Autor Wątek: Okulary VR/Gogle VR, akcesoria. Informacje o rynku.  (Przeczytany 112801 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Odp: Okulary - czy istnieje w ogóle coś takiego w sprzedaży
« Odpowiedź #255 dnia: Maja 24, 2016, 16:48:02 »
Nudności to już kwestia indywidualna i ciężko to ocenić jak się nie spróbuje. Ja nie miałem żadnych problemów, nawet robiąc rzeczy które u wielu osób ponoć powodują złe samopoczucie (akrobacje, spiny, ale też właśnie FPP siedząc w fotelu i sterując gamepadem - dziwne uczucie).

Skalowania jak w TIR nie ma, musi być 1:1 inaczej zawroty głowy murowane.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #256 dnia: Maja 25, 2016, 08:54:08 »
Widać, że wychodzi najlepiej wziąć pół litra jakiegoś szlacheckiego trunku i pożyczyć urządzenie od kolegi. Potestować 2-3 dni i zdecydować czy warto kupować czy poczekać na następną generację.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #258 dnia: Czerwca 01, 2016, 00:23:40 »
Jest zoom, jest zbliżanie głowy, pełny wypas. Tylko kasa potrzebna...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #259 dnia: Czerwca 04, 2016, 13:55:35 »
Jakoś miesiąc temu czytałem recenzję Oculusa CV1. Gość zamieścił screena w którym zaznaczył które elementy kokpitu A10C są czytelne (zielona ramka), czytelne ale rozmyte (pomarańczowa) oraz nieczytelne (czerwona). Całość tutaj https://www.reddit.com/r/hoggit/comments/4fvk62/my_dcs_on_cv1_review/

http://i.imgur.com/R5Pfiqc.jpg

Może będzie lepiej: http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2800334&postcount=371 .

www.yoyosims.pl

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!
« Odpowiedź #260 dnia: Czerwca 04, 2016, 15:17:26 »
Miałem pożyczonego Rifta. Chwila przyjemności w połączeniu z obsesją ciągłego ustawiania synchro i pozostałych graficznych dupereli. Oculus ma potencjał ale nie przemawia do mnie wczesna generacja. Nie za te pieniądze.

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6

« Odpowiedź #261 dnia: Czerwca 15, 2016, 09:58:32 »
Razer wypuści w lipcu nową wersję swoich okularów. Hardware będzie podobny to tego co mamy w Oculusie i Vive. Cena $400
http://www.polygon.com/2016/6/13/11913140/razer-hdk2-virtual-reality

« Odpowiedź #262 dnia: Czerwca 15, 2016, 11:48:15 »
Cena $400

Jeżeli utrzymają cenę na takim poziomie w europie, to wróżę temu lepszą przyszłość niż Oculus Rift.

Jakie gogle VR wybrać?
« Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 05, 2016, 14:42:21 »
Witam!
Miałem przyjemność testować gogle Oculus na DCS World przez 2 tygodnie, trochę mnie głowa po tym bolała ale nie zniechęciło mnie to i planuje kupić jakieś tańsze gogle do 2000 zł.
I teraz stanąłem przed dylematem zakupu gogli.
Zwracam się do Was z pytaniem czy ktoś z Was korzysta z gogli VR? Jeśli tak to jakich?

Pozdrawiam

Odp: Jakie gogle VR wybrać?
« Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 05, 2016, 15:02:03 »
Gogle nie pozwalają widzieć klawiatury, czy też kokpitu domowego - jak się go ma. Co za tym idzie, ciężko w nich trafiać w przyciski jak się ma więcej zabawek  niż tylko joystick. Zatem jak dla mnie to zbędna zabawka, no i nie znam nikogo kto by to miał  i w tym latał.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 05, 2016, 15:20:49 »
Ogólnie dużo ludu używa HTC VIVE, a przynajmniej te gogle najczęściej spotykałem jak czasem latałem, Oculus raczej rzadko.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 05, 2016, 15:49:32 »
Nie ma na razie sensownych tańszych gogli niż Oculus. Vive jest droższe i fajniejsze jako zabawka ze względu na kontrolery i funkcję "roomscale", ale do symulatorów jest ciut słabsze ze względu na gorsze wsparcie i nieco gorszą czytelność (ale to dość subtelne różnice).
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 05, 2016, 16:03:42 »
Klawiaturę znam na pamięć, zwłaszcza że i tak gram na klawiaturze.  Oculus nie utrudniał mi korzystania z klawiatury a wrażenia były rewelacyjne. Co do HTC Vive trochę zaporowa cena, ktoś już je sprawdzał?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 05, 2016, 18:21:04 »
Gogle nie pozwalają widzieć klawiatury, czy też kokpitu domowego - jak się go ma. Co za tym idzie, ciężko w nich trafiać w przyciski jak się ma więcej zabawek  niż tylko joystick. Zatem jak dla mnie to zbędna zabawka, no i nie znam nikogo kto by to miał  i w tym latał.

A po co Ci klawiatura jak możesz przełączyć wszystko myszką plus jak ma się wszystko na HOTAS? To nieco inny poziom zabawy. Ja tez testowałem, ale poczekam na jakąś druga generację jak będą większe rozdzielczości ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #269 dnia: Sierpnia 07, 2016, 20:08:29 »
Jeśli chodzi o samoloty FC to owszem, samoloty z klikalną kabiną już raczej nie. Właśnie z tego powodu buduję sobie mały kokpicik.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)