Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 04, 2013, 14:12:59 »
Może po prostu nie trafiasz....

Chyba coś w tym jest - grał głównie arcade + czasem bitwy historyczne. Zwykle celowałem środkiem celownika bombowego ale teraz celowałem trochę za cel i zaczęło to działać. Jedna 500kg w zupełności wystarcza, przy odrobinie szczęścia można to załatwić 250-ką. Wydawało mi się że w trybie zręcznościowym automatycznie pokazuje miejsce upadku bombsztali ale widać trzeba brać na to poprawkę.

BTW: mam już 4000lb w Wellingtonie. W pierwszej bitwie na Fiordach tą jedną bombą zatopiłem 3 frachtowce, lol :) 

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 20, 2013, 23:44:58 »
Mam problem z widocznością kontaktów, tryb Full Real często w ogóle znikają. Przykład - leciałem za 2-silnikiem. Oddalał się, ale wciąż go dobrze widziałem... nagle po prostu zniknął. Innym razem "kręciłem się" z myśliwcem, i jego elementy, szczególnie ogon i skrzydła, stawały się niewidoczne z bardzo bliskiej odległości, takiej, że można by już strzelać. Nie muszę wiec mówić, jak ciężko z tym grać. Tutaj http://s22.postimg.org/a9x4sr67l/WTsettings.jpg screen z moimi ustawieniami, wybrana rozdziałka jest natywna dla mojego monitora.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 21, 2013, 00:20:57 »
Bardziej to brzmi jakby jakies u Ciebie tesktury sie nie wyswietlaly? Osobiscie nie mam takich problemow:
http://img824.imageshack.us/img824/1373/nowy3h.jpg .
Jak sie podlatuje to cel widac tylko lepiej z kazdym metrem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 21, 2013, 11:55:53 »
Jakie są wasze doświadczenia z kupowaniem zestawów startowych? Wpadło mi trochę wolnej kasy i postanowiłem kupić samolot który mi się zawsze podobał - paczkę z Dorą. Zakupu dokonałem przez stronę www parę godzin temu i jeszcze nic nie dostałem. Po zakupie zrestartowałem grę, launcher niby coś pobrał i się zaktualizował ale w grze nic nowego nie dostałem. Nie wiem czy po prostu to trochę trwa i poczekać jeszcze, czy już zacząć zawracać głowę supportowi.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 21, 2013, 11:58:54 »
Kupujesz do konta, tak jak w RoF. Nic sie nie dociaga, po prostu odblokowujesz sobie samolot i misje. Jak kupiles na swoim koncie to Dore juz masz. Bardzo dobry wybor.

www.yoyosims.pl

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 21, 2013, 12:13:59 »
Jak kupiles na swoim koncie to Dore juz masz.

No właśnie nie mam ani samolotu, ani 2k golda, ani 15 dni premki które miał mi dać ten zestaw. W sklepie Gaijina w zakładce "Moje zakupy" mam napisane że posiadam już ten produkt ale jakoś w grze tego nie widać. Z tego co widzę to powinienem wszystko otrzymać od razu jak przy zakupie samego złota. No nic, chyba jednak trzeba będzie napisać do supportu.

Bardzo dobry wybor.

A dziękuję :). Wybór padł taki a nie inny, ponieważ najprzyjemniejszym samolotem jaki mam w garażu jest Bf-109 F4 i postanowiłem rozwijać drzewko niemieckie - w brytyjskim mam już wszystko co chciałem, a w amerykańskim kupię jeszcze Dzbanka i już więcej nic nie chcę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 21, 2013, 13:46:57 »
Może jest jakiś problem: http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/30211-dora-pack/ przy tym zakupie? A czym płaciłeś? Jak ja płaciłem za coś kartą było od razu. Może jak płaciłeś PayPalem to musi coś jeszcze się zaksięgować?

www.yoyosims.pl

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 21, 2013, 14:20:12 »
Już jest OK - widać mieli jakieś problemy techniczne bo więcej osób nie dostało zamówień:
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/30197-so-i-bought-golden-eagles-an-hour-ago-and-they-dont-show-up-and-this-discount-wont-last/

Niestety nie mogę jeszcze polatać Dorką bo muszę uciułać 180k srebra na przeszkolenie załogi :D

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 21, 2013, 15:26:49 »
Poproszę o scalenie z poprzednim postem:
----------------------------------------------------

Wygląda na to że razem z Dorą dostałem sowieckiego Tu-2 (samolot-prezent 9 poziomu) :D. Ku swojemu zdziwieniu widnieje on w moim garażu - zdaje się że razem z D13 kupiłem status zamkniętego beta-testera bo za to ten samolot był przyznawany. W sumie miły prezent - 300% przychodu na bitwach historycznych pozwoli go wykorzystać jako kolejnego money makera :).

« Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 26, 2013, 19:09:37 »
Witam, ma ktoś może ustawiony Saitek Flight Quadrant w WT ? Działa to w ogóle w tej grze ? Jest tyle możliwości ustawienia osi, a nie mogę tego wykorzystać przez niedziałający sprzet.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 07, 2013, 09:54:57 »
Ja tam się nie znam, ale albo mam coś ustawionego nie tak na pedałach, albo nawyki z Iła są błędne i "tak właśnie ma być i już",  bo przy strzelaniu robienie poprawki sterem kierunku działa mi kijowo. W ogóle słabo reaguje. Znacznie mniej niż w innych wiodących grach online z DWŚ ;)  Przy lądowaniu także, dawniej podchodziłem do lądowania przekrzywiony i było git, tu słabo to działa. Nalatując nad cel sterem wysokości celowałem góra-dół, a kierunku (w ograniczonym zakresie, fakt) lewo-prawo.

Ktoś ma takie kłopoty amatora jak ja, czy też tak ma być, albo też może np. tak to jest w japończykach, którymi latam?

PS: Pytanie dwa: jak latacie z TrackIr'em lub FreeTrack'iem i celujecie w przeciwnika, to ustawiacie się "ręcznie" czy też "głownie" tak, by celownik był centralny, czy też jest na to jakiś magiczny przycisk jak w innych grach? Jak  nie, to zawsze można spróbować zrobić poprzez NewView (pewnie działa), ale trochę żal. Już mi paru uciekło sprzed kosy, bo w ferworze walki zniknął mi celownik...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 07, 2013, 10:03:24 »
Nie bardzo rozumiem. Celuję przez celownik uwzględniając wyprzedzenie. Pomimo używania Tracka IR siatka celownika refleksyjnego mi nie znika.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #72 dnia: Maja 07, 2013, 10:19:38 »
Celujesz przez celownik ustawiając głowę w "linii celownika". Masz 6DOF, to możesz się przesunąć lewo-prawo i wtedy celownik ci "znika". W Ile i CloDzie był przycisk "gunsight" i ustawiało cię na osi celownika i eliminowało problem...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #73 dnia: Maja 07, 2013, 10:21:52 »
W TIr jest centrowanie widoku i tym sobie ustawiam celownik w linii.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #74 dnia: Maja 07, 2013, 14:34:41 »
Aha... Zobaczę, w FT też zdaje się jest, mi chodzi tylko o chwilowe ustawienie na zero, spróbuję NewView - w Il'e i CloD'zie miałem na grzybku szybkie spojrzenie za siebie w lewo i w prawo, tudzież wprost i na zegary. Bardzo pomocna sprawa, głowę masz gdzieś wychyloną, bo patrzysz na kogoś np. wysoko po lewej, naciskasz guziczek i patrzysz gdzie lecisz, puszczasz i znów gapisz się na gościa (jeśli się za daleko nie przesunął). Tutaj NV też powinno działać, FT z WarThunder działa bez zająknięcia, czego nie mogę powiedzieć o AutoHotKey'u - jak on wysyła sekwencje naciśnięć bez przerw, to czasami WarThunder zjada (nie odbiera) któregoś z naciśnięć. W  Il'e i CloD'zie zawsze każde naciśnięcie było odbierane...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.