Autor Wątek: Okulary VR/Gogle VR, akcesoria. Informacje o rynku.  (Przeczytany 112930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Okulary - czy istnieje w ogóle coś takiego w sprzedaży
« Odpowiedź #225 dnia: Lutego 27, 2016, 19:51:13 »
Program do przetestowania gogli od Steam: http://store.steampowered.com/app/323910 .

Nie wygląda to dobrze....

Mam za słabą kartę graficzną... i to mocno  8).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #226 dnia: Lutego 27, 2016, 19:59:36 »
Coś sknociłeś w teście, mi maks wyszedł, a mamy przecież podobne sprzęta. Może przez ten Twój G-sync, co każdy zazdrości?  :032:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Lutego 27, 2016, 20:12:08 »
Coś sknociłeś w teście, mi maks wyszedł, a mamy przecież podobne sprzęta. Może przez ten Twój G-sync, co każdy zazdrości?  :032:

Może, przy okazji wyłączę i sprawdzę :-).
Sprawdziłem. Bez G-Sync aplikacja działa poprawnie.

Tak więc nie ma obaw. G-Synca można wyłączyć i monitor działa `normalnie`  :032:.

« Odpowiedź #228 dnia: Marca 03, 2016, 19:04:40 »
Jest już przedsprzedaż VIVE. Jak się spodziewałem jest droższy od Rifta. https://store.htcvivecart.com/store/htcemea/en_IE/quickcart/ThemeID.40563500/OfferID.48383085201

« Odpowiedź #229 dnia: Marca 04, 2016, 11:52:13 »
Ponad 300 ojro różnicy to sporo, nie wiem czy nie jest sensowniej kupić Rifta i poczekać na II generację, która pewnie przyćmi to co jest obecnie zarówno pod względem ceny jak i parametrów.

« Odpowiedź #230 dnia: Marca 16, 2016, 14:58:56 »
Sony dzisiaj ogłosiło że ich okulary VR pojawią się w sklepach w październiku. Cena 400 euro.
http://blog.us.playstation.com/2016/03/15/playstation-vr-launching-october-for-399/

Specyfikacja:
Display: OLED
Screen Size: 5.7"
Resolution: 1920 x RGB x 1080 (960 x RGB x 1080 per eye)
Refresh Rate: 120hz, 90hz
Sensors: 360 degree tracking, 9 LEDs
Field of View: Approximately 100 degrees
Latency: Less than 18ms

Pozostaje pytanie na ile to będzie kompatybilne z PC. Do okularów wymagana jest jeszcze kamera PS4 za dodatkowe 50 euro.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #231 dnia: Marca 17, 2016, 07:45:51 »
No i bosko, ceny zaczynają spadać jak w grę zaczyna wchodzić konkurencja. 1600-1700zł, co prawda to dalej za drogo (powinno być coś koło 1200), ale to już nie 3 klocki. Myślę, że przyszły rok to wszystko zweryfikuje.
Oculus ma jednak lepszą rozdzielczość - 2160x1200, przy simach to ważne by odczytywać budziki ale to myślę kwestia czasu.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Marca 18, 2016, 19:13:13 »
Prawdę mówiąc mnie w tego typu wynalazkach interesuje kwestia okularników, do których się zaliczam. Czy i które z tych urządzeń będzie w ogóle można komfortowo użytkować w okularach? Bo pod tym względem monitor nie stanowi problemu....

Tako rzecze,
Zaratustra

Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #235 dnia: Kwietnia 07, 2016, 09:02:05 »
Od tego są firewalle. Wątpię żeby Rift przestał działać bo serwis nie może połączyć się z serwerami Fejsa.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #236 dnia: Kwietnia 07, 2016, 09:11:17 »
Nic nowego, to samo było przy Smart TV. Samsung i nie tylko wtedy też się kajał. Wydaje mi się, że dla nikogo w obecnych czasach to nie powinno być zaskoczeniem. Wszyscy zbierają wszystko o wszystkich. Z wycinaniem na firewallu może być problem, bo nie zawsze da się precyzyjnie złapać adres IP, a i jak w przypadku zabezpieczeń DRM może być problem z działaniem samej aplikacji. BYć może lepszym rozwiązaniem jest zrobić pętlę na localhosta danego adresu IP. Tak czy siak ktoś kto decyduje się na zakup smarfona, Windowsa, telefelka czy Oculusa raczej nie powinien być zdziwiony.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Kwietnia 07, 2016, 10:05:29 »
Nic nowego, to samo było przy Smart TV. Samsung i nie tylko wtedy też się kajał. Wydaje mi się, że dla nikogo w obecnych czasach to nie powinno być zaskoczeniem. Wszyscy zbierają wszystko o wszystkich. Z wycinaniem na firewallu może być problem, bo nie zawsze da się precyzyjnie złapać adres IP, a i jak w przypadku zabezpieczeń DRM może być problem z działaniem samej aplikacji. BYć może lepszym rozwiązaniem jest zrobić pętlę na localhosta danego adresu IP. Tak czy siak ktoś kto decyduje się na zakup smarfona, Windowsa, telefelka czy Oculusa raczej nie powinien być zdziwiony.

Te smartTV to chyba nawet są jeszcze lepsze, bo podsłuchują wszystko co się mówi i wysyłają to HGW :-).

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Maja 12, 2016, 18:16:05 »
Moim zdaniem bardzo dobrze oddaje temat.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #239 dnia: Maja 14, 2016, 15:04:09 »
Może być jeszcze 2020: wystający ogonek z TV ; ).

www.yoyosims.pl