Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96288 razy)

_michal

• Gość
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 19, 2012, 22:20:01 »
Dajcie znać, czy toto choć trochę symulator przypomina.

I czy B-17 ma kokpit.

« Odpowiedź #16 dnia: Maja 19, 2012, 23:55:59 »
Jak już polatacie, to napiszcie: godny następca?
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #17 dnia: Maja 20, 2012, 00:23:14 »
Niestety nie mogę już edytować: proponuję zmienić nazwę tematu na War Thunder: World of Planes, bo aktualna jest nieprecyzyjna.
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #18 dnia: Maja 20, 2012, 00:55:18 »
Pierwszy raz w życiu zostałem wybrany betatesterem. No to zobaczymy :)
Miałem "szczęście" być w WoT myszą doświadczalną ;)

Sprawdzać maile, dzisiaj poszły zaproszenia do zamkniętej bety... oczywiście jak ktoś wcześniej wyraził chęć uczestnictwa.

Klient już się zasyyyyyyysa. :)

Hyh, ja czekam na zaproszenie od stycznia, czy lutego. Oczywiście, nie jestem jakimś wyczynowcem. Czytałem, że niektórzy już rok czekają :D Więc, gratulacje, niemal jak nabór do Top Gun :D

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 20, 2012, 15:38:07 »
Też dostałem, w grze zawsze Ger0nim0.
Zobaczymy z czym to się je. Pierwsze wrażenia pozytywne, mimo problemów z konfiguracją TrackIR.

Online rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 20, 2012, 16:00:24 »
W grze Bereza. Gero powiedz jak rozwiązać problem TIR bo mnie krew zalewa, pchnę przepustnicę i widok mi się odwraca do tyłu. Konfiguracja joya zresztą w tej grze jest bardzo kłopotliwa narazie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 20, 2012, 16:01:36 »
Beta testy zaczeły sie już dawno...ja latam już od ok miesiąca  :004: . @_michal niestety bombowce nie maja kokpitów  :015:. Tak naprawde ta gra to taka rozbudowana Wings of Prey: trochę zmieniona grafika, nowe mapy, duuużo nowych maszyn, modele lotu z iłka. Betatesty zaczeły sie na mapach z frontu wschodniego, teraz (od 5 maja) na tapecie jest pacyfik a ściślej 2 mapy: Peleliu i Pearl Harbor (2 tygodnie wciąż te same misje, trochę nuda)
Nie wiem skąd wasze problemy z Trackiem, u mnie wszystko OK, poprostu podpiałem i działa jak należy. @rutkov może masz zmianę widoku w grze pod jakąś oś przypisaną.
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 20, 2012, 16:04:00 »
Online startujesz z ziemi czy w powietrzu od razu?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 20, 2012, 16:12:44 »
Online startujesz czasem z powietrza, czasem z ziemi (tzn. w tej fazie z lotniskowca). Głupie jest niestety tylko to że maszyny nie kolidują ze sobą tylko przenikają sie nawzajem przy starcie. W powietrzu już są normalne kolizje. No ale może to dlatego, że wszyscy chcą startować naraz i chyba by sie pozabijali. Z resztą na razie w becie poziom trudności w misji jest nie edytowalny tylko z góry narzucony "realistic" być może w trybie symulator w produkcie docelowym będą także kolizje na starcie. Ja osobiście bardzo czekałem na pacyfik i teraz wkurzają mnie niektóre uproszczenia, np hak do lądowania otwiera sie automatycznie przy podejściu do lotniskowca, nie składają sie skrzydła...ale za to na lotniskowcu jest sygnalista (nie wiem jak sie fachowo nazywa ten gość) dający sygnały tarczami lądującej maszynie - taki smaczek  :004:
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 20, 2012, 16:24:39 »
TIR nie udało mi się skonfigurować, latam bez.  :006:
Konfiguracja po każdej bitwie się zmienia, próbuję ją dopasować.
Startujesz różnie, raz z ziemi, raz w powietrzu, czekam na FW-190 :D

Online rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 25, 2012, 22:04:07 »
Działa wam przepustnica? Bo już mnie szlag trafia że mój Thrustmaster działa tylko od 0-50% - przy automatycznym wykrywaniu joya. 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 27, 2012, 20:18:07 »
TrackIR ruszył, sam z siebie.
Gra zaczyna mi się podobać.
Trzeba wykombinować czy da się synchoro zagrać.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 27, 2012, 21:24:32 »
Czy to rzeczywiście tak wygląda? http://www.youtube.com/watch?v=i5N1pxOdHBs  I tak http://www.youtube.com/watch?v=200IJU_QMVY ? Ta niby strzelanka w powietrzu? Jestem pod wrażeniem. Interesujące. I można bombardować...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 27, 2012, 22:32:42 »
http://www.youtube.com/watch?v=2AOaE1xb2H4

Filmy reklamowe zawsze fajnie wygladaja, tu masz gameplay. Jak dla mnie szicior jesli to tak faktycznie ma byc. No chyba ze to jakis easy, arcade, noob level.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 27, 2012, 22:47:31 »
Ma być stopniowanie realizmu aż do symulatora. To na ekranie to arcade.