Witam wirtualnych lotników.
W 13 WELT do końca procesu szkolenia zbliżają się rekruci z ostatniego jesiennego naboru. Miejsca w szkółce lotniczej niedługo się zwolnią i będziemy poszukiwać nowych pilotów. Już teraz trzej nowi koledzy Poko, Matrix i Versor zapoznają się z siedzibą Eskadry, poznają rozkłady pomieszczeń, układ hangarów, przechodzą szkolenia BHP i studiują procedury.
Rozpoczynamy więc nabór 2013. Nie mamy wygórowanych wymagań wstępnych. Trzeba umieć wystartować i wylądować, rozumieć ciut po angielsku (czytanie instrukcji) i przede wszystkim mieć parę do wirtualnego latania z innymi narwańcami. Wiem, że tam jesteście. Latacie Falconem pewnie od dłuższego czasu, prawdopodobnie macie sensowny joystick, może czapkę z freetrackiem i doświadczenie w innych symulatorach. Marnujecie się. Walka powietrzna to wysiłek zespołowy, a zespołem nie może być skrypt AI-wingmanów. To tak jakbyście grali w piłkę nożną będąc sami na boisku. Latając w pojedynkę tracicie połowę zabawy i 90% adrenaliny.
“Ci z 13WELT to prawdziwi wymiatacze, nie dałbym rady latać razem z nimi.”

O panie, słyszysz i nie grzmisz?
Pilot myśliwca (nawet tego wirtualnego) podejmuje wyzwania, rozwija swoje umiejętności i dąży do tego by być Ace of the Base. Zapisuje sie do 13 WELT, żeby przez pół roku wchłaniać wiedzę o
F-16 i zbierać ochrzany od instruktorów ale gdy już zaliczy egzamin końcowy chodzi dumny z podniesioną głową i ma na twarzy wypisane “kiedy lecimy nastepną misję?”.
Wiem, że tam jesteście. Pewnie nie udzielacie się często na forum ale śledzicie dział Falcona i nieśmiało latacie w ciepłym singleplayerowym pokoiku. Czekamy na Wasze zgłoszenia.
Zapraszam na PW, GG 3462678, ewentualnie proszę pisać w tym topicu. Potrzebny
BMS 4.32 Update 4 i Teamspeak
Do zobaczenia w powietrzu,
Qba
Commanding Chief Executive Managing Director, 13 WELT
www.13welt.pl