@Troghv
Ładna okolica na lądowanie. Tylko pytanie, czy po dobrej stronie frontu? Jeśli tak, to od razu można w gościnę na herbatkę albo coś mocniejszego.
Celowo robiłeś z tym interfejsem? Da się osobno ustawić dwa klawisze do screenshotów: jeden z interfejsem, a drugi bez.
@YoYo
Właśnie nie kręcę myszką. Z kręceniem myszką trudno uzyskać dobry efekt, bo samolot jest zawsze na środku.
Do tej pory robiłem klasycznie: dobry moment -> pauza -> ustawienie widoku -> zrobienie zdjęcia. Dopiero po naszym ostatnim locie postanowiłem zrobić kilka bardziej ryzykowną techniką: oglądanie lotu na żywo i w momencie, który wydaje się na dobry, naciskanie "print screen". Stąd to rozmycie w ruchu jest naturalnym dla kamery związanej z samolotem.
W ogóle twórcy War Thunder zrobili świetną robotę jeśli chodzi o możliwości robienia zdjęć. Po pierwsze grafika i kolory. Są soczyste, a gra świateł robi niesamowite wrażenie. Po drugie praca kamery. Choć początkowo kamery mogą się wydać dziwne, to te automatyczne są bardzo potężne. Jak twierdzi moja żona: screeny z War Thunder wyglądają jak moje wyselekcjonowane, wykadrowane i obrobione zdjęcia z FSX. Jest nawet jedna kamera, która automatycznie ustawia obserwowany samolot i najbliższy samolot przeciwnika w mocnych punktach zdjęcia. Dla "screenshotowych artystów" to przykre, ale War Thunder dało narzędzia, dzięki którym każdy może łatwo zrobić niesamowity obrazek albo film.