Autor Wątek: Odp:Latanie online w FSX  (Przeczytany 3120 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mac

• Trolle
  • *
Odp:Latanie online w FSX
« dnia: Stycznia 21, 2013, 15:51:05 »
Witam serdecznie. Kochani, mam pytanko: co się stało z multiplayerem w FSX ? Wiecie coś na ten temat? Słyszałem,_że Gamespy się oflagował (Co zrobił? Zfrr.).
Pozdrawiam.

Poprawki Zfrr.

No cóż, ponieważ admini zamiast odpowiedzieć, bawią się jak zwykle w ortografię,  pozwól że ja Ci odpowiem.
Otóż  GameSpy, z tego co wyczytałem i wiem, najnormalniej w świecie zamknął funkcjonalność multiplayera dla FSX. Lecz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, obecnie żyje projekt http://www.fsopen.co.uk/ i świetnie dobrze się spisuje.
Łączysz się z konkretną sesją(hostem), tak jak byś łączył się z sesją prywatną a więc poprzez LAN.
W końcu też jest kontrola nad tym co się łączy i już bezkarnie nie robisz bajzlu  w F-18. 
Poza tym, o ile masz dobre  połączenie możesz też zakładać sesje( odpowiednie programy są na stronie w/w serwisu dostępne). Jak dobrze to znajdziesz też i sesję na której są polscy "nielotni". :)

Ortografia i interpunkcja. Widzisz, to nie admini tylko moderatorzy dbają o kropki. Mekki.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2013, 17:50:01 wysłana przez Mekki »

Zefirro

• Gość
Odp: Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 21, 2013, 15:59:58 »
Otóż opowiadasz głupoty, podobnie jak nie chciałeś przyjąć do wiadomości rozwiązania podanego Ci w poprzedniej dyskusji. A antonovPL gdyby chciał poszukać, to odpowiedź mógłby znaleźć na forum (co prawda temat przez Twoją działalność wylądował w koszu). Do działania multiplayera w FSX nie jest potrzebne żadne dodatkowe oprogramowanie. Po prostu jeden musi zahostować grę, a drugi podłącza się, wybierając opcję LAN (pomijając logikę tego wyboru) i wpisując adres IP hosta.

@Mac
Albo podporządkujesz się zasadom tego forum, albo kolejny raz zostaniesz z niego wyproszony i nie pomoże na to zmienne IP - gdy tylko zobaczę Twój chamski styl wypowiedzi (a czuć go z daleka), to będę strzelał bez ostrzeżenia.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 21, 2013, 16:12:27 »
No cóż, ponieważ admini zamiast odpowiedzieć, bawią się jak zwykle w ortografię,  pozwól że ja Ci odpowiem.

Gwoli ścisłości nie admini (co najwyżej ja czasem coś poprawię) tylko moderatorzy i dzięki tym pierwszym masz jeszcze gdzie wypisywać takie bzdury pod ich adresem. Poza tym masz z tym jakiś problem łaskawco czy jesteś kolejnym co nie pamięta jaki regulamin akceptował? Zastanów się dobrze czy dalej chcesz ze mną na ten temat dyskutować, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy ile Ci ludzie czasu poświęcają na to aby to się kręciło.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2013, 16:58:49 wysłana przez Mekki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 21, 2013, 16:29:19 »
Otóż opowiadasz głupoty, podobnie jak nie chciałeś przyjąć do wiadomości rozwiązania podanego Ci w poprzedniej dyskusji. A antonovPL gdyby chciał poszukać, to odpowiedź mógłby znaleźć na forum (co prawda temat przez Twoją działalność wylądował w koszu). Do działania multiplayera w FSX nie jest potrzebne żadne dodatkowe oprogramowanie. Po prostu jeden musi zahostować grę, a drugi podłącza się, wybierając opcję LAN (pomijając logikę tego wyboru) i wpisując adres IP hosta.

@Mac
Albo podporządkujesz się zasadom tego forum, albo kolejny raz zostaniesz z niego wyproszony i nie pomoże na to zmienne IP - gdy tylko zobaczę Twój chamski styl wypowiedzi (a czuć go z daleka), to będę strzelał bez ostrzeżenia.

Zefirr, forum ( z definicji) jest do tego aby pytać i móc oczekiwać odpowiedzi_lepszej niż  " https://www.google.pl/ nie gryzie".
Ponadto_nie wszyscy uczą się  języka Shakespeare, są też tacy co uczą się mowy Goethego lub Rimbauda. Szczególnie, że ów komunikat znalazłem tylko po angielsku.
Dalej... założyć sesję bez FSopen, można i tylko kto ją znajdzie, gdy nie wiadomo jakie IP hostujący posiada . Po to właśnie jest FSopen, żeby tacy jak ty czy ja mogli ją odszukać.
Skoro masz z tym problem to zadzwoń do wróżbity Macieja( nie_nie_nie, do mnie to ty nie dzwoń) . :)

Zdrówko bracie i więcej dystansu do siebie i ludzi w około.

