Autor Wątek: Gra nie chce się uruchomić , problem z Launcher - System XP  (Przeczytany 3582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam serdecznie. Czytałem wiele wątków odnośnie nowego IL-2 i jego problemy z uruchomieniem i optymalizacją. Przed zakupem postanowiłem pobrać grę, aby nie wydać pieniędzy w błoto, ale niestety gra nie chce się włączyć, po uruchomieniu np. "Szybkiej gry", "Szkolenia" itp gra ładuję się ładuję prawie na 100% po czym czarny ekran i pojawia się okno iż wystąpił problem z aplikacją "Launcher".

Teraz pytanie czy gdy kupię grę nie będzie tego samego problemu? Pytam ponieważ czytałem wątek iż na systemie XP gra się nie uruchomiła dopiero na Windowsie 7 (niestety ja nie mam na tyle pieniędzy aby zmienić specjalnie system, więc taka opcja odpada definitywnie). Posiadam system Windows XP Professional OEM SP3 32 Bit. Sterowniki i wszelkie dostępne aktualizacje są zainstalowane.

Niżej zamieszczam konfiguracje mojego komputera i zadając kolejne pytanie czy jest sens bawić się w nowego IL-2:

Procesor: Core 2 Duo E7400 2,8GHz
Płyta główna: Gigabyte GA-P35-DS3L
Karta graficzna: 9600GT 512MB
Pamięci: 3GB DDR2

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Odp: Gra nie chce się uruchomić , problem z Launcher - System XP
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2013, 23:04:34 »

Powinien odpalić  na XP 32 bit ale zaporowy jest niedostatek RAMu,procesor i karta graficzna chyba też za słabe.
               Jeśli się nałożą braki sprzętowe plus błędy których w Clodzie jest sporo, to z przyjemności latania nici. Minimum to Windows 7 64 bit,karta w rodzaju GTX 560 lub
               mocniejsza i dużooo RAMu.Przydałby się też jakiś mocniejszy procesor.
                  Mimo że na tym forum należę do nielicznych którzy regularnie latają w Clodzie ( serwer ATAG ) i oprócz wad dostrzegam  zalety tego symulatora,to jednak
              muszę  odradzić  jego zakup,na 99% błędy o których piszesz się powtórzą.

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2013, 00:12:27 »
Dziękuje za odpowiedź. Czytając różnorodne wątki napotkałem taki dosyć stary i pozwoliłem sobie go zacytować:

Win XP SP3, ADM Athlon DualCore 64X2 5200+, 2GB RAM, GF9600GT 512Mb, 1680x1050
Ustawienia:
Model detail  - High
Buildings detail - Very Low
Land detail - Low
Forrest - Off
Visual effects - Medium
Texture Quality - High
Anti-Aliasing - 2x
Damage decals - High
Bulidings amount - Low
Land shading - Low
Grass- Off
Shadows - Off
Roads- Off

Gra na takich ustawieniach chodzi w miarę płynnie. Szybka misja "Aerial Battle over Calais" - 15 Welingtonów, 9 Spitów, 9 Me-110 i 6 Emili - da sie latać, małe zaciach w momencie kiedy widzisz przez celowik więcej niż dwa samoloty strzelające do siebie (z bliska).
Gra spaczowana dwoma oficialnymi patchami - nie instalowałem żadnej "bety".
Masz lepszy procek, kartę i wiecej ramu - powinno być ok.

Ramm.

Wygląda na to że że sprzęt wydaję się podobny, dodatkowo między tym okresem kiedy był pisany post wyszło jeszcze kilka patchy usprawniających grę. Jest to możliwe gra śmiga na takim kompie?

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 06, 2013, 00:53:46 »

Być może w twoim przypadku jest  jeszcze błąd związany z instalacją tego co masz, z drugiej strony Cloda można dostać za naprawdę niewielką sumę i "przetrenować" na własnej skórze.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 06, 2013, 08:30:48 »
Zaraz zaraz, a o jakim pobieraniu mówisz? Nie ma dema IL-2 CoD, więc jeśli używasz pirata to się nie dziw, że coś nie działa.

Temat zamknięty.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl