Autor Wątek: Opinie o szturmowcach  (Przeczytany 7245 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Opinie o szturmowcach
« dnia: Marca 10, 2013, 22:14:43 »
I pierwsze pytanie, niestety nie opinia. Czy Hs-129B-2 ma widok z kabiny? Bo jeżeli nie to się wkurzę :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Odp: Opinie o szturmowcach
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 11, 2013, 07:55:41 »
Nie ma_.
« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2013, 07:58:22 wysłana przez KosiMazaki »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 12, 2013, 14:37:12 »
No i dupa blada w takim razie. Z tego super szturmowca zrobiono zabawkę dla dzieciaków z Kansas. Brak kokpitu, działka do otwierania paczki mentosów a nie puszki jaką jest T-34. Gdzie są na uzbrojeniu jakieś większe lufy, nic tam nie ma więcej, a powinno być co najmniej Mk-101, przecież nie proszę o BK75 :), o jakichkolwiek bombach już nie wspomnę. Jeżeli mamy zacząć strzelać do puszek na ziemi w jakiś masowych multi bitwach to troche dali ciała.
Lepszym wyborem jest Ju-87G-2 z BK37. Ładnie się rozwala bunkry i wszelkie pojazdy jeżdżące. Polecam. Wprawdzie nie mam jeszcze i długo chyba nie będę miał Henschla ale na mój nos wydaje mi sie Juhas lepszym wyborem.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 13, 2013, 16:02:34 »
Są dwa me410 z działami 50mm. Jeden strzał rozwala czołgi. Po co ci Hs ? ;)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 13, 2013, 16:53:59 »
Bo Hs-129 został stworzony do takich działań, sam jego wygląd o tym mówi. 410ka była świetna do niszczenia bombowcow i do tego służyła wersja z Bk 5cm. Na ruskie JSy i SU-152 powinina być  wersja  henschla bodajże B-3 z PaK 7,5 cm. To był sprzęt który zwano panzerknacker :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 13, 2013, 17:06:14 »
W ogole jesli chodzi o 410 to jest niestety powazny bug. W WT kazdy ma identyczny kokpit. Potem to i w srodku sie zmienialo i byl przeswit na wprost, a tutaj jeszcze jest dowalony jakis panel. Powinny potem wygladac tak, jak tak 410 tka od CFS 3 od Shockwave - Fire power.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 22, 2013, 00:02:36 »
Czy wiecie moze co jest z celownikiem do działka BK 5cm w 410ce? Mam tylko pionową kreskę. Tak ma być, bo nawet nie wiem gdzie pocisk leci, kompletnie nie wiem, a celowałem w ziemie przed sobą :)

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 07, 2013, 22:57:19 »
Niestety nie ma :)
Opis usunięty. Mazak.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 12, 2013, 10:21:24 »
A jakie macie doświadczenia ze zrzutem torped?

Wczoraj zapakowałem do B5N1 "Kate" 1 torpedę i ruszyłem na niszczyciel. Torpeda mod 3 (a jest jeszcze 2) - ps. czy ktoś wie czym się oba mody różnią (zapalnik?)? 3x ten Mod 3 mi zatonął. Powtórzyłem tę samą technikę dla torpedy Mod 2, zrzut między Alt 30-100 metrów i ta poszła bezboleśnie. Niestety na oko, a przy płynącym i strzelającym do nas niszczycielu wcale nie jest łatwo trafić z większej odległości (na 3 rzuty dwie poszły bokiem, jedna trafiła).

Zatopiłem za to lotniskowiec, ale poszło tam 4 x bomba 1000kg.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 12, 2013, 16:10:39 »
A jakie macie doświadczenia ze zrzutem torped?

Wczoraj zapakowałem do B5N1 "Kate" 1 torpedę i ruszyłem na niszczyciel. Torpeda mod 3 (a jest jeszcze 2) - ps. czy ktoś wie czym się oba mody różnią (zapalnik?)? 3x ten Mod 3 mi zatonął. Powtórzyłem tę samą technikę dla torpedy Mod 2, zrzut między Alt 30-100 metrów i ta poszła bezboleśnie. Niestety na oko, a przy płynącym i strzelającym do nas niszczycielu wcale nie jest łatwo trafić z większej odległości (na 3 rzuty dwie poszły bokiem, jedna trafiła).

Zatopiłem za to lotniskowiec, ale poszło tam 4 x bomba 1000kg.

Tu masz rozpiskę czym w co należy:

http://warthunder.wikia.com/wiki/Aircraft_Ordnance

Z tego co piszesz i na szybko, jedna na płytkie wody, druga na głębsze. Powyżej 1000 metrów to jedynie w stojącą jednostkę, na płynącą trza dać poprawkę. Ja kosiłem z mniej niż 800 me w płynący z wyprzedzeniem na "oko".

« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 15, 2013, 20:05:21 »
Latałem w parze w dwie Kataliny i na japoński lotniskowiec potrzeba prawdopodobnie 3 a na pewno 4 torpedy. Torpedowaliśmy też te 3 stacjonarne niszczyciele i jest to wykonalne z dość sporej odległości. Kolega, który ze mną łatał twierdzi ze zasięg wynosi 4 km. Poza tym lecąc w formacji ok. 200 m od siebie udało nam się zestrzelić myśliwiec.

Latając B5N2 też mam lepsze doświadczenia z Mod.2.