Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #315 dnia: Lutego 16, 2015, 20:18:35 »
To jest małe przegięcie autorów.
Bo jakże to może być , że na meserchmitcie walę do AI na junkersach z niemieckimi znakami. Przyporządkowali AI-ki do strony mapy , a nie do nacji walczącej.
Ot i to wszystko. Mały błąd, a jak irytuje.Jak latasz z lewej strony mapy to walisz do Ruskich maszyn , jak z prawej to do niemieckich stale będąc pilotem Luftwaffe.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

« Odpowiedź #316 dnia: Lutego 16, 2015, 21:15:52 »
Tak czytam i czytam same eh i ah ale prawda jest taka że ta gra to dno i dwa metry mułu!
Może i samoloty dają jeszcze radę ale czołgi to masakra, gra sama sobie dobiera czy wystarczy jej jedno trafienie czy
dziesięć żeby zniszczyć wroga mimo że jest przebijany wiele razy.
Powiem wprost trochę w tą grę kasy wrzuciłem a oni dali pacz taki że nie da się czołgami grać.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #317 dnia: Lutego 16, 2015, 22:16:09 »
Jednak na bezrybiu i rak ryba :) Jedna mapa w codzie i wyludniony BOS nie wykarmią głodnych pacyfiku graczy.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #318 dnia: Lutego 16, 2015, 22:42:25 »
Tak czytam i czytam same eh i ah ale prawda jest taka że ta gra to dno i dwa metry mułu!
Może i samoloty dają jeszcze radę ale czołgi to masakra, gra sama sobie dobiera czy wystarczy jej jedno trafienie czy
dziesięć żeby zniszczyć wroga mimo że jest przebijany wiele razy.
Powiem wprost trochę w tą grę kasy wrzuciłem a oni dali pacz taki że nie da się czołgami grać.

Samoloty mają się o wiele lepiej.
Trzeba zaznaczyć że czołgi weszły w użycie duzo później. Potrzebują jeszcze z rok aby dopracować tanki.
Dokładnie jest tak jak Misiek pisze. Na bezrybiu....

« Odpowiedź #319 dnia: Lutego 17, 2015, 22:02:19 »
Czego brakowało mi w Ił2 1946 a jest w WT
- konfiguracja osi joya (precyzyjna)
- Ai z namiastką nieprzewidywalności
W którym miejscu WT ma precyzyjną konfigurację joya?
O tak, AI rzeczywiście jest w WT "nieprzewidywalne" :)

Gdyby za samolot trzeba płacić 10 razy tyle co obecnie - każdy by pięć razy pomyślał czy zamierzany atak ma szanse powodzenia.
Mylisz się, ludzie prędzej przestali by grać w ogóle.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #320 dnia: Lutego 18, 2015, 08:22:41 »
Wszyscy mają WOTa...mam i ja...
Wczoraj raczyłem polecieć sobie pierwszą misję ever w tym wydaniu. Na myszce ponieważ wszystkie joye połamane. Fakt, że wybrałem najłatwiejszy styl ponieważ chciałem tylko zobaczyć jak to się je. Hmmm i nie wiem co o tym myśleć (bo może również za mało zgłębiłem grę).
1. Nie odpowiada mi załadowanie amunicji w locie.
2. grafika jest OK (nie spodziewałem się żadnych fajerwerków)
3. Jak to możliwe, że leszcz taki jak ja (na myszce) lecąc pierwszy lot ever zajął pierwsze miejsce w drużynie (i to sporo odstając od reszty z 5 killami) ? Nie mogę tego pojąć. Być może na innych stopniach trudności będzie inaczej, wyjaśnijcie mi proszę.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #321 dnia: Lutego 18, 2015, 09:10:58 »
1. Amunicja w locie to tylko w najprostszym trybie, w innych musisz wrócić na lotnisko.
2. Grafika w grze jest dla mnie jedną z lepszych.
3. Myszka niestety rządzi, przykro mi. Nie wiem jak działa w trybie symulacji z zamkniętym kokpitem, nie sprawdzałem, tam może być znacznie gorzej.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #322 dnia: Lutego 18, 2015, 11:57:07 »
AD1
Dozbrajanie w locie to tylko w trybie arkadówki.
AD2
Grafika jest mega świetna. Myślę że coś słabo ustawiłeś ją. Ewentualnie czego się spodziewasz lub czego Ci brakuje?
AD3
No słuchaj... w Arcade to lata mój syn, mający 8 lat wraz kolegami. Takie maluchy nie kumają do końca o co chodzi w lataniu. Myszką ciągniesz i tyle, nie ma modeli lotu, jest masę ułatwień. Nuda totalna i profanacja dla symulotnika.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #323 dnia: Lutego 18, 2015, 12:23:20 »
AD3
No słuchaj... w Arcade to lata mój syn, mający 8 lat wraz kolegami. Takie maluchy nie kumają do końca o co chodzi w lataniu. Myszką ciągniesz i tyle, nie ma modeli lotu, jest masę ułatwień. Nuda totalna i profanacja dla symulotnika.
Ano tak sobie coś myślałem, że jest coś nie halo (jak dla mnie). Po prostu byłem wczoraj totalnie zaskoczony swoim wynikiem ponieważ za czasów Iłka, to trzeba było polatać z kilka tygodni, żeby ogarnąć co i jak (nawet na dogowych serwerach), a w między czasie robiło się za cel.Trzeba zakupić joya i sprawdzić co się dzieje na innym poziomie.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #324 dnia: Lutego 18, 2015, 12:52:03 »
Na arcade to standard. Atak z przewagą wysokości, osłona bombowców przez myśliwce, immelman - a co to jest?
A co do grafiki, jak ktoś lata na eventach (czołgi + lotnictwo) i jeździ czołgami w realistycznym to niestety, musi włączyć sobie uproszczoną żeby cokolwiek dostrzec :( Ilość zieleniny skutecznie to utrudnia w wysokich detalach :/

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #325 dnia: Lutego 18, 2015, 12:55:04 »
w Arcade to lata mój syn, mający 8 lat wraz kolegami.
Noe sformułował fajne zadanie, tylko trochę danych wejściowych brakuje aby je rozwiązać. Tzn. dowiedzieć się ile syn ma lat. ;)
Np. ilu jest tych kolegów, czy są w tym samym lub różnym wieku, jeżeli w różnym, to o ile... ;)
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #326 dnia: Lutego 18, 2015, 14:47:10 »
A co do grafiki, jak ktoś lata na eventach (czołgi + lotnictwo) i jeździ czołgami w realistycznym to niestety, musi włączyć sobie uproszczoną żeby cokolwiek dostrzec :( Ilość zieleniny skutecznie to utrudnia w wysokich detalach :/
Niczego takiego nie musi robić, można spokojnie grać na dobrych ustawieniach.
Najlepiej jak by tych cziterów co usuwają zieleninę wrzucić tylko na serwer dla nich dedykowane!
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #327 dnia: Lutego 18, 2015, 21:25:37 »
Najlepiej jak by tych cziterów co usuwają zieleninę wrzucić tylko na serwer dla nich dedykowane!

Co racja to racja.
Spokojnie da się jeździć i fragować na luks detalach :)

« Odpowiedź #328 dnia: Lutego 20, 2015, 14:41:18 »
Na arcade to standard. Atak z przewagą wysokości, osłona bombowców przez myśliwce, immelman - a co to jest?

To akurat powinno być niedozwolone, a twórcy powinni wyłączyć możliwość przerzedzenia zieleni :)
A tak to wiesz bida z nędza :(

« Odpowiedź #329 dnia: Lutego 21, 2015, 01:19:32 »
Co racja to racja.
Spokojnie da się jeździć i fragować na luks detalach :)

Na arcade jak najbardziej  :P
Ale jak próbujesz trafić kogoś  z >500m to byle badyl zasłania pół ekranu :(