Autor Wątek: Doświadczenie i systemy płatności (Lewki, Orzełki)  (Przeczytany 8082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Doświadczenie i systemy płatności (Lewki, Orzełki)
« dnia: Stycznia 29, 2013, 09:03:19 »
Czy mógłbyś jeszcze przybliżyć dolarową stronę tego zagadnienia?

Tzn? Chodzi Ci o system za co i czym się płaci?

"W War Thunder mamy tak naprawdę trzy środki płatnicze. Mamy Golden Eagle (nazwijmy je Orzełkami), mamy Lions (Lewki) oraz XP (Doświadczenie). W pierwszej chwili można się jednak nieco w tym wszystkim pogubić i w ogóle pierwszy kontakt z interfejsem menu gry nie jest zbyt przyjazny. Jest tu dożo do klikania, oglądania, sporo zależności. Za dużo tego wszystkiego. Jak już nieco polatamy za to w WT już mniej więcej zaczniemy kojarzyć gdzie co jest i za co jest odpowiedzialne. Nie ma tutaj jednak wyrazistego schematu znanego z symulatorów - misje single, serwery multi, kampanie itp. Jest to trochę namieszane, a np. takie misje dla pojedynczego gracza można i znaleźć w rozgrywce sieciowej (chodzi tu o możliwość podłączenia się i innych graczy). Wróćmy jednak do punktów. Za Lewki będziemy kupować nowe samoloty, uzbrojenie, naprawiać samoloty uszkodzone w bitwach (tak! :\). Za Orzełki możemy kupować Lewki, ale i mogą służyć nam do podnoszenia Levela (w połączeniu z XP). Odpowiedni poziom jest potrzebny by latać na danym samolocie. Za nie możemy także wykupić konto premium na określoną liczbę dni (wtedy zbierane punkty w lataniu będą liczyły się nawet podwójnie). Za Orzełki także będzie można wykupić punkty doświadczenia dla pilota czy też załogi samolotu jeśli to np. bombowiec. Oczywiście pewnie się ciśnie na usta, a skąd brać Orzełki, ano kupując już za dolary. Te realne, zielone. Mamy także punkty zwane XP. Te zdobywamy latając, wykonując misje, startując i lądując, trafiając w przeciwnika itd. Ogólny system jest zatem taki - za takie zadania dostajemy XP (Doświadczenie) oraz Lewki. Orzełkami możemy też nieco to nadgonić (bo też je można wymieniać na Lewki jeśli tych mamy za mało). Za to XP kupić nie możemy (ew. jedynie jak już podano te dla załóg). To akurat jest dobrze pomyślane, bowiem i co z tego, że pozostałych punktów będziemy mieć tyle jak trądziku u chłoptasia, kiedy zaczyna oglądać się za dziewuchami. Jeśli nie będziemy mieli pkt. doświadczenia - nic nie wskóramy i dalej będziemy latać na dwupłatowym Falco i uganiać się za małą Zosią z przedszkola. Czyli XP ważna rzecz! Wspomniałem także o Punktach Doświadczenia przewidzianych dla załogi. Tutaj zdobywamy je latając lub zamieniając za Orzełki. Piloci czy załoga ma swoje cechy. Przypomina to nieco system RPG'owy. "

Jaśniej ?  :icon_wink:
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2013, 17:36:24 wysłana przez Zefirro »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Odp: Odp: Sim (?) od Gaijina? World of Planes
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 29, 2013, 10:40:16 »
Hmmm duży cytat z nadchodzącego artykułu na YoYoSim.pl? ;)

To napisz też, że dla każdego, nawet uber-profi, najłatwiej i najszybciej zbierać punkty w trybie arcade, aż się nie dojdzie do wystarczająco satysfakcjonującego poziomu i można już latać jak się chce...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 29, 2013, 10:56:12 »
Wynik YoYa to nic szczególnego , znajomy robi po 100k kretytów i 100k exp'a . Kwestia samolotu i taktyki.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 29, 2013, 12:59:41 »
To napisz też, że dla każdego, nawet uber-profi, najłatwiej i najszybciej zbierać punkty w trybie arcade, aż się nie dojdzie do wystarczająco satysfakcjonującego poziomu i można już latać jak się chce...

Co do arcade to wystarczą mi filmy na YT by obejść to szerokim łukiem, ale tak na marginesie - czy punktacja jest dokładnie taka sama na innych trybach. Gdzieś czytałem, że tym Simulations punktów zdobywa się więcej, co by było logiczne, bo jest to tryb najtrudniejszy, ale własnie na YT widziałem, że ktoś np. za czegoś rozwalanie dostał tyle samo na poziomie star warsa.

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 29, 2013, 22:44:34 »
YoYo, uwaga do Twojego tekstu: doświadczenie załogi kupujemy za Lewki nie za Orzełki. Więc tak naprawde można grać zupenie za darmo...no oczywiście wychodzi dłużej niż za kase na koncie Premium i nie mamy dostepu do maszyn, które można kupić tylko za Orzełki. Im trudniejszy tryb tym zbiera sie więcej punktów za określone dokonania. Dodam jeszcze, że zdobywa sie także doświadczenie na danym typie samolotu. Jeśli zdobędziemy maksymalny poziom doświadczenia dla danego typu to od tego momentu liczba Lewków za dokonania na danym typie jest znacznie mniejsza niż wcześniej (gdy nie mieliśmy jeszcze doświadczenia) Można temu zaradzić wykupując za Orzełki dla danego typu opcję "Talisman"
Yoyo, latasz na full real, czy na historical battles?
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 29, 2013, 22:57:35 »
Jak za Lewki? Pokaż mi screena. Zdobywa się XP (te damskie kołeczka) dla załogi za latanie, jak chcesz więcej dajesz "Accelerated Trening" i masz tam wymianę już Orzełki na XP - no chyba, że znasz jakaś inna opcję. Co do latania tylko FRB, si.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 30, 2013, 13:33:19 »
Gwoli ścisłości "Talismany" nie działają po wykorzystaniu całego expa na dany samolot.
Była na ten temat "drama" na oficjalnym forum.

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 12, 2013, 10:36:55 »
Witam!

Nie wiem, czy zauważyliście, ale zmieniły się ceny Orzełków. Jeszcze niedawno za 2500 płaciło się 14$, teraz cena wynosi też 14, ale €. Abstrahując od sensu wydawania pieniędzy w becie, to niestety jest to spora podwyżka.

@YoYo
Wczoraj ścigałem moją Foką Twojego XP-38 aż nad lotnisko, momentami miałeś na plecach 3 nasze samoloty. W podsumowaniu miałem zaliczone 15 trafień w Twój samolot, a jednak nie zestrzeliłem Ciebie :). Fajna akcja.

Pozdrawiam,
Bart

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 12, 2013, 11:34:58 »
Uuu faktycznie $ zmienili na Euro zostawiając te samą cenę. Coś tam pisali, że poprzednio nie było VAT i teraz go dodali, ale chyba nie podnieśli ceny w $, a po prostu zrobili przeliczenia i dali te same ale już w Euro. Zrobiło się drożej, ale więcej niż 20% więc niefajnie.

@Co do XP-38, kobyła jest w miarę twarda, ale mając myśliwiec na ogonie nie ma praktycznie szansy go zgubić i ma dość słabą widoczność na boki.  Więc jak dałem radę akurat wtedy uciec to good :D. Świetne i stabilne za to narzędzie na bombowce. Mógłby być tylko szybszy, a tak to jakoś nie odbiega za bardzo od innych myśliwców. Dostalem go z kampanią US, ładnie liczy punkty, bo są dodatkowe 100% i tak za start daje 1500XP, a za lądowanie 3000XP, zestrzelenia po 10000XP itp.

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 13, 2013, 23:41:48 »
Zrobiłem mały eksperyment  :evil: Po zmianie języka na rosyjski, gra przekierowuje do sklepu Gaijina z cenami w rublach. Nie wiem tylko jakie są potem przeliczniki operatora karty, ale chyba powinno wyjśc nieco taniej. Sam na razie w betę nie chcę inwestować.

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 14, 2013, 08:55:47 »
Ciekawy eksperyment :) Za 5000 orłów płaci się 799 rubli, czyli nie wliczając przeliczników operatora daje to około 83 pln. Przetestuję to dzisiaj :)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 14, 2013, 12:27:53 »
Tak, faktycznie, za 2500 Orzełków 14 Euro wychodzi około 45zł, a tak 58zł, więc faktycznie taniej o około 15zł. Good Find! :D
Mała tylko dygresja. Bank to przeliczy tak - Ruble na Euro (MC Card), Euro na PLN, więc aż tak różowo nie będzie, bo wszystko po kursach sprzedaży i mamy podwójne przewalutowanie, ale taniej i tak powinno być.

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 14, 2013, 16:08:19 »
...może korzystniej będzie przez Paypal?

Zefirro

• Gość
Odp: Doświadczenie i systemy płatności (Lewki, Orzełki)
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 23, 2013, 22:39:41 »
Jeśli ktoś zamierza zaczynać grę a ma konto na yuplay.com z zakupionym Wings of Prey lub Wings of Luftwafe, to warto skorzystać z tego konta do logowania się do War Thunder. Za Wings of Prey otrzymujemy 500 orzełków, a za Wings of Luftware 300 orzełków. Być może WoP kupiony w innym miejscu też da się wykorzystać do otrzymania tej małej premii.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
Odp: Doświadczenie i systemy płatności (Lewki, Orzełki)
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 24, 2013, 12:42:29 »
Zacząłem tu pisać dłuższy wywód nt. moich spostrzeżen odnoście pokrętnego sposobu płatności za grę wprowadzonego przez Gaijin i chciałem opisać sposób na zapłacenie za grę nieco taniej...ale w połowie pisania zaczałem sie zastanawiać czy to wszystko aby zgodne a prawem (VAT i takie tam...). Powstrzymałem sie więc i postanowiłem się podzielić tylko wędką...a rybę każdy złowi sobie wg własnego uznania.
Na przyładzie Warthunder Ultra Starter Kit:
Cena na stronie anglojęzycznej 79,92€ lub 266,63yum
Cena na stronie rosyjskojęzycznej 2399,04 rub. lub 282,24yum (?!)
10yum na stronie rosyjskiej - 85rub
... voilà ;)