Witam.
Ja też chciałem wtrącić swoje 3 grosze. Żałuję,że nie udało mi się spotkać z całą forumową ekipą. Pół dnia próbowałem skontaktować się z Cyganem i dopiero za entym razem udało się. Ale ja nie o tym.
Większość z Was zachwycała się samolotami no i jednym "apaczem". Nikt jak do tej pory nie zwrócił uwagi właśnie na śmigła. Dokładniej chodzi mi o EC-725 CARACAL. To co pokazali Francuzi to czysta poezja. To był pokaz śmigłowca, którego potrzebuje nasza armia. Nie będę rozwodził się nad tym, że w ogóle to powinniśmy kupić nowe "siedemnastki". To temat na inny wątek.
Wracając do Francuzów i CARACALA to w porównaniu z S-70i, to ten drugi wypadł moim zdaniem blado. Mielec wystawił śmigłowiec typowo pokazowy, bez uzbrojenia i wyposażenia dodatkowego z fabrycznymi pilotami. Nie ujmuję im kunsztu, ale jak dla mnie to EC-725 jest o wiele lepszym śmigłowcem niż Black Hawk. No i jeszcze ta piosenka Mr.Pollacka-Black Hawk. Jak dla mnie i bardzo wielu lotników, którzy ją słyszeli i oglądali teledysk to porażka.