Autor Wątek: Promocje na moduły i inne produkty do DCS: World  (Przeczytany 118768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Promocje na moduły i inne produkty do DCS: World
« Odpowiedź #735 dnia: Kwietnia 22, 2023, 14:48:18 »
Dzięki, ale chodziło mi o zawartość w pakiecie (bo zazwyczaj moduły mają też jakieś misje pojedyncze i czasem również kampanie). Są takie?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #736 dnia: Kwietnia 22, 2023, 17:11:41 »
Ale w tym patchu nie było nic związanego z aktualizacją modułów DWŚ. Na tej nowej mapie lotniska też się zmieniły, doszły obiekty, ponoć miejsca parkingowe, czasem układ. Nie gwarantuje to, że wszystko będzie działać ok, podobnie jak i z celami. Widziałem screeny z jakiś kampanii, że ludzie mieli teraz czołgi albo AAA na dachach.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #737 dnia: Kwietnia 22, 2023, 18:23:33 »
Z K4 ani Spitem kampani nie ma. Są jakieś ubigie misje.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #738 dnia: Kwietnia 22, 2023, 22:10:49 »
Dzięki, ale chodziło mi o zawartość w pakiecie (bo zazwyczaj moduły mają też jakieś misje pojedyncze i czasem również kampanie). Są takie?

No to nie licząc Kucyka jedyne darmowe kampanie od ED to "challenge" dookoła komina (podobne jak ta w Kucyku) i posiadają je tylko K4 i Dora.

Pojedyncze misje przy moim stanie posiadania map (Kaukaz, NTTR, Mariany, Normandia) występują w liczbach:
K4 ma 10;
Anton 10;
Dora 3;
Moskit 6;
Dzbanek 2;
Spit 2.

Wszystkie Kaukaz.

Instant misje:
K4 ma 16 (Kaukaz), 4 (NTTR) i 5 (Normandia);
Anton ma 9 (Kaukaz), 3 (NTTR) i 2 (Normandia);
Dora ma 16 (Kaukaz), 4 (NTTR) i 5 (Normandia);
Moskit ma 9 (Kaukaz), 5 (Mariany) i 1 (Normandia);
Dzbanek ma 16 (Kaukaz), 3 (Mariany), 2 (NTTR) i 3 (Normandia);
Spit ma 16 (Kaukaz), 3 (Mariany), 6 (NTTR) i 5 (Normandia).

Kanału nie posiadam, ale z trialowania pamiętam, że mapa ta dorzucała garść misji do każdego samolotu, zakładam, że inne mapy też coś dają od siebie.

Oczywista w przypadku podobnych samolotów należących do jednego kraju (np. K4, Dora, Anton), wiele misji się pokrywa i ma tylko podmieniony aeroplan, więc z różnorodnością szału nie ma. Acz Moskit ma oczywiście inne misje niż Spit, z racji odmiennego przeznaczenia.

Iszaka nie posiadam, ani nie trialowałem, więc nie powiem jak wygląda sytuacja z nim.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #739 dnia: Kwietnia 22, 2023, 22:31:52 »
Ja wyciągnąłem Kucyka z hangaru. Mocno się zakurzył, czas trochę go sobie przypomnieć i jak ED wyda updejt dla kampanii od R.S. (polecam bez dwóch zdań) to sobie przejdę P-51D: The Blue Nosed Bastards na nowej mapce. Ponoć w MT nawet combat box'y z B-17, czyli benchmarki dla kompa ;) niestraszne.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #740 dnia: Kwietnia 22, 2023, 23:32:30 »
@Art-J

Dzięki bardzo za obszerne podsumowanie. O to mi chodziło. Generalnie trochę lipa, że te moduły nie mają porządnej kampanii w zestawie. Sporo suszarek coś takiego ma.

Jak się domyślam, pewnie asset pack WW2 też jest do tego potrzebny. W sumie dziwne, że na to promocji nie dali.

Waham się miedzy Bf-109 a P-47. Raczej na ten pierwszy się zdecyduję, bo aliancki jeden już mam. Na Steam Moskit w promocji niestety nie jest.

« Odpowiedź #741 dnia: Kwietnia 23, 2023, 08:53:19 »
W misjach pojedynczych (nie Instant) jest podział w menu na te, które wymagają asset packa i pozostałe. Przy moim zestawie map widziałem, że chyba tylko Moskit potrzebuje go do jakichś 2-3 misji. Pozostałe samoloty i misje rzekomo nie potrzebują. Niemniej jednak rozważyłbym na Twoim miejscu jego zakup, bo wcześniej czy później będziesz zapewne chciał spróbować którejś z płatnych kampanii od Reflected'a, a on wymagają go na pewno. Tyle, że niekoniecznie zakup już teraz. Pack nie jest wart pełnej ceny moim zdaniem, ale poczekać do najbliższej promki i nabyć za połowę miedziaków - to już owszem.

