Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 21, 2012, 11:33:33 »
Jak już gdzieś wcześniej pisałem, mapy może są i duże, ale jak sie gdzies dalej zapędzisz to dostajesz komunikat "return to battlefield" i z automatu Cie za chwilę przenosi z powrotem. Mam nadzieję, że nie będzie tego przy samodzielnie tworzonych misjach. Na razie nie ma chyba czegoś takiego jak serwery stawiane przez użytkowników. Jest kilka dostępnych map i zależnie od wybranego państwa wrzuca Cię losowo. Losowa jest też pogoda i pora dnia. Kolory w warthunder rzeczywiscie trochę landrynkowe są... Narzekałem na blado-zielony Wings of Prey ale ostatnio jak sobie na chwilę odpaliłem to jakoś wydały mi sie milsze niż te w warthunder. Nie ma też tego pięknego dymu snującego sie nad polem bitwy, zastąpiło go coś co przypomina dym z iłka, lecący pionowo w górę. Niezbyt naturalnie to wygląda niestety.
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 21, 2012, 14:09:38 »
BoB musisz wykupić dodatek to zawierający (11.99$).
Zaraz, zaraz, to już w becie czardżują użytkowników za dodatki? ;D
Może beta transakcji, nie pójdzie 11,99 tylko 1199 $.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 22, 2012, 10:01:46 »
Ceny są ale nie można kupić. Wczoraj chciałem wejść na serwer BoB ale czekanie mnie dobija. Zreszta po łatce ostatneij wejście do jakiejkolwiek gry jest czasochłone niesamowicie. Kilkanaście minut czekania to dla mnie za dużo.
Wogóle to dziwna ta beta. Nie mogę testować wszystkiego tylko jakbym brał udział w normalnej grze. Tzn. muszę zbierać mozolnie te punkciki dośw. by polatać czymś więcej niż I-153. Moje wejście na serwer kończy sie szybkim zgonem (x3 bo mam po trzy samoloty tylko na misję) bo nawet jeżeli moim Falco dopadne coś co mogę zestrzelić to do mojej d.. zaraz doczepi się coś, co wali z kilku luf dużego kalibru i moja d... blada. Troche mnie to zniechęca do grania, bo zbieranie na lepszy samolot wymagałoby chyba wzięcia urlopu przeze mnie i latania całymi dniami. Nie wiem, jak goście tam maja już te spity. Na szczęście nie ma jeszcze foki żadnej na niebie, bo tęskniłbym bardzo :) .
Wziąłem też wczoraj na test flight Bostona A-20 ale nie ma on kokpitu, ciekawe czy tak zostanie?   

@raugust
wejdź w zakładkę sandbox, tam jest coś takiego, jak wybór serwerów lub hostowanie własnego. Nie wiem czy to na 100% daje moźliwość takiego działania, ale chyba tak.

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 22, 2012, 23:38:05 »
Niestety nie mogę wejśc na sandbox bo to wymaga wykupienia konta premium a ja mam za mało tych złotych orzełków. Nie wiem jak to jest z tymi orłami bo do tej pory (tj do ostatniego pacza) przybywało ich o 40 dziennie, a teraz wcale, czyli trzeba za nie płacić? Foką możesz polatać sobie w pojedynczych misjach, jest tam zdaje sie taka misja night fighter.

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 23, 2012, 23:21:01 »
Filmik z nagrywania dźwieków samolotów. Podejście profesjonalne. A nie łatwiej było zapuścić Franię i zmiksować pod każdy samolot jak to Olo zrobił :)

http://www.youtube.com/watch?v=FtPOIp-vtmk
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 24, 2012, 19:42:49 »
...a ja myślałem YoYo, że Ty już testujesz
No dobra, wreszcie ciągnę, zgodnie z twierdzeniem empecka, że głównie interesują mnie niedokończone tytuły ;).

Edit. Ściągnięty, manuala to tu jeszcze nie ma?

Edit2. Zoom jest tylko na przybliżenie? Nie można oddalić tego widoku w kabinie?

Edit3. Dlaczego po postawieniu samolotu pionowo w trybie symulator leci tak jeszcze z parę minut, nie ma korka?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2012, 15:55:35 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 25, 2012, 17:40:53 »
manuala to tu jeszcze nie ma?
niestety nie ma...
Zoom jest tylko na przybliżenie? Nie można oddalić tego widoku w kabinie?
Na to wygląda, też mi brakuje jakiegoś szerszego pola widzenia.
Dlaczego po postawieniu samolotu pionowo w trybie symulator leci tak jeszcze z parę minut, nie ma korka?
A jaki to samolot udało Ci sie tak postawić? Buffalo np. kręcił mi korki przy każdym ciaśniejszym skręcie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 25, 2012, 21:45:28 »
A5M4, ale w Bufflo też jest "żene" w tym temacie, chociaż nieco lepiej. Fruwajki latają jak po sznurkach. Model lotu niewiele ewoluował od Wings of Prey i podobieństw jest pełno. No i te kolorki...

Czy na externalu musi pojawić się ten celownik?

Rutkov, misja z Foka jest (wygląda mi na F-8), nawet dziś latałem.

Da się operować zoomem płynnie, inaczej niż z "Z", można podpisać pod ośkę. Działa.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2012, 23:36:48 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 08, 2012, 00:48:20 »
Odnoszę wrażenie że samoloty to tylko część planu gry War Thunder. Przygladając sie wpisanym sylwetkom statku i wieżyczki czołgowej jestem tego prawie pewien. Chłopaki ścigaja się z ekipą Wargaming (tych od World of Tanks). Tym bardziej bym nie liczył na symulację.
Są w grze elementy a'la rpg które kompletnie mi nie odpowiadają.
Polatałem trochę i dorobiłem się - pozbywając się całych "orłów" - lepszych latadeł. Dobrnąłem wkońcu do 110tki i Beefki E3. Tylko że teraz moi adwersarze w wiekszości śmigaja już na Tempestach i Fokach F8 i Spitach XV. Spotkałem też gościa na Arado 284. Wymiótł wszystko bombami na ziemi. Musi być od devsów bo wyleciał poza obręb mapy i pojawił się natychmiast spowrotem w Migu 15.
Co do ceny to są różne zależące od okresu. Roczne abo na premium konto, plus coś tam jeszcze zostaje na inne bajery to cena (w $) czterech pudełek z Ił 2 CoD sprzed roku. Sporo.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 09, 2012, 09:08:51 »
Ja jakoś nie mogę się przemóc do tego tytułu. Taki jakiś landrynkowy. Te kolorki i w ogóle. Horyzontu właściwie nie ma, nawet na maksa jak da się ustawienia, to i tak mamy widok dość ograniczony. Wszystko toczy się tuż nad ziemią. Online w doga nie latałem, jakieś odliczanie bez końca, nie mam cierpliwości na to ;). Sim z prawdziwego zdarzenia to, to nie jest, ot ładniejszy CFS 1.

Jest za to nowe video z atakiem na IL-2 http://www.youtube.com/watch?v=aEJj7P52yzM&gl=PL&hd=1 Pod względem filmów za to wychodzi chłopakom bardzo ładnie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 09, 2012, 13:43:10 »
Odnoszę wrażenie że samoloty to tylko część planu gry War Thunder. Przygladając sie wpisanym sylwetkom statku i wieżyczki czołgowej jestem tego prawie pewien. Chłopaki ścigaja się z ekipą Wargaming (tych od World of Tanks). Tym bardziej bym nie liczył na symulację.
Są w grze elementy a'la rpg które kompletnie mi nie odpowiadają.
Polatałem trochę i dorobiłem się - pozbywając się całych "orłów" - lepszych latadeł. Dobrnąłem wkońcu do 110tki i Beefki E3. Tylko że teraz moi adwersarze w wiekszości śmigaja już na Tempestach i Fokach F8 i Spitach XV. Spotkałem też gościa na Arado 284. Wymiótł wszystko bombami na ziemi. Musi być od devsów bo wyleciał poza obręb mapy i pojawił się natychmiast spowrotem w Migu 15.
Co do ceny to są różne zależące od okresu. Roczne abo na premium konto, plus coś tam jeszcze zostaje na inne bajery to cena (w $) czterech pudełek z Ił 2 CoD sprzed roku. Sporo.

Tutaj nieco o tym napisali. Nie powiem, by to teoretycznie nie wyglądało interesująco. Owszem WoT w innej skórze, ale jakby bardziej rozbudowany. Chyba że jak WG będą nas tym mamić przez następne wieki, aż nam się zemrze i w ogóle nie zagramy ;)

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=69203

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 11, 2012, 17:55:48 »
Polatalem dzis nieco, sa nowe mapki oraz samoloty. Takze juz po ok. trzy minuty czeka sie na bitwe historyczna. Wciaz jednak daleku tutaj do prawdziwego sima. Jak wlaczylem tez te historyczna, to nie wiedzialem czy po prostu nie wylaczyc sobie kokpitu, tyle tam tych ikon, punktow, przewagi na pasku itd. Jak dla mnie bedzie to raczej po prostu ciekawostka i ew.pstrykacz screenow. Pod wzg.realizmu daleko tu nawet do ilka. Sa tez paczki samolotow do zakupu, ale 1 za 19 dolcow. Prawie jak uber addon do FSX.

No i Dorotka.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 21:09:07 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 15, 2012, 20:03:05 »
Właśnie odebrałem zaproszenie. Ale jak uruchomiłem launchera, to mi lekko szczęka opadła. 7.5GB do pobrania. Czy jest jakiś torrent do pobrania, ktoś coś wie, słyszał, widział? Ryzykowne tak puścić samopas... ;)

Z góry dzięki :)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 16, 2012, 11:13:08 »
Jak dla mnie niektóre widoki wprost wspaniałe: http://www.youtube.com/watch?v=mwbm6xSXabM&feature=youtu.be
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 16, 2012, 11:36:27 »
Właśnie odebrałem zaproszenie. Ale jak uruchomiłem launchera, to mi lekko szczęka opadła. 7.5GB do pobrania. Czy jest jakiś torrent do pobrania, ktoś coś wie, słyszał, widział? Ryzykowne tak puścić samopas... ;)
Też dostałem zaproszenie miesiąc temu, ale prędkość ściągania osiągała w porywach max 100kB/sek. Dałem sobie spokój po kilku próbach ściągnięcia tej gry.