Autor Wątek: Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display :-)  (Przeczytany 8664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display :-)
« dnia: Marca 05, 2013, 19:19:03 »
Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Chciałabym przedstawić Wam "Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display", czyli pierwszy i jedyny - jak dotąd - witrualny solowy pokaz powietrzny F-16 Polskich Sił Powietrznych :-)

Zespół tworzą:
- Lukáš "WinteR" Adámek, który jest zarazem liderem i głównym pilotem pokazowym w zespole (ma spore doświadczenie w wirtualnym lataniu, w tym ponad 800 h wylatanych na F-16),
- Kacper "Kakadz" Kolibowski (komentator),
- Karolina Łapacz, czyli ja (w roli menadżera) :-)

Nasz samolot Lockheed Martin F-16 Block 50/52 należy do 31. Bazy Lotnictwa Taktycznego Poznań – Krzesiny (6. Eskadra Lotnictwa Taktycznego).
Gorąco zapraszamy do odwiedzenia naszego profilu na FB: https://www.facebook.com/virtual.polish.f16
Obecnie jesteśmy również w trakcie przygotowywania strony internetowej: http://vpf16.tbtech.cz/?lang=en
Wkrótce więcej informacji o planowanych pokazach i dalszej działalności.

Pozdrawiam,
Karolina

Przeniosłem do odpowiedniego działu. Mekki.
Nie, to ja przeniosłem do odpowiedniego działu. Musicie Mekki ograniczyć picie, ponieważ już Falcona od produktów od ED nie odróżniacie. Zfrr
Już miałem zmieniać. Faktycznie, Falcon tak ładnie nie może wyglądać.:)
« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2013, 19:28:40 wysłana przez Mekki »

Zefirro

• Gość
Odp: Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display :-)
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 05, 2013, 19:35:15 »
Możecie zdradzić, ile 31. Baza Lotnictwa Taktycznego bierze za godzinę lotu na F-16, jeśli w pakiecie chce się wykupić 800 godzin?  ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Marca 05, 2013, 19:40:13 »
Nie mam pojęcia, ale na pewno nie stać mnie na to.  :D

Tak na przyszłość, my tu się strasznie interpunkcji czepiamy.:) Mekki.
« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2013, 19:49:47 wysłana przez Mekki »

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 05, 2013, 19:43:26 »
Czyli 31. Baza Lotnictwa Taktycznego użycza Wam samolotu za darmo? Wiecie, że to jest korzyść majątkowa i trzeba odprowadzić podatek? ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 05, 2013, 19:48:56 »
W sumie, to Kolega ma rację z tym podatkiem.  ;) Zdaję sobie sprawę, że czytając mój post można odnieść wrażenie, że mamy na własność krzesińskiego F-16, ale nie potrafiłam inaczej przedstawić naszego zespołu i w związku z tym proszę o wyrozumiałość.  :D
« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2013, 19:50:23 wysłana przez Mekki »

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 05, 2013, 20:53:07 »
No, zainteresowanie zostało wzbudzone, dyskusja jest, profil FB i strona odwiedzone..
Wniosek - PR skuteczny, więc menadżer się sprawdza!

Ja bym tylko zasugerował, coby może jakieś malowanie okolicznościowe do Vipera zrobić (jeśli się da oczywiście).
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 05, 2013, 21:05:22 »
No, zainteresowanie zostało wzbudzone, dyskusja jest, profil FB i strona odwiedzone..
Wniosek - PR skuteczny, więc menadżer się sprawdza!

Ja bym tylko zasugerował, coby może jakieś malowanie okolicznościowe do Vipera zrobić (jeśli się da oczywiście).

Dzięki za odwiedzenie strony i profilu.  :) I za słowa otuchy dla menadżera.  :D
Malowanie okolicznościowe jak najbardziej przydałoby się - zobaczymy co da się zrobić.  ;)

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 05, 2013, 22:48:33 »
Życzę powodzenia, ponieważ pilot (i najprawdopodobniej założyciel) ma bardzo dużo do udowodnienia. Musi udowodnić, że jeśli zyska grono fanów, a przede wszystkim fanek mdlejących na jego widok, to nie zawiedzie ich i nie porzuci polskich barw i Jastrzębia (Sexy Beast™).

Ponieważ Pani menadżer nie przedstawiła ogromnego dorobku pilota, pozwolę sobie wkleić tu wybrane z ostatnich 4 lat wirtualne zespoły akrobacyjne i pokazy solowe, których założycielem (w przypadku zespołów) lub autorem (w przypadku pokazów solowych) był WinteR. Kolejność chronologiczna:
Duo F/A-18F display,
Virtual Polish F-16 Solo Display Team z 2009 roku, polecam uwadze malowanie Jastrzębia http://img190.imageshack.us/img190/3939/screenshot191o.jpg,
Slovakian Tiger MiG Demo Team,
Czech Air Force - virtual display team,
Delta Jet Team,
Virtual RAF Hawk Display Team,
TOMCATS! Synchro Pair Display,
Virtual Baltic Bees Jet Team,
Czech Air Force - Virtual MiG-21 MFN display,
AG 51 Solo Tornado Display.

Przyznam, że zazdroszczę. Choć sam jestem chyba największą latawicą polskiej akrobacji, to zaliczyłem jedynie trzy sztuki w podobnym czasie.

Niecierpliwie czekam na efekty pracy "Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display". Mam nadzieję, że w związku z tak imponującym, szybko rozwijającym się przedsięwzięciem zobaczymy tu wkrótce jakiś performance.

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 06, 2013, 19:40:25 »
Życzę powodzenia, ponieważ pilot (i najprawdopodobniej założyciel) ma bardzo dużo do udowodnienia. Musi udowodnić, że jeśli zyska grono fanów, a przede wszystkim fanek mdlejących na jego widok, to nie zawiedzie ich i nie porzuci polskich barw i Jastrzębia (Sexy Beast™).

Ponieważ Pani menadżer nie przedstawiła ogromnego dorobku pilota, pozwolę sobie wkleić tu wybrane z ostatnich 4 lat wirtualne zespoły akrobacyjne i pokazy solowe, których założycielem (w przypadku zespołów) lub autorem (w przypadku pokazów solowych) był WinteR. Kolejność chronologiczna:
Duo F/A-18F display,
Virtual Polish F-16 Solo Display Team z 2009 roku, polecam uwadze malowanie Jastrzębia http://img190.imageshack.us/img190/3939/screenshot191o.jpg,
Slovakian Tiger MiG Demo Team,
Czech Air Force - virtual display team,
Delta Jet Team,
Virtual RAF Hawk Display Team,
TOMCATS! Synchro Pair Display,
Virtual Baltic Bees Jet Team,
Czech Air Force - Virtual MiG-21 MFN display,
AG 51 Solo Tornado Display.

Przyznam, że zazdroszczę. Choć sam jestem chyba największą latawicą polskiej akrobacji, to zaliczyłem jedynie trzy sztuki w podobnym czasie.

Niecierpliwie czekam na efekty pracy "Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display". Mam nadzieję, że w związku z tak imponującym, szybko rozwijającym się przedsięwzięciem zobaczymy tu wkrótce jakiś performance.

Mdlejące fanki nie wchodzą w grę - pokaz najlepiej oglądać w normalnym stanie. :D
Nie przedstawiłam dorobku Lidera, coby Forumowiczów nie zanudzać, a jedynie wstępnie przedstawić nasz zespół. :) Krótko i w miarę treściwie - stąd odesłanie do strony i profilu na FB. Aczkolwiek bardzo miło, że Kolega tyle już wie o naszym Pilocie. Fakt, jego doświadczenie jest duże, ale teraz najważniejszy jest aktualny projekt, czyli F-16. Bardzo zależy nam, aby efekty naszej pracy spodobały się Wam i dlatego staramy się najlepiej jak możemy dopiąć wszystko na ostatni guzik. :)
Oczywiście prace nad pokazem i dalszą promocją zespołu trwają, dlatego proszę o cierpliwość i wyrozumiałość.  :)

Offline Kamio

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 07, 2013, 23:37:20 »
Bardzo fajna inicjatywa. Dużej wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia założonych celów życzę. Czekam na więcej! :)
Pozdrawiam.
Kamio.

« Odpowiedź #10 dnia: Marca 09, 2013, 16:55:31 »
Bardzo fajna inicjatywa. Dużej wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia założonych celów życzę. Czekam na więcej! :)
Pozdrawiam.
Kamio.

Dzięki serdeczne. :) Widziałam Twoją stronę na FB - również gratuluję pomysłu i życzę wszystkiego dobrego!  :)

Pozdrawiam,
Karolina

Offline Kamio

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 10, 2013, 13:46:46 »
Dziękuje. Debiut na VFAT już za mną, teraz czas na rozwijanie projektu. Mam nadzieję, że zobaczę was na tegorocznej edycji pokazów. Jeszcze raz powodzenia! :)

Offline Jachu333

• *
  • Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 12, 2013, 13:26:50 »
Super, piszę się na to. ;)

Pisownia. Mekki.
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2013, 18:24:23 wysłana przez Mekki »
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić

« Odpowiedź #13 dnia: Marca 12, 2013, 18:15:52 »
Po takich postach, to od razu człowiek ma więcej energii do działania. :D

« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 09, 2013, 21:59:04 »
Mamy dla Was propozycję - pomóżcie nam pomalować nasz samolot. :) W załączeniu przesyłamy Wam efa, na którym możecie pracować: http://www.vpf16.tbtech.cz/vykresf_16_v3.jpg

Po pierwsze, to ile powierzchni samolotu „zamalujecie”, nie jest ważne – grunt, żeby i Wam i nam projekt podobał się. ;) Powinien on jednak nawiązywać do 31. Bazy Lotnictwa Taktycznego Poznań – Krzesiny lub choćby do 2. Skrzydła Lotnictwa Taktycznego (mile widziane barwy narodowe, aczkolwiek to pozostawiamy Waszemu uznaniu).

Z uwagi na fakt, że prace nad pokazem trwają i chcemy je w miarę szybko zakończyć, termin nadsyłania projektów upływa 23.04.2013r. godz. 23.59. Wysyłajcie je na nasz adres mailowy: virtual.polishf16@yahoo.com.
W treści podajcie, także swoje dane – imię i nazwisko. Preferowane formaty prac to JPG i PNG.

Wybór najlepszego - naszym zdaniem – projektu nastąpi w terminie do 26.04.2013r. Każdy uczestnik zostanie poinformowany mailowo o wyniku konkursu do dnia 27.04.2013r. Zwycięzca zostanie nagrodzony skromnymi upominkami, które prześlemy na wskazany przez niego adres (smycz F-16, brelok F-16, pins 31. Bazy).

Nadesłanie pracy przez poszczególnego uczestnika traktujemy jako wyrażenie przez niego zgody na korzystanie z jego pracy przez nasz zespół. Ponadto zwycięski projekt opublikujemy na FB i naszej stronie internetowej: http://vpf16.tbtech.cz/. Resztę kwestii uzgodnimy z autorem projektu. ;)

Jeżeli w powyższym terminie nie wybierzemy ostatecznego projektu, ogłosimy wówczas konkurs po raz kolejny.

Jeżeli macie jakiekolwiek pytania, uwagi - piszcie proszę na naszym profilu na FB lub na podany wyżej adres mailowy. Jest to nasz pierwszy konkurs, więc prosimy o wyrozumiałość. ;)

Czekamy z niecierpliwością na Wasze propozycje!

Pozdrawiamy, Karolina i Łukasz.