Interpunkcja i ogonki. +10, Mekki.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2013, 17:11:23 wysłana przez Mekki »

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 21, 2013, 16:47:13 »
PS.
Groźba podpada pod KK art 190 art .

Bo pewnie zamierzałem do Ciebie strzelać z rakiet międzykontynentalnych. Każdy wie, że na tym forum strzelanie odnosi się do przyznawania ostrzeżeń/upomnień, które mają wartość procentową i prowadzą do ograniczenia praw użytkownika. Przyznanie ostrzeżenia nie jest popełnieniem przestępstwa, więc artykuł 190 nie ma zastosowania. Przypominam, że Art. 190 Kodeksu Karnego ma treść:
§ 1.Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Nie wiem jak inni, ale ja mam już dość Twojego uporczywego szukania "haków prawnych". Nie podoba się forum, nie podobają się administratorzy i moderatorzy, więc znajdź sobie inne miejsce i opuść ten ponury padół, jak to już kilkukrotnie zapowiadałeś (pod tym i innymi nickami).

Dla tych, którzy w przeciwieństwie do Maca, posługują się językiem Rimbaud, jest temat na zagranicznym forum: http://www.checksix-forums.com/showthread.php?t=178867 . Więc wiadomość w internecie pojawiła się nie tylko po angielsku.

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 21, 2013, 17:11:47 »
Bo pewnie zamierzałem do Ciebie strzelać z rakiet międzykontynentalnych. Każdy wie, że na tym forum strzelanie odnosi się do przyznawania ostrzeżeń/upomnień, które mają wartość procentową i prowadzą do ograniczenia praw użytkownika. Przyznanie ostrzeżenia nie jest popełnieniem przestępstwa, więc artykuł 190 nie ma zastosowania. Przypominam, że Art. 190 Kodeksu Karnego ma treść: Nie wiem jak inni, ale ja mam już dość Twojego uporczywego szukania "haków prawnych". Nie podoba się forum, nie podobają się administratorzy i moderatorzy, więc znajdź sobie inne miejsce i opuść ten ponury padół, jak to już kilkukrotnie zapowiadałeś (pod tym i innymi nickami).

Dla tych, którzy w przeciwieństwie do Maca, posługują się językiem Rimbaud, jest temat na zagranicznym forum: http://www.checksix-forums.com/showthread.php?t=178867 . Więc wiadomość w internecie pojawiła się nie tylko po angielsku.

Eheheh... fajnie cytaty dobierasz. Dawno  tak zabawnych bzdur nie czytałem. Może czegoś nie wiem, albo doczytać zapomniałem. Gdzie  Ty masz u mnie w poście którymkolwiek, wspomnienie  artykułu 190 z kodeksu karnego o którym twierdzisz że pisałem? Z łaski swojej przestań wmawiać mi coś czego nie napisałem, zwłaszcza że, nie da się postów edytować. Co zaś reszty się tyczy.  Jako pierwsze przez kilka stron wychodziły mi wyniki anglojęzyczne. Więc co się "kotku puszysty" czepiasz? Że na n-tej stronie google nie zauważyłem w kolejnym forum komunikatu.   

Ewidentnie, zluzuj bracie, bo żyłka może nie strzymać. :)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2013, 17:35:24 wysłana przez Mekki »

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 21, 2013, 17:16:29 »
Zatwierdziłem wypowiedź, ale tylko dlatego, żebyś z jej powodu dostał kolejne procenty, bo piszesz ewidentne bzdury. Po napisaniu wypowiedzi jest krótki czas na jej edycję - a moderatorzy mają dostęp do wszystkich wersji wypowiedzi. Otóż wpadłem na forum, gdy aktualną była ta o art. 190 KK. Potem zmieniłeś - kłamiesz okropnie.
I nie życzę sobie "kotkowania". Chyba, że śpiewasz do siebie "żegnaj kotku, żegnaj świnko" jak to śpiewała Banaszak.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 21, 2013, 17:36:30 »
Jak ktoś bezmyślnie zaczyna rzucać paragrafami w odniesieniu do forum to oznacza to tylko, że jest zwykłym trollem pieniaczem szukającym guza. Na nic zwracanie uwagi i proszenie, bo z definicji on nie jest specjalnie tym zainteresowany. A grzecznie prosiłem...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"