Autor Wątek: Problem z multi - Invalid serial number  (Przeczytany 1737 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z multi - Invalid serial number
« dnia: Marca 22, 2013, 13:35:06 »
Macie jakieś doświadczenia z błędem "Invalid serial number" który pojawia się przy próbie zalogowania do multi? Kilka dni temu latałem online i wszystko było tip-top. Wczoraj wyskoczył powyższy błąd. W międzyczasie nic nie robiłem z DCS'em. Kupiłem jedynie P-51 i aktywowałem go. Dodam, że w singlu wszystko gra, każdy mod uruchamia się bez problemów.
Znalazłem na forum ED link z instrukcją jak sobie radzić w takich przypadkach, ale jak na złość na moim DCS'ie ta operacja nie zrobiła żadnego wrażenia.

Odp: Problem z multi - Invalid serial number
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 22, 2013, 19:26:27 »
Może dezaktywuj wszystkie moduły i aktywuj ponownie? Exe od tego jest w folderze Eagle Dynamics\DCS World\Mods\aircrafts\moduł\bin.

« Odpowiedź #2 dnia: Marca 22, 2013, 21:53:04 »
Dezaktywowałem Mustanga i online działa. Aktywowałem go ponownie i ... "Invalid...".

Poko

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 23, 2013, 14:28:47 »
Jakiś czas temu stworzyłem drugie konto przez przypadek wchodząc na promocje z linka na FaceBooku i w ten sposób kupiłem Combined Arms. FB chyba stworzył automatycznie nowe konto z loginem jako adres e-mail, a nie jako nick, i w ten sposób mój "DCS World" był złożony z modułów z dwóch kont. Dlatego w MP zaczął wyskakiwać błąd "Invalid serial number". Musiałem zgłosić ticket wsparciu ED i połączyli mi oba konta. Sprawdź czy na głównej stronie "www.digitalcombatsimulator.com" na swoim koncie pokazuje tobie zakupionego Mustanga (na liście w "Payments" IIRC). Jeśli nie, zgłoś problem do support i czekaj na odpowiedź.

Póki co odinstaluj sobie P51, a multi będzie działać.

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 23, 2013, 18:54:39 »
Mam na swoim koncie Mustanga i BS2. Nie ma tam A-10C, dlatego że kupiłem go na gamefly.com. Problem już zgłosiłem, ale na odpowiedź poczekam pewnie do poniedziałku.

« Odpowiedź #5 dnia: Marca 27, 2013, 21:32:19 »
Odpowiedzi z supportu się nie doczekałem! Na szczęście na forum ED pojawiło się rozwiązanie mojego problemu, tak więc Mustang w hangarze i multi działa.
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1706885&postcount=2