Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #210 dnia: Lutego 24, 2013, 23:52:00 »
Tak, na szczęście AI. Szkoda że bitwa się nie kończy bo żywy adwersarz ma
problem wejść na 6000 z groszami.
Mało ludków na serwerach 60 do 70ciu w ful real.
Ale mapa dzisiejsza w Rosji ładna była przyjemna dla oka.
Szkoda że udała się ta gra a nie CoD jak to ktoś powiedział.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #211 dnia: Lutego 25, 2013, 16:08:35 »
Po dłuższym czasie testowania WT muszę powiedzieć że gra mi się bardzo podoba. Grafika wymiata, tego mi brakowało w poprzednich grach lotniczych. Dźwięki też są bardzo fajne, najważniejsze że każdy samolot brzmi inaczej. Modele samolotów to już mistrzostwo, poszycie z widocznymi zagłębieniami mocowania nitów...miód dla oczu. Ktoś napisał że cukierkowe kolory itd.., dotarłem ostatnio do ustawień kolorów i temperatury barw i można naprawdę wyciągnąć piękny obraz. Taki jak nam pasuje.
Oczywiście MMO ale za to w jakim wydaniu. Od roku jeżdżę czołgami i widzę wiele lepszych rozwiązań w WT niż w WOT. Choćby załoga, raz wyszkolona na samolot zapamiętuje jak się nim lata mimo że walczą na samolocie o 2 tiery wyżej. Zawsze można załogę wrócić do samolotu niższego tieru bez strat w kredytach czy innej walucie. W WoT wiemy jak jest za wsio musimy bulić.
Drugie co mnie zaskoczyło jeśli chodzi o rozwiązania, samoloty premium, za 200zł możemy ich kupić naprawdę sporą ilość.W WoT może jeden.
No i najważniejsze, 3 tryby rozgrywek: arcade, historyczny i symulacyjny. W WoT jeden tylko.
Zapomniałem o jednej ważnej informacji, będzie można jeździć, latać i pływać. Póki co latamy....

Najfajniejsze że twórcy słuchają rad grających i starają się wprowadzać modyfikacje jakich oczekują gracze.
Tryb symulacji ma wiele szans aby stać się ulubionym trybem symulotników.
Polecam każdemu ten tytuł, jest on na tyle ciekawy że warto poświęcić mu kilka wieczorów. Przypomnijcie sobie ile czasu każdy z nas poświęcił na CoDa? Nie warto było, tu warto, choćby dla samej grafiki i klimatu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #212 dnia: Lutego 25, 2013, 18:55:15 »
A tak na marginesie, WT to chyba pierwsza gra online w której tak wyraźnie widać jak odpowiednio dobrany kamuflaż jest ważny podczas dogfight'u.

W Iłku po prostu za mało było obiektów na ziemi by to odpowiednio zadziałało, a tutaj jest to świetnie odczuwalne.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #213 dnia: Lutego 26, 2013, 21:08:24 »
A dziś nauczyłem się czegoś nowego.

Na pytanie: KAK WZLIETIET, albo How to turn on engine, odpowiadacie:

ALT+F4

:580:

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #214 dnia: Lutego 26, 2013, 23:32:43 »
Stare jak świat, choć w Il2 najczęstsza odpowiedzią była Ctrl+E.

Ja tam się powoli zniechęcam, ale może będzie lepiej. Może przejdę na myszkę?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #215 dnia: Lutego 27, 2013, 00:28:13 »
O proszę, jak na replay sobie obejrzałem jak wyskakują bombki to miałem od razu pewną zagwozdkę, pod tytułem ... skąd?  :o

Ciekawe w sumie czemu w WT jest tak dużo Rosjan? Czy mają tam jakąś kampanię marketingową czy co? Króluje rosyjski i potem długo, długo nic. Są ludzie z zachodu i z USA ale bardzo mało. Może z 20-30%. Tytuł nie jest tam znany, czy jak?

Ja tam się powoli zniechęcam, ale może będzie lepiej.

Why? Że się nie podoba, czy że nie wychodzi?

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #216 dnia: Lutego 27, 2013, 07:51:28 »
O proszę, jak na replay sobie obejrzałem jak wyskakują bombki to miałem od razu pewną zagwozdkę, pod tytułem ... skąd?  :o
Czemu? Wyskakują z właściwego miejsca, 410-ka ma komorę bombową na dziobie. (no może odrobinę prześcigają samolot, o jakiś 1m) Jeśli miałbym sie czepiać to zapytałbym czy otworzyły sie wcześniej pokrywy komory bombowej  ;)
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #217 dnia: Lutego 27, 2013, 08:23:14 »
Jak widzisz, nie chodzi mi o miejsce ale wyskakuja przed komora i to sporo, na otwarcie tez komory nie ma co liczyc.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #218 dnia: Lutego 27, 2013, 09:23:18 »
Cytat: YoYo
Why? Że się nie podoba, czy że nie wychodzi?

Na arcade mnie leją, no dobra, remis, na historical battles jest tak jak na arcade, tylko 1 samolot, a na full-real ostatnio czułem się jak  dawniej w ROF - latam i lata, wroga AAA strzela, widzę dużo punkcików na niebie, a wszystkie to pufki wybuchów, zero kontaktów. Aż mi się paliwo skończyło. Czy wszyscy wrogowie i sojusznicy latają na pułapie drzew? Hmm... I tak pewnie sprawdzę jak się steruje myszą, może i lepsze do arcade. Ot tak, by popykać na laptopie czasami, zamiast w brydża...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #219 dnia: Lutego 27, 2013, 10:37:55 »
a na full-real ostatnio czułem się jak  dawniej w ROF - latam i lata, wroga AAA strzela, widzę dużo punkcików na niebie, a wszystkie to pufki wybuchów, zero kontaktów.
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale w FRB ja mam podobnie...czasem tylko jest fart jak mi ktoś pod lufę prosto wleci no a często też, długo długo nic i nagle strzał znikąd w plecy i koniec zabawy. Niedawno też miałem tak: latam, latam, gapię sie w niebo jak sroka w gnat, nic nie widać... Robię nawrót o 180 stopni i nagle...ostatnim widokiem jaki miałem w życiu była salwa z YoYo-wego Typhoon'a prosto w twarz  :o
Hmmm...może po prostu trzeba jeść więcej marchewki ;)
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #220 dnia: Lutego 27, 2013, 12:09:12 »
Wiadomo, że full-real wszędzie tak działa, ale przynajmniej np. w Il2 na serwerze z "objective oriented" misjami i graczami jakoś to jest do ogarnięcia. Może po prostu trzeba się przyzwyczaić i *nauczyć* tych misji, gdzie jakie cele, gdzie lecą wraże maszyny etc. A może rzeczywiście jakoś samolociki z daleka słabo są widoczne, szczególnie na tle ziemi z 2000, i jak się nie kupi lepszego wzroku załodze, to ni chu-chu żadna marchewka nie pomoże...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #221 dnia: Lutego 27, 2013, 13:17:02 »
Na Arcade jest "gangbang". Kilku myszkowców "dojeżdża" jednego nieszczęśnika lecąc za nim w rządku i strzelając po nim i po sobie. Trzeba szybko się ruszać a nikt Cie nie goni.
Na Historical w zależności od tego czy gra się myszą, czy dżojem. "Jedziesz" lub jesteś "jechany". No chyba że masz skilla. No i nie ma 4 samolotów na 1m3. :)
Na FRB, musisz mieć skilla i swojego jako gracz i swojej załogi. To nie jest poziom gry dla starych ludzi... :)

Polataj bombowcami. To relaksuje :)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #222 dnia: Lutego 27, 2013, 13:33:40 »
Bombowce relaksują, fakt, ale nie wiem czy w WF, w innych symulatorach i owszem, przynajmniej mnie. Nie ma kokpitu! Widok zewnętrzny, hud i pływający celownik. Bardzo odstręczające.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #223 dnia: Lutego 27, 2013, 13:44:40 »
Wyjaśnijcie mi co z tą myszką bo nie rozumiem, nawet w trybie arcade ma taki gościu przewagę nad tym z joyem? Nie chce mi się próbować a sam nigdy nawet za pierwszego iła latałem najwyżej na klawiaturze. I dlaczego ma te przewagę, na logikę wydaje się że joy zawsze będzie miał przewagę precyzyjnosci.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #224 dnia: Lutego 27, 2013, 14:05:00 »
Latając myszką z mouse-aimem masz dodatkowo włączone różne asysty. Wygląda to tak, że jak puścisz myszkę to samolot leci sobie prosto, a jak puścisz dżoja to rozbijasz się :) Celowanie jest znacznie uproszczone - po pierwsze masz wskaźnik gdzie celować, a po drugie w związku z asystami bardzo łatwo trafić.