Autor Wątek: Spielberg i Hanks robią nowy lotniczy miniserial wojenny dla HBO  (Przeczytany 4699 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rewelacyjna wiadomość.
Po "Kompanii Braci" i "Pacyfiku" przyszła kolej na lotnictwo.  :evil:
Serial powstanie na podstawie Donalda L. Millera pt. "Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany".
http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/28072/Spielberg_i_Hanks_robia_nowy_miniserial_wojenny_dla_HBO/
Już się nie mogę doczekać.  :)
Int. Mekki.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2013, 11:05:07 wysłana przez Mekki »

Odp: Spielberg i Hanks robią nowy lotniczy miniserial wojenny dla HBO
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 19, 2013, 12:30:04 »
Osobiście wolałbym o myśliwcach, ale jak się nie ma co się lubi...

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 19, 2013, 15:58:16 »
Ciekawe jak to zostanie przedstawione, wytłumaczone gdy będą kobietom i dzieciom rzucać na łeb bomby zapalające. Wiem, wiem Niemcy pierwsi zaczęli. Niemniej jednak jestem ciekaw jak autorzy filmu z tego wybrną. 

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 19, 2013, 16:29:50 »
No i po co o bombowcach znowu? Mają świetną "Ślicznotkę z Memphis". Jest tyle możliwości, nawet jeśli koniecznie ma to być druga wojna. Ba, może być i Normandia '44- P-47 wykonujące misje szturmowe.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2013, 17:01:38 »
Sherman, brzmisz, jak niektórzy z komentarzy pod tekstem z linku w pierwszej wiadomości... Mi się Ślicznotka podobała, a szansa na ciekawy serial w tej tematyce brzmi dobrze w moich uszach. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2013, 18:17:24 »
Ciekawe jak to zostanie przedstawione, wytłumaczone gdy będą kobietom i dzieciom rzucać na łeb bomby zapalające. Wiem, wiem Niemcy pierwsi zaczęli. Niemniej jednak jestem ciekaw jak autorzy filmu z tego wybrną. 

Nie muszą, akurat w Europie Amerykanie z zasady zrzucali "upominki" na to na co trzeba, reszta oberwała przy okazji.
 Wracając do tematu, zawsze to coś o lataniu choć wolałbym P47 w głównej roli.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2013, 18:23:07 »
Komentarzy nie czytałem. Oczywiście- może być z tego świetny serial, ale temat już nie jest tak niezwykle ciekawy, gdyż świetnie wykorzystany w "Ślicznotce". Przez to oglądanie takiego serialu nie będzie takie ciekawe. Niebezpieczeństwo misji, strach, przyjaźń i zgranie załogi, poświęcenie, chętne Angielki, realia lotów nad Rzeszę- to wszystko było w "Ślicznotce". Co nowego mogą pokazać? Raczej niewiele. A tematów jest sporo, nawet nigdy nie poruszanych. Podwodniacy mają swój serial, piechota też, o lotnikach- dużo filmów. A gdzie pancerniacy? Mamy co prawda "Czterech pancernych i psa" , ale można by nakręcić coś nowego ;)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2013, 23:52:38 »
Myślę, że będą się starali zrobić lepsze efekty niż w Ślicznotce z Memphis, może zobaczymy atakujące Me109  :D

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 21, 2013, 18:21:53 »
Podwodniacy mają swój serial, (...)
Masz na myśli Das Boot ?

Swoją drogą temat wybrali możliwie najłatwiejszy. Ekipa w jednym kadłubie, będą do siebie krzyczeć i się wzajemnie szturchać gdy coś będzie szło nie tak. W myśliwcach nie można by było pokazać takiej akcji.
Efekty... Spodziewam się ich raczej z takim samym smakiem jakie mogłem zobaczyć w "kompanii", muza będzie podobna - melancholijna z odrobiną mocniejszego walnięcia.
Boję się tylko, że będzie to równie film o niczym jak to miało miejsce w przypadku "Pacyfiku". Chociaż są i tacy co twierdzą, że to arcydzieło. No cóż, czas pokaże ;-)

Kogo czas ma karać? Zfrr ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2013, 18:23:49 wysłana przez Zefirro »

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 22, 2013, 01:10:51 »
"Pacyfik" jest oparty na pamiętnikach dwóch zwykłych żołnierzy: Roberta Leckie i E.B. Sledge'a. Jest opowiedzianą przez nich historią i nie należy doszukiwać się w nim czegoś więcej. Jak dla mnie ma o wiele większą wartość niż wydumane scenariusze 90% holywoodzkich produkcji.       
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 22, 2013, 09:39:03 »
Masz na myśli Das Boot ?
Raczej SeaQuest  ;D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 23, 2013, 21:25:38 »
Patrząc na ich ostatnie produkcje raczej będę się obawiał tego serialu pod względem prawdy historycznej, ale pewnie oglądać się może ciekawie, tak samo jak nowe Red Tails z colą i popcornem w drugiej, wychodząc w trakcie do toalety i nawet nie pauzując ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 23, 2013, 22:11:50 »
W kontekście seriali wojennych -
"Dawny dyrektor HBO Films Colin Callender ogłosił, że trwają pracę nad wysokobudżetowym miniserialem wojennym pt. "Flying Tigers", który opowie o słynnej jednostce pilotów z czasu II wojny światowej".
       Pełna informacja tutaj
http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/28238/Powstaje_miniserial_o_Latajacych_Tygrysach/
Temat ciekawy i zahacza o akcent polski - Urbanowicz.
 Pozdrawiam
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"