Autor Wątek: Przepustnica w Saiteku X-45 wychyla się do 40% i nie da się joy'a skalibrować.  (Przeczytany 3083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hej
Na wstępie  witam wszystkich, jestem na forum już od jakiegoś czasu lecz dopiero problem z Saitekiem zmusił mnie do napisania.
Mam poważny problem z Saitek X-45 pod IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover.
Pomimo aktualnego softu nie mogę wyskalować X-45. Najbardziej rażąca jest przepustnica która reaguje w czterdziestu procentach skali. Manipulacja ustawieniami w symulatorze nie przyniosła efektu, nie udało mi się ustawić ażebyby wykożytywala ażeby wykorzystywała 100% zakresu wychyłu.
Każdy ruch drążka w simie to gechenna gehenna, samolot niemal lata jak chce... o dodawaniu gazu nie wspomnę ;). Ratuję się klawiszem "+".
Oczywiście wykluczam ewentualność awarii sprzętu, X-45 jest sprawny, latam na nim w FSX, Falcon BMS spisuje się na nich wyśmienicie.

Powiedzcie proszę co może być przyczyną?
Czy istnieje profil X-45 dla COD'a?

Bardzo proszę o pomoc, przetrząsnąłem forum, wuja Google ;)  i niestety jestem bezsilny... żadnej odpowiedzi

Pisownia i nazwa tematu!. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2012, 12:05:28 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Problem z Saitek X-45
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 17, 2012, 09:11:04 »
Może sobie odmapuj kompletnie wszystko w grze, wyjdź, wejdź a potem na nowo, najpierw dżoj lewo-prawo, potem przepustnica etc.? A masz jeszcze jakieś inne joystick'i podłączone, czy X45 jest jako pierwszy i jedyny? Masz XP? Win7?

PS: 150 zeta, może warto? http://il2forum.pl/index.php?topic=15373.0

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 17, 2012, 09:28:11 »
Dziekuje za odpowiedz - ok sprawdze.
Tak x-45 jet to jedyny kontroler, moj system to Win 7 x64.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2012, 12:06:36 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 17, 2012, 09:43:50 »
Niestety odmapowanie nie przyniosło oczekiwanego efektu :(.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2012, 12:07:48 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Zobacz tutaj, może ustawienie preferowanego joy'a pomoże?

http://il2forum.pl/index.php?topic=14974.0

Z drugiej strony masz tylko jednego joy'a... Hmmm... A masz wyłączone to "anisotropic-coś-tam control" w ustawieniach? Wyłącz...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
To o czym piszesz to nie wina przepustnicy, a ustawien w simie. Pod osiami w CoD masz suwaczki, pobaw sie nimi, a problem sie rozwiaze.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Dziękuje serdecznie za pomoc, widzę że czujne oko moderatora nie pozostawiło wiele miejsca na szybkie niedbałe posty … ;) już się poprawiam :)
Działa!!!  kluczem do tego  było odinstalowanie oryginalnych sterowników. Obecnie kontroler działa mi na windows’owych sterownikach i w simie wszystko zaczęło działać.
Na razie nie będę instalował na nowo sterowników Sitek’a, obecnie chce się nacieszyć wreszcie  IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover