Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87310 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 19, 2015, 14:21:55 »
Też mam przybliżanie zablokowane w TIr a ustawione na jednym z hatów. Ale tylko Min-max, płynnego chyba nie mam możliwości?

Ale co działa Ci? Podeslij screena jak ustawiles.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 19, 2015, 15:13:56 »
Ja też mam min/max, nic więcej, ta sama akcja przypięta do dwóch przycisków, na dwóch kierunkach grzybka, co by było jak w innych simach...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 19, 2015, 15:29:02 »
No dobra ale w jakiej zakładce i jak to się nazywa?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 19, 2015, 16:38:32 »
Zoom camera w zakładce View Controls. Chyba, że coś zmienili ostatnio.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 19, 2015, 17:50:09 »
Zoom camera w zakładce View Controls. Chyba, że coś zmienili ostatnio.

Hmm, mam ustawiony język PL, ale jakoś nie widzę "opcji przybliżeń".

Ps.
Dobra zmieniłem na anglik, tutaj to jest, dałem "-" i "=" ale z TiR5 dalej nie działa. Jak nie właczę Tracka IR w ogóle to wtedy działa.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 19, 2015, 18:14:45 »
To powinno działać pod jednym przyciskiem. Ja to mam przypisane do warthoga. Za pół godziny będę w domu to sprawdzę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 19, 2015, 21:31:56 »
Udało mi się, powinno być tak, przeszedłem jeszcze raz przez konfigurator i jak pytał się o opcję zbliżenia na TiR dałem "nie".

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 13, 2015, 16:24:49 »
Takie pytanie, czy któraś z tych gier MMO (WT, WoW, WoT, itd.) ma coś w rodzaju "Encyklopedii"? Żeby można sobie było pooglądać modele 3D pojazdów które są w grze bez grania godzinami i odblokowywania leveli?

Kiedyś sprawdzałem World of Tanks ale tam chyba nie było...
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 13, 2015, 17:15:52 »
W War Thunderze każdy pojazd, czy samolot można sobie pooglądać w garażu, a premiumy i te, które możemy badać można nawet zabrać na przegazówkę i trzepanie dywaników. ;)

« Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 14, 2015, 09:34:12 »

« Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 17, 2015, 21:19:37 »
Czy w WT w symulacji są organizowane jakieś większe wojny/turnieje czy mam opcję tylko wybrać samolot i wylosować jakąś grę?
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #131 dnia: Września 20, 2015, 21:51:30 »
Zacząłem jeździć czołgami i próbuję się doczołgać do pierwszego Tigera albo późniejszego Panzer IV, co by móc uczestniczyć czołgiem w event'ach. I tu pytanie - jak lepiej zbierać kasę i żaróweczki research'u następnego pojazdu? Czy jeździć nadal moim poprzednim P.IV, co ma już wszystko i niebieskie żaróweczki się "marnują", czy też męczyć się jakimś okrutnym P.III? Czy ma to wpływ na żółte żarówki? Jakoś tego nie ogarniam...  Jak się domyślam walki w Arcade dają mniej kasy i punktów research'u, ale może tak nie jest?

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #132 dnia: Września 20, 2015, 22:56:01 »
Według mnie nie jest. Arcade daje mi zarobić więcej kasy, PzIII nie jest badziewiem, zwłaszcza J :). Musisz się męczyć niestety wszystkim bo musisz zrobić poziom by móc zejść niżej. Ale warto bo Tiger jest tu bardzo dobrym sprzętem i jak to w życiu bywało najlepszym na niego jest "Zwieroboj" czyli Su-152.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #133 dnia: Września 21, 2015, 09:29:40 »
Żółte żarówki olej bo żeby z nich skorzystać musisz sypnąć złotem. Nie opłaca się.
Jeśli chcesz jak najszybciej doczołgać się do Tygrysa to graj tymi czołgami które mają największy research bonus, wyrażony w procentach. W oknie research jak najedziesz myszką na ikonkę z czołgiem to wyświetlą ci się te wartości.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #134 dnia: Września 21, 2015, 10:13:24 »
OK... Jeszcze się dopytam - jak skończą się modyfikacje na danym czołgu to jednak jego punkty research'u dla właśnie "odkrywanego" czołgu nie maleją, tak? Nadal mogę się tłuc P.IV, czy lepiej jednak przeskoczyć na P.III jak już mi się odkrył? Inna sprawa, że jak sobie policzyłem cenę Tygrysa w żarówkach, plus cena w srebrze, to chyba musiałbym przejść ze 100 bitew, albo i 200, by się dorobić. Tak to działa, czy też wszyscy są tacy dobrzy, że im to lepiej żre (czytaj: szybciej idzie)? Muszę się doczołgać to tego H1 co by mieć szansę gry w bitwach symulacyjnych. Chyba, że się skuszę na platformę przeciwlotniczą, flakpanzer'a, bo byłby znacznie szybciej...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.