Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 02, 2012, 16:59:29 »

« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 04, 2012, 08:20:36 »
Uprzejmie proszę o zmianę nazwy wątku na: War Thunder.

« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 04, 2012, 15:44:39 »
No cóż, pograłem trochę (w tym miejscu podziękowania dla Michała, bez którego raczej bym ie dał rady ;) ) i konkluzja jest taka, że jeśli to tak będzie wyglądać to ta gierka nie tylko nie powtórzy sukcesu WoTa, ale też zdechnie baardzo szybko. Sterowanie to jakiś koszmar, a czekanie po 5 minut i więcej na walkę, która trwa czasami 3-4 minut potrafi wyjątkowo skutecznie zniechęcić do dalszej gry. Jako takiego MatchMakingu brak. Często gęsto Czajka wylatuje na Spitfire`a lub stodziewiątkę.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 04, 2012, 16:26:31 »
Sterowanie to koszmar? Tymi maszynami nawet na poziomie simulator lata się jak cadillacami. Efekt żyroskopowy jest mało wyczuwalny, przeciągnąć bardzo trudno, maszyna wybacza większość błędów pilota. Ta gra moim zdaniem będzie największym hitem. Nie tylko eksperci będą mogli w nią grać ale też gracze "arkadowi". Wspaniały interfejs graficzny, elementy RPG i inne sprawią, że produktem zainteresują się też gracze z innych "dyscyplin". Dowód: wystarczy zobaczyć statystyki: graczy online jest w tej godzinie ponad 3000. Ja już do iłka nie wrócę. Jak zaimplementują wojska lądowe i marynarkę wojenną bo widzę, że są nieaktywne zakładki.

« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 04, 2012, 16:57:59 »
Czekanie w kolejce 5 min? Chyba zapomniałeś kolego wybrać serwer:P
Dostępne są 3 opcje wyboru serwera :
1. EU
2. RU
3. Any
Wybierając  "any" nie czekasz dłużej niż 30-40 sec.

« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 04, 2012, 17:05:06 »
Serwera "any" nie widzę, mam tylko "EU lub "RU". Mówiąc że sterowanie to koszmar, nie miałem na myśli własności lotnych czy fizyki gry, tylko to, że myszki i klawiatury/joysticka nie da się ustawić tak, aby zmniejszyć ten czuły sensivity. Aby latać trzeba niemalże muskać drążek. Jakikolwiek gwałtowniejszy ruch i maszyna wyrywa w danym kierunku.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 04, 2012, 18:05:54 »
Da się ustawiać czułość osi, martwą strefę - wszystko jest w ustawieniach dostępne (no chyba że latasz na logitechu, to wtedy nic Ci nie pomoże). Są też gotowe schematy pod dany joystick. Powodzenia!

« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 04, 2012, 18:11:29 »
Hmmm trafiłeś. Mam Logi Attack 3. Czyżby tu był pies pogrzebany? Tyle że na klawie też jest skrajnie ciężko. Może ktoś mógłby się podzielić profilami ustawień mychy i klawy?

« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 04, 2012, 20:41:47 »
Akurat przeglądałem forum i zobaczyłem nazwę "Logi Attack 3" stąd też się podziele pewną wiedzą na ten temat. Kiedyś ten dżojstik miałem. Jest to dżojstik dobry, ale nie do latania. To jest dżojstik nastawiony na gry arcade, nie ma on również obrotu więc sterowanie sterem kierunku wymaga wciskania dwóch przycisków nad przepustnicą. Zapewne więc winą jest dżoj. Od siebie polecam Aviatora, bardzo prosty w konstrukcji i dużo ma przycisków. Pozdrawiam

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 04, 2012, 22:30:25 »
Jeśli joystick ma potencjometry, które po kilku miesiącach od zakupu użytkowania tracą znacząco precyzję, to joystick nie nadaje się do żadnej gry (chyba że traktuje się go jako joystick cyfrowy). Poza tym ich konstrukcja (mały wychył drążka) jest kolejnym powodem, dla którego trzeba omijać go szerokim łukiem.

« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 05, 2012, 10:20:47 »
Serwera "any" nie widzę, mam tylko "EU lub "RU".

Ja też tego nie widziałem. Musisz rozwinąć listę z wyborem i przewinąć ją do góry- wtedy się pokaże.

« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 05, 2012, 15:52:24 »
No i stało się.... Logi poddał się, jak tylko o nim wspomnieliśmy. Teraz mam tak, że działa na dotknięcie - jak się nie trzyma joya, maszyna leci prosto, jak tylko położy się rękę na sticku, od razu zaczyna skręcać w prawo. Obstawiam padnięty potencjometr. ;/
Ma ktoś jakieś profile na klawiaturę i mychę do tej giery i chęć podzielenia się nimi, czy nikt nie podchodzi z takim setem do gry nawet?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 05, 2012, 16:11:44 »
Latałem kiedyś na klawie ale to było jeszcze za czasów Gero_serv i wczesnego iłka. Teraz bym nawet nie pomyślałbym o tym. Rozbij świnkę czy tam chomika, zależy co masz i kup tego Aviatora bo jakie zdanie sobiue możesz wyrobić o grze z klawiatury?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 06, 2012, 01:15:55 »
Kup za 200 zł Thrustmaster t16000 - brak potencjometrów = brak awarii i najwyższa precyzja.

« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 06, 2012, 09:38:15 »
Dzięki za propozycję. Przyjrzę się temu T1600 bliżej. :)