ED chyba odpuściło na dobre robienie historycznych kampanii do warbirdów po tym gdy Reflected zaczął produkować i wydawać swoje perełki w przystępnych cenach. Dwie, które wydali pod własnym szyldem też defacto były robione bardziej przez zewnętrznych kontraktorów (pewnie dlatego nie zostały jeszcze apdejtowane do Normandii 2, więc formalnie są teraz produktem płatnym acz z definicji niedziałającym ;) . Zobaczymy ile czasu zajmie im ogarnięcie tego). Trend taki raczej się utrzyma moim zdaniem, bo i w komunikatach wszelakich dotyczących warbirdów lub Normandii i Kanału promują Reflected'a, a o swoich misjach nic nie piszą.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2023, 09:03:54 wysłana przez Art-J »

« Odpowiedź #742 dnia: Kwietnia 23, 2023, 11:34:36 »
Gość który je robi pisał, że były gotowe, ale z niewiadomych przyczyn ED tego w patchu nie dali... ED ;)

Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #743 dnia: Kwietnia 24, 2023, 19:59:10 »
Zdecydowałem się na Bf-109 K-4. Po lataniu przez ostatnie miesiące tylko na fly-by-wire, pierwsze wrażenia dosyć intensywne. ;D Zwłaszcza, że to ustrojstwo nie ma nawet trymera lotek...

« Odpowiedź #744 dnia: Kwietnia 24, 2023, 20:11:38 »
Wyłączyłeś w opcjach specjalnych ułatwienia? ;)

Ogólnie fajna maszyna. Czuć, że tu nie jest tak łatwo jak w K4, w Iłku. Gra karze za każde przeciągnięcie i zły kąt mocno. Najlepiej to widać w duelach K4 vs K4.

Win10 64bit

« Odpowiedź #745 dnia: Kwietnia 24, 2023, 21:51:00 »
W opcjach nic nie zmieniałem. Widzę, że z typowych ułatwień jest tylko asysta przy starcie (jak w P-51D). Domyślnie faktycznie jest na 100 ustawiona. Ale na razie startów i lądowań nie ćwiczę, tak tylko sobie trochę latałem (rekreacyjnie).

Poziom symulacji DCS a poziom symulacji IL2 GB to są zupełnie dwie inne ligi. Z całym szacunkiem, ale po lataniu Mustangiem, wyrobione zdanie mam takie, że IL2 bliżej do War Thunder niż do symulacji. Oczywiście ta gra ma zupełnie inne zalety, a sam poziom symulacji i detali w DCS też automatycznie nie robi z tego dobrej gry. Ale widać jakie są różnice w przypadku prawdziwego study sim.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #746 dnia: Kwietnia 25, 2023, 20:48:08 »
Poziom symulacji DCS a poziom symulacji IL2 GB to są zupełnie dwie inne ligi. Z całym szacunkiem, ale po lataniu Mustangiem, wyrobione zdanie mam takie, że IL2 bliżej do War Thunder niż do symulacji. Oczywiście ta gra ma zupełnie inne zalety, a sam poziom symulacji i detali w DCS też automatycznie nie robi z tego dobrej gry. Ale widać jakie są różnice w przypadku prawdziwego study sim.

Coś w tym jest, natomiast jest coś takiego jeszcze jak "miodność" i niewątpliwie pod tym względem teatr z IL-2 BoX jest fajniejszy do toczenia walk, ale jak zależy nam na symulacji, taki DCS DWŚ czy IL-2 CoD wygrywa bezapelacyjnie.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #747 dnia: Kwietnia 26, 2023, 22:31:23 »
Zdecydowałem się na Bf-109 K-4.

Mam nadzieję tylko, że nie będzie latał z amerykańskim dubbingiem, pasuje jak pięść do nosa: https://youtu.be/EkscbZaaFGc.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #748 dnia: Czerwca 25, 2023, 12:30:02 »
Ruszył Summer sale, trwa do 16.07: https://youtu.be/s36MR7zA6yg.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #749 dnia: Czerwca 25, 2023, 15:16:36 »
A od 29.06 będzie też Summer Sale na Steam.