda. Jak BoS.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #176 dnia: Marca 20, 2014, 17:44:31 »
Ja osobiście czekam jeszcze na wingmanów i polecenia działające - ale w multi to nie przeszkadza. Wciąż nie umiem bombić emilami /B - czy widział ktoś jakiś sensowny tutorial - jakie bomby, jak zapalnik ustawić na jakie cele itp?

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #177 dnia: Marca 20, 2014, 18:04:44 »
A ja czekam na lepszego kompa. może św. Mikołaj pomoże.
Bo przy lataniu na rozdzielczości 1228x 760 to gleba wygląda jak ?????... nie napisze już.
Powodzonka.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #178 dnia: Marca 20, 2014, 18:42:50 »
Ja zmieniłem grafike na R9 270x 4gb i pozwala to na płynne granie na detalach med/high - tak pół na pół. Ogólnie jest bajecznie. Może nie musisz całego kompa zmieniać?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #179 dnia: Marca 20, 2014, 20:16:27 »
Witam.
Przy takiej grafice masz pół/pół ? Powinno wymiatać na ultra high (jakby było). Ja mam więcej niż pół/pół przy 6850 1Gb i jest w miarę OK. Przycina trochę nad zachmurzonym Londynem i jak jakieś bombki wybuchają.