Autor Wątek: IL-2: CloD Modyfikacje  (Przeczytany 91007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2: CloD Modyfikacje
« Odpowiedź #210 dnia: Lipca 23, 2014, 17:57:50 »
Zapomniałem wspomnieć o tym, ale to szczegół. Wszystkie wrzucałem. Sytuacja niezmienna. Dzięki za linka. Skusze się, choć coś czuję że reinstall i tak przede mną.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #211 dnia: Lipca 23, 2014, 17:59:56 »
Słuchajcie a czy do nowego TF-4.312 instalujecie FlightFX? Jestem po formacie kompa i nie wiem czy jest to potrzebne.

Obowiązkowo, czytaj SweetFX w tle :-). Gdzieś dawałem swój profil do FlightFX'a.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #212 dnia: Lipca 23, 2014, 18:11:53 »
Dzięki YoYo znalazłem Twój profil do FLightFX. Teraz gra wygląda świetnie a po podkręceniu mojej karty grafiki działa dużo lepiej  :).
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 23, 2014, 18:24:28 »
Nigdy nie instalowałem na swym kompie żadnych SweetFXów ani innych "efeksów", ale skoro mistrz-Yoda-YoYo mówi, że to "obowiązkowe", to może powinienem w końcu zorientować się co to jest.

« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 23, 2014, 20:13:51 »
Tu masz wypasioną wersję kolekcjonerską za 19 zł + 11 przesyłka:

http://konsoleigry.pl/gry-na-pc-w-pudelkach/2384-il-2-sturmovik-cliffs-of-dover-edycja-kolekcjonerska-pc-3307219934599.html

Skusiłeś mnie, właśnie kupiłem, teraz pozostało czekać na przesyłkę  :)

Czyli z tematu rozumuję, że do grania potrzebuję patcha TF-4.312 + FLightFX/SweetFX i można pięknie cieszyć się grą?

A czy ktoś używa Nvidia Inspector z ustawieniami podanymi na forum ATAG?

« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 24, 2014, 08:29:32 »
Kupiłem również, dzięki za podlinkowanie. Lepsza taka kolekcjonerka za 3 dychy niż sam klucz za 4.

« Odpowiedź #216 dnia: Lipca 25, 2014, 18:09:38 »
Havoc dostałeś już swojego COD'a ? :)
Ja też się skusiłem i dzisiaj wyjąłem przesyłkę z paczkomatu. Powiem tylko że za ta kasę jest rewelka, miałem już wcześniej COD'a od Cenegi (Kolekcja Klasyki), ale to wydanie kolekcjonerskie jest jak wisienka na torcie :) Polecam jeśli ktoś się czai i nie wie co kupić... gierę czy "czteropak"  :D

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: Lipca 25, 2014, 18:29:18 »
Trochę dziwne... ja się wkurzałem na wydawców bo stałem 3h przed empikiem w oczekiwaniu na rozpakowanie dostawy, po czym zapłaciłem 100 zł za coda. I to jest jeszcze zrozumiałe w świetle tego co gra przedstawiała sobą w momencie wypuszczenia na półki. Ale porównanie do czteropaka podczas gdy przy iłku takich czteropaków zrobiłem tysiące przez jakieś 12 lat? Skąd Wy macie na komputery, joye? Jakiś dziwny system wartości jak na mój gust... To tak jakby kupić za 100 tys zapasowy odbyt a nie mieć na żarcie.

« Odpowiedź #218 dnia: Lipca 26, 2014, 09:14:36 »
Nie bardzo rozumiem co masz Misiek na myśli ;)  Ale z naszej strony chodzi o to, że zapłaciliśmy za to ustrojstwo 30zł. Więc dla mnie jak 4 pack Guinnessa czy wieczór w multikinie.

Freeman13, tak, doszło wczoraj. Brałem kurierską. Chłopaki mają ten sklep na drugim końcu Warszawy, dojazd tam to jakaś godzina w jedną stronę, szarpnąłem się więc jeszcze na wysyłkę.
A edycja rzeczywiście fajna, szukam miejsca na ścianie do powieszenia tej płuciennej mapy.

No i co najważniejsze, działa wszystko już. Czas odkurzyć afterburnera i się nauczyć grać od nowa (kilku letnia przerwa od ILa).

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #219 dnia: Lipca 27, 2014, 16:46:33 »
Chodzi o to, że ktoś pisał, że grał na piracie podczas gdy gra kosztuje trzy dychy. Jak na tak dobrego sima to b. niska cena moim zdaniem i opłaca się tyle dać aby mieć multi.

« Odpowiedź #220 dnia: Lipca 27, 2014, 17:53:13 »
No ja tak pisałem, tj. że chciałem zagrać. Cena dobra, a multi samo w sobie chyba każe kupić ori. Bo w końcu co to za IŁ bez multi. Sprawa z piratem miała na celu sprawdzenie czy w ogóle warto to odpalać na moim configu.

« Odpowiedź #221 dnia: Lipca 27, 2014, 18:06:28 »
Jak na tak dobrego sima to b. niska cena moim zdaniem i opłaca się tyle dać aby mieć multi.

To coś samo w sobie jest nic nie warte. Gdyby nie darmowa praca TF, już dawno zniknęło by w mrokach historii jako jeden z bardziej spektakularnych niewypałów.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #222 dnia: Listopada 17, 2014, 20:55:28 »
Jeszcze raczej długa droga ale TF 5.0 w praniu:

https://www.youtube.com/watch?v=uF6yJ47sXgY .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #223 dnia: Listopada 17, 2014, 21:07:46 »
Ech, żeby to jakoś chciało działać z SLI a przynajmniej działało równie dobrze, co z jedną kartą.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #224 dnia: Listopada 17, 2014, 22:30:05 »
Jedna z moich ulubionych maszyn w historii DWŚ. Trochę brzydal, ale z charakterem, którego Blenheimowi z CloD'a brakuje. Silny punkt, by wrócić do gry.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.