Po dłuższym czasie testowania WT muszę powiedzieć że gra mi się bardzo podoba. Grafika wymiata, tego mi brakowało w poprzednich grach lotniczych. Dźwięki też są bardzo fajne, najważniejsze że każdy samolot brzmi inaczej. Modele samolotów to już mistrzostwo, poszycie z widocznymi zagłębieniami mocowania nitów...miód dla oczu. Ktoś napisał że cukierkowe kolory itd.., dotarłem ostatnio do ustawień kolorów i temperatury barw i można naprawdę wyciągnąć piękny obraz. Taki jak nam pasuje.
Oczywiście MMO ale za to w jakim wydaniu. Od roku jeżdżę czołgami i widzę wiele lepszych rozwiązań w WT niż w WOT. Choćby załoga, raz wyszkolona na samolot zapamiętuje jak się nim lata mimo że walczą na samolocie o 2 tiery wyżej. Zawsze można załogę wrócić do samolotu niższego tieru bez strat w kredytach czy innej walucie. W WoT wiemy jak jest za wsio musimy bulić.
Drugie co mnie zaskoczyło jeśli chodzi o rozwiązania, samoloty premium, za 200zł możemy ich kupić naprawdę sporą ilość.W WoT może jeden.
No i najważniejsze, 3 tryby rozgrywek: arcade, historyczny i symulacyjny. W WoT jeden tylko.
Zapomniałem o jednej ważnej informacji, będzie można jeździć, latać i pływać. Póki co latamy....
Najfajniejsze że twórcy słuchają rad grających i starają się wprowadzać modyfikacje jakich oczekują gracze.
Tryb symulacji ma wiele szans aby stać się ulubionym trybem symulotników.
Polecam każdemu ten tytuł, jest on na tyle ciekawy że warto poświęcić mu kilka wieczorów. Przypomnijcie sobie ile czasu każdy z nas poświęcił na CoDa? Nie warto było, tu warto, choćby dla samej grafiki i klimatu.