Autor Wątek: Okulary VR/Gogle VR, akcesoria. Informacje o rynku.  (Przeczytany 120755 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Okulary VR/Gogle VR, akcesoria. Informacje o rynku.
« Odpowiedź #570 dnia: Stycznia 02, 2026, 14:20:51 »
Tia. Chyba zapał mi opadł co tych małych Dream Air. Przejście na PCVR wygląda jak poł gogli. Wyciągnęli to z obudowy okularu i umieścili na zewnątrz. Jaki tu jest więc sens? LOL:

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #571 dnia: Stycznia 02, 2026, 15:28:56 »
Ee no bez przesady, ta nakładka/skrzyneczka nieco tylko większa niż skrzyneczka od Track Ira, a gogle dużo dużo mniejsze od innych obecnych na rynku, jeśli pod względem jakości obrazu będą odpowiednikiem crystala super to zdecydowanie fajna opcja.
Zresztą akurat dla mnie priorytetem jest jakość obrazu, a nie wielkość. Te Crystal super rzekomo miały być mało wygodne z powodu wielkości/wagi, a używając ich już jakiś czas na standardowym pasku nie odczułem jakiegokolwiek dyskomfortu związanego z ich użytkowaniem.
Ich wadą w stosunku do crystala super jest brak wymiennego modułu optycznego (o ile to wada ;)  ).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #572 dnia: Stycznia 02, 2026, 17:13:31 »
Ee no bez przesady, ....

No właśnie nie. Jest o czym gadać. Od dawna są takie gogle (zresztą bardzo chwalone) - Bigscreen i da się PCVR rozwiązać bez czegoś takiego: https://www.bigscreenvr.com/. Tu Pimax robi spory krok do tyłu.

Jakby nie ta masakryczna cena już dawno bym je wziął :).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #573 dnia: Stycznia 03, 2026, 10:14:32 »
Pytam, ponieważ Windows wymusił mi ostatnio aktualizację (w sumie pobrał bez instalacji), i obawiam się o to, czy moje Reverby będą dalej działać. Podobno jest jakieś oprogramowanie Oasis, które może rozwiązać problem usuniętego WMR.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #574 dnia: Stycznia 03, 2026, 12:01:25 »
Tak mi coś ta fotka zamieszczona przez YoYo a`propos Pimax Dream Air nie dawała spokoju. Dostałem dzis maila reklamowego od pimaxa i eureka, Dream Airy i Dream Airy SE wyglądają inaczej :)
Co to za fotka, jakiś model przedprodukcyjny, na wczesnym etapie?? :)

A tu link do strony Pimaxa z fotkami Dream Air:
https://pimax.com/pages/dream-air

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #575 dnia: Stycznia 03, 2026, 12:59:12 »
Pytam, ponieważ Windows wymusił mi ostatnio aktualizację (w sumie pobrał bez instalacji), i obawiam się o to, czy moje Reverby będą dalej działać. Podobno jest jakieś oprogramowanie Oasis, które może rozwiązać problem usuniętego WMR.

Tak, masz oasis driver, nadal można korzystać z Reverba.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #576 dnia: Stycznia 03, 2026, 14:32:13 »
Co to za fotka, jakiś model przedprodukcyjny, na wczesnym etapie?? :)

To to samo. To co pokazują na stronie to po prostu wersja na WiFi i bez słuchawek (po prostu z innym, elastycznym pałąkiem po odłączeniu kabla, zresztą masz takie same marketingowe zdjęcia swoich, gdy w realu wygląda to inaczej): https://youtu.be/XcGyT4mATjg?si=fttBOi7fJ2JOwK4N. Tak w ogóle to wygląda mi na port DP w normalnym rozmiarze (nawet nie mikro) ;D. Niby to nie wersja finalna i ma dojść do zmian, tak przynajmniej mówi ta dziewczyna z filmiku. Na razie to wygląda mocno słabo.

Najlepsze to to, tak a propo Pimaxa:

Grudzień minął, z pre orderowców nikt nie dostał swojego egzemplarza.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2026, 14:39:24 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl