Autor Wątek: ARMA 3  (Przeczytany 65110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ARMA 3
« dnia: Lutego 26, 2013, 18:43:20 »
Bohemia Interactive today announced their plans for the upcoming PC-exclusive tactical military shooter game, Arma 3™. From next week onward, Tuesday March 5th, all are welcome to try out the authentic military gameplay and assist in the game’s development by participating in the Arma 3 Alpha. The Alpha will feature a limited amount of playable and sandbox content, receive regular updates and remain accessible until Arma 3’s Beta starts – which is expected in the second quarter of this year. The full and final version of Arma 3 is scheduled for release in Q3 2013.

http://www.arma3.com/news/plans-for-arma3-in-2013#.USzz-Wfud8F

Wydzieliłem z tematu "Armed Assault" http://il2forum.pl/index.php/topic,7352.0.html . ARMA 3 na pewno będzie szeroko dyskutowana, więc zasługuje na osobny wątek. Ponadto pomoże to zachować porządek. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2013, 15:45:04 wysłana przez Zefirro »

Zefirro

• Gość
Odp: ARMA 3
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2013, 18:48:10 »
Czy mogę prosić o tłumaczenie lub streszczenie po polsku?

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 26, 2013, 18:54:55 »
5-tego marca rusza otwarta alfa, która będzie aktualizowana i dostępna aż do rozpoczęcia fazy beta w 2-gim kwartale tego roku. Wydanie pełnej wersji jest planowane na trzeci kwartał 2013.

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 26, 2013, 18:59:23 »
Do tego będą 4 "wersje" gry: http://www.arma3.com/buy

Edit:
W sensie zakupu oczywiście. Kolega niżej ma racje.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 26, 2013, 19:01:27 »
Wersja gry będzie jedna, ale są trzy opcje zakupu, podstawowa za 25 ojro i droższe z dodatkowymi bajerami + darmowa alfa na zaproszenie.

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 26, 2013, 19:08:41 »
Wersja gry będzie jedna, ale są trzy opcje zakupu, podstawowa za 25 ojro i droższe z dodatkowymi bajerami + darmowa alfa na zaproszenie.

No i warto dodać, że wersja podstawowa na etapie Bety będzie już kosztować 35 euro, a po premierze - 45 euro.

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 26, 2013, 19:26:20 »
Napisali, że grafika będzie piękna jak nigdy, a AI głupie jak zawsze?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 27, 2013, 23:03:52 »
Na pewno lepsze niż w Arma 2, ale nawet jak będzie głupie, to będą na to mody. Ogólnie biorąc pod uwagę kompleksowość Army i fakt, że to AI to faktycznie AI, a nie jakieś skrypty, to na tle innych gier i tak nie jest źle.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 27, 2013, 23:31:43 »
Dla mnie jedyny powód do kupna Army 3 w dzień zero właśnie wypadł. FM z Take On trafi do Arma 3 'później', nie wiadomo kiedy.

Meh.

« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 28, 2013, 09:45:10 »
Dla mnie jedyny powód do kupna Army 3 w dzień zero właśnie wypadł. FM z Take On trafi do Arma 3 'później', nie wiadomo kiedy.

Meh.

Przecież to "Alpha" to czego się spodziewałeś? Że wszystko już będzie podane na tacy?
Dla mnie "Alpha" to zwykły preorder, którego kupię teraz, żeby potem mnie nie skasowali za więcej, ale nie będę się teraz nakręcał na granie - może jak wyjdzie wersja "Beta".
O "FM" z ToH w Armie 3 słyszałem już różne rzeczy - jeszcze nie tak dawno BIS twierdził, że go nie będzie w ogóle, a w nowej wersji Army zobaczymy tylko "zaktualizowane" FM z Army 2.
Moim zdaniem w ogóle go nie będzie w A3, chyba że któryś z moderów się tym zajmie.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 28, 2013, 09:52:05 »
Przecież to "Alpha" to czego się spodziewałeś? Że wszystko już będzie podane na tacy?
Dla mnie "Alpha" to zwykły preorder, którego kupię teraz, żeby potem mnie nie skasowali za więcej, ale nie będę się teraz nakręcał na granie - może jak wyjdzie wersja "Beta".
O "FM" z ToH w Armie 3 słyszałem już różne rzeczy - jeszcze nie tak dawno BIS twierdził, że go nie będzie w ogóle, a w nowej wersji Army zobaczymy tylko "zaktualizowane" FM z Army 2.
Moim zdaniem w ogóle go nie będzie w A3, chyba że któryś z moderów się tym zajmie.

Błąd. FM RotorLib miał być w Armie 3 od day one, jest to zapowiedziane oficjalnie od przynajmniej kilku miesięcy. Problem w tym, że teraz się wycofują z tego rakiem i mówią, że nie wiadomo czy nawet dadzą radę w Q3 2013.

Poza tym, skoro w alfie będzie jeden śmigłowiec to można się było spodziewać, że będzie zrobiony jak należy, a tutaj dostajemy arkadowy FM z Arma 2 z obietnicami, że może coś tam kiedyś poprawią.

Zmodować FMu do RotorLiba nie można, bo RotorLib jest middleware zewnętrznej firmy, na niego potrzebna jest licencja, tak jak to było w Take On.

« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 28, 2013, 10:05:15 »
To ciekawe co napisałeś o FM - nie znalazłem potwierdzenia tej informacji, ale pewnie po prostu dokładniej śledziłeś temat.
Ja mam taką zasadę odnośnie serii "Arma" - oczekuj mniej, bo potem może zostaniesz mile zaskoczony ;-)

_michal

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 28, 2013, 10:23:00 »
Żebym ja miał jakiekolwiek oczekiwania, heh. Po porażce jaką jest Take On liczyłem tylko na to, że dotrzymają słowa z FMem w Armie 3, widać nawet na ich własne obietnice nie ma co liczyć.

Pewnie gierka o zombiakach ma priorytet. :P

« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 28, 2013, 10:52:46 »
Jeżeli faktycznie do premiery nie umieszczą FM w silniku gry to nie będziesz jedynym marudzącym ;-)
Sam lubiłem sobie polatać w Armie 2 BH, czy LB, ale na dłuższą metę to jest dosyć zniechęcające - przynajmniej mnie zniechęciło do tego stopnia, że kupiłem Black Sharka :-) Zresztą mogę się założyć, że 3/4 "pilotów" w Armie 3 pewnie by wyłączyła większość utrudnień z ToH'owego FM.

Wiadomo, że gra o zombiakach ma priorytet, bo na niej można zarobić już teraz i to całkiem nieźle wnioskując z popularności moda. Osobiście nigdy mnie korciło żeby pograć w DayZ, ale spora liczba chłopaków, z którymi grałem coopy w Armie zachwyciła się tą modyfikacją.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 05, 2013, 12:32:52 »
Co tu tak cicho? Przecież to już dziś!
Na początek: http://www.pcgamer.com/previews/arma-3-preview-what-i-like-and-dislike-about-the-alpha/

I nieco szczegółów:
http://www.youtube.com/watch?v=yLIPW0oIvm8&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=G8vrbzNYEwM&feature=player_embedded

Ja tam się jaram jak nie wiem co. Chociaż AI zdaje się niemal takie samo, to zapewne poprawki się pojawią, no i wiemy wszyscy, co mogą tutaj zdziałać mody. Nowe animacje to również wielki krok do przodu, zapowiada się nareszcie, że CQB nie będzie już takie drętwe. Jedyne czego mi brakuje to jakiegoś nowego systemu przeskakiwania przeszkód, może czegoś context sensitive, gdzie zależnie od przeszkody mielibyśmy inna animację. W każdym razie zapowiada się zacny tytuł, no i ta grafika - Crysis 3 nie zrobił na mnie takiego wrażenia.

Największy ból w zadzie to fakt, że jeszcze jakieś 2h zanim alpha będzie dostępna, a ja muszę do pracy. Q_Q