Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87184 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 11, 2015, 15:34:48 »
Z serwerem EU nie mam problemu. Gram na nim czołgami i generalnie jest tip-top jeśli chodzi o jakość połączenia. Dużo luda i na misję nie czeka się dłużej niż minutę. Nie narzekam.
Gorzej w przypadku samolotów.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 17, 2015, 23:36:00 »
Początkujący nie jestem  ;)  ale mam wielce irytujący problem z joyem. Joy to saitek x55, ustawiłem sobie mnóstwo klawiszy które on ma i właściwie jest ok poza jednym wyjątkiem. Przycisk który jest na drążku z przodupod małym palcem, taki mały czerwony włącza mi coś czego nie ustawiałem a mianowicie działa jak ESC czyli wyrzuca mnie z gry do menu z napisem Wznów na pierwszymplanie u góry (tak cobyście dokładnie wiedzieli gdzie mnie wyrzuca). Ja tam mam przypisany zrzut bomb a ten mi takie coś serwuje. Przeszukałem całe ustawienia i nigdzie nie ma go przypisanego (zgłasza się jako klawisz 5). Macie może jakieś pojęcie gdzie to do cholery wyłączyć?

Być może jest to oczywiste albo jestem ślepy dziad ale nie widzę nigdzie, więc jakby co to wybaczcie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 28, 2015, 15:38:31 »
Pograłem w WT i stwierdzam, że jest lepsze od WoT :)

Teraz pytanie - czy da się oddalić kamerę od czołgu? Jest za blisko i wolałbym większy kąt widzenia.

Drzewo rozwoju jest bardziej skomplikowane niż w WoT, mam problem z odnalezieniem zależności, kosztów itd. Są jakieś mody na drzewko rozwoju by je bardziej upodobnić do tego z WoT?

« Odpowiedź #108 dnia: Marca 01, 2015, 10:09:07 »
Teraz pytanie - czy da się oddalić kamerę od czołgu? Jest za blisko i wolałbym większy kąt widzenia.

W bitwach symulacyjnych widok jest z "oczu" wyglądającego członka załogi, w bitwach realistycznych widok jest taki jak w WoTcie.

« Odpowiedź #109 dnia: Marca 01, 2015, 11:02:22 »

Drzewo rozwoju jest bardziej skomplikowane niż w WoT, mam problem z odnalezieniem zależności, kosztów itd. Są jakieś mody na drzewko rozwoju by je bardziej upodobnić do tego z WoT?

Co najwyżej większe. Zależność między pojazdami jest od góry do dołu, musisz wynaleźć górny pojazd by móc wynajdywać dolny. Poziomo nie ma zależności, z wyjątkiem takim, że musisz odblokować odpowiednią ilość maszyn w danej erze by przejść do następnej. Np 6 maszyn w I erze by można było odblokować maszyny w II erze.

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 11, 2015, 16:45:22 »
A czy udało sie komuś uzyskać rozgladanie sie we wszystkich kierunkach przy pomocy "grzybka" ...w moim przypadku chodzi o Saiteka X-45.
Domyslnie sa tylko strefy "krytyczne" plecy, jakies dziwne boki itp.

PS: Co do czołgów czy ktoś jezdzi wieczorkami symulacyjne?
      W WOT-a JG300 śmigało a teraz na WT nie widze chłopaków....moze jakies inne sqady jezdza?

pozdr
mac
Geschwader  Kommodore

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 11, 2015, 20:32:19 »
Macras ty się najpierw dopisz do JG300 w grze a później zmontujemy jakiś zagon pancerny :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 12, 2015, 10:23:09 »
A jak sie tam dopisac zeby z wami polatac?
Geschwader  Kommodore

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 12, 2015, 12:04:52 »
Juz aplikowałem....poczekamy az Yoyek mnie dopisze.
Geschwader  Kommodore

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 18, 2015, 20:12:12 »
Juz aplikowałem....poczekamy az Yoyek mnie dopisze.

Dodany + Paulus. Reszty nie znałem więc sorrki, wnioski odrzucone.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 18, 2015, 22:09:03 »
Dzieki wielkie Yoyek :)
Zaraz Konga jeszcze kopne w zadek :-)

pozdr
mac
Geschwader  Kommodore

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 19, 2015, 09:27:51 »
A co daje dopisanie się do jakiejś grupy? Jeden z grupy idzie do jakiejś bitwy i można się do niego podłączyć (swoje odczekawszy, oczywiście), czy jest jakiś inny mechanizm wchodzenia w bitwę grupą?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 19, 2015, 11:40:50 »
A co daje dopisanie się do jakiejś grupy? Jeden z grupy idzie do jakiejś bitwy i można się do niego podłączyć (swoje odczekawszy, oczywiście), czy jest jakiś inny mechanizm wchodzenia w bitwę grupą?

Zacną nazwę Sqadu i duma na piersi, że my to my, to wszystko. ;)

Panowie, a tak z ciekowości, bo wczoraj zainstalowałem WT, chwilę polatałem ale 1,5 roku przerwy robi swoje. Jak korzysta się z Tracka IR nie działa zoomowanie z klawiszy. Wyłączyłem ośkę "Z" w TiR bo ogólnie nie lubię w simach się przybliżać do monitora by zoomować na celownik, ale dalej tutaj nie działa przypisane zoomowanie widoku z klawiszy. Jak to macie u siebie?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 19, 2015, 12:57:13 »
Ja mam zoom na przyciskach, Z z FreeTracka działa jako przesuwanie się w kabinie przód/tył - a jak? Nie pamiętam, ale profil FT jest taki sam w WT, jak i we wszystkich Iłkach, a więc zmiana w ustawieniach WT (kamera/widoki?).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 19, 2015, 14:17:31 »
Też mam przybliżanie zablokowane w TIr a ustawione na jednym z hatów. Ale tylko Min-max, płynnego chyba nie mam możliwości?