Autor Wątek: Odp: Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display :-)  (Przeczytany 1590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamio

• APAsq
  • *
Odp: Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display :-)
« dnia: Kwietnia 21, 2013, 19:57:46 »
Trailer the best!

Trzymam kciuki, mam nadzieję że na VFAT w końcu pojawi się jakaś godna solówka na samolocie z szachownicą.

Może to są słowa klucz?! 8)

Zefirro

• Gość
Odp: Odp: Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display :-)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 21, 2013, 20:52:43 »
A może nie są? Czy kogoś coś ściska? Rozumiem, że dotknęło to, że nie wymieniłem Banana, ale Banan nie miał szachownicy.

Profesjonalizm i precyzja w 100 % ;)
Oglądało się jak w RL, brawo !
[...]
Bardzo fajnie wszystko wyszło, ekstra sprawa że słychać commsy, przynajmniej wiadomo jak to wygląda od kuchni ;) Co więcej mogę napisać, Zefir super jako solista, beczki sterowane wymiatały ;)
[...]
Co prawda dotyczą pokazów 2009 i 2010, bo po 2011 Flanker się nie wypowiadał, ale chyba odpowiednio oddają ówczesne nastawienie autora wypowiedzi.

Jak ktoś chce dalej dyskutować o szachownicach i jakościach pokazów innych niż Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display, to zapraszam do innych wątków. W tym temacie już tylko o tytułowym zespole.

Przy okazji mam dwa pytania do zespołu:
1. Dlaczego dwóch pilotów zagranicznych zdecydowało się na reprezentowanie Sił Powietrznych Polski? Jak to było określone w filmie: "inspire and recruit Poland's best to join the service" i "strengthen and grow public trust and confidence in the Polish Air Force".
2. Skoro zdecydowaliście się na fikcyjne malowanie, to czy rozważaliście użycie wytwornic dymu? Smugacze pomagają podkreślić dynamikę pokazu, o którą w wirtualnym pokazie solowym jest trudniej niż realnie.

Offline Kamio

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 21, 2013, 21:32:41 »
Hymmm, zły dotyk... Nie, niestety Zefirrrrrrrrrrrrrrrrro, nie dotknęło mnie to w żaden możliwy sposób. Powiem więcej, nawet nie posmyrało. :) Mój projekt jest bananową fikcją (1. Polska nie posiada Su-30; 2. Polska nie posiada bananowego Su-30) nie mniej jednak w jakiś sposób reprezentuje POLSKĘ, nie Bułgarie Rumunie czy Hiszpanie, a naszą kochaną POLSKĘ. Czy żeby reprezentować POLSKĘ muszę sobie walnąć na czoło szachownice lub godło?! Zostawię to bez komentarza..
Przepraszam zespół Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display za off topic.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 21, 2013, 22:05:38 »
Offtop poleciał do kosza.
Za przekręcanie nicka pierwsze i ostatnie ostrzeżenie.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2013, 16:30:44 wysłana przez Grover »

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 21, 2013, 22:58:19 »
Cześć gawiedzi  ;D.

Z  :583:góry przepraszam autorów wątku.
Zbiera mi się od dłuższego czasu na taką oto refleksję...
Zefir... Nie zapominasz się może? Jako Global Moderator powinieneś stać na straży porządku i prawości z jednoczesnym prawem VETA bezwzglednego (w granicach dobrego smaku oczywista).
 Od dłuższego czasu zaczynasz panoszyć się na potęgę. Bawisz się, widzę, swoim lugerem niczym komendant na folwarku. Odpuść sobie chłopie. Bo przez podobne "ruchy", sporo ludzi ze "starej gwardii" jak i nowych użytkowników, stało się jedynie biernymi odbiorcami.

"Strach" napisać coś nie po Twojej myśli, następnie gaśnie światło. Banik tam, szydera tu itp. Nie psuj klimatu tego forum, a przynajmniej tego co jeszcze pozostało.

Bez obrazy Zefir, znamy się trochę i piszę to jako przyjacielsko nastawiony user forum.

PS. Pewnie zaraz wyląduje w kiblu z banem pod pachą :)

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 21, 2013, 23:39:32 »
Boczku, po pierwsze, nie zauważyłeś, że temat już jest w WuCecie ze względu na offtop - żeby nie psuć zespołowi Polish Air Force F-16 Virtual Solo Display ich tematu.

Po drugie, niczego nie ucinam i właśnie dlatego ten wątek jest otwarty (świadomie!), żebyś mógł napisać to, co napisałeś. Ja bardzo lubię dyskutować. Na argumenty. Problem w tym, że niektórym w dyskusji kończą się argumenty i sięgają do środków poniżej pasa i innych nieczystych zagrywek. Już kilkukrotnie słyszałem, że ktoś nie będzie ze mną dyskutował, bo ja (moimi argumentami) poprzekręcam wszystko tak, że i tak wyjdzie na moje. Po czym leciały epitety zamiast argumentów.  Problem też w tym, że są osoby, które wiedzie jakaś chora ambicja rywalizowania ze mną przy każdej możliwej okazji. Niektórzy rzekliby może, że to instynkt myśliwca budzi się w tych osobach, ale ja to widzę inaczej i sprawia mi to sporą przykrość.

Jeśli jesteśmy przy banach i ostrzeżeniach, to bana nikomu nie dałem. Ostrzeżeń w ciągu ostatniego pół roku dałem liczbę prawie jednakową z Mazakiem i Mekkim, więc tu też trudno zrobić ze mnie "obrzydliwego strażnika forum". Poza tym od ostrzeżeń można się odwoływać, a przez te pół roku żadne z ostrzeżeń nie zostało cofnięte, co też o czymś świadczy. Ponadto gdybyś mógł poprzeglądać sobie log moderacji, to zobaczyłbyś, że wcale nie ja jestem tam najbardziej aktywny. Naprawdę staram się nie czepiać drobiazgów i wcale nie ścigam za pojedyncze wpadki ortograficzne i interpunkcyjne - fajny mit urósł, ale mija się on z prawdą.

W końcu, ze względu na charakter mojej pracy, mam czas na częste odwiedzanie forum, a z tego wynika to, że często pierwszy jestem "na miejscu zdarzenia".

Zobacz jak to działa... nawet po tej mojej wypowiedzi znajdą się osoby, które uznają, że to, co napisałem nie jest prawdą tylko sprytną demagogią, a ja jestem pierwszym hochsztaplerem i wywrotowcem. Bo jakieś liczby, logi itp..., a przecież każdy wie swoje, że tnę wszystkich dokoła na potęgę. To zaś, że Twoja wypowiedź "nie poleciała" jest tylko sprytnym manewrem, który ma mydlić oczy i udawać, że jest tu jakaś demokracja.

Na koniec proszę, żebyś jasno określił, co Ty zrobiłbyś inaczej z tamtym tematem? Zwróć uwagę, że Kamio nie dostał ostrzeżenia, wątek nie został zamknięty a jedynie wydzieliłem, po wcześniejszym ostrzeżeniu, offtop do osobnego tematu. Więc chciałbym wiedzieć, co Ty byś zrobił i dlaczego, również z uwzględnieniem negatywnych stron decyzji? Bo to nie jest tak, że moderowanie jest czarno-białe: np. w tym wypadku zostawienie wypowiedzi w tamtym temacie działa na szkodę zespołu, którego dotyczy temat i psuje im atmosferę w wątku, więc jeśli offtop zostałby w tamtym wątku, to zespół mógłby mieć pretensję, że robi się bałagan z "ich" wątku.

Boczku, jako osoba z prawie dziewięcioletnim stażem na forum, choć ostatnio mniej aktywna, używasz retoryki podobnej do tej, którą stosują wszyscy, którzy się stąd wynieśli i teraz dokoła powtarzają, że to jest "nazistowskie forum". Że Luger, że gaszenie światła, baniki i ogólnie klimat do tyłka. Jeśli kogoś obchodzi klimat na tym forum, to niech go tworzy i działa aktywnie, a nie tylko uważa się za "starą gwardię".

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 22, 2013, 00:27:10 »
Zefir, spokojnie  :D

Będzie krótko bo już późno i czasu nie mam (wybacz).
Za stary jestem na uleganie "niesiołowskiej" demagogii w Twoim wykonaniu. Wspomniałem o offtop'ie ze względu ciąg dalszy w WC.
Co do podpinania mnie pod "tych co się wynieśli", nie powiem - sprytne :) lecz mało celne. Aktywny na forum jestem lub staram się być bo nadal jest tu dużo wartościowych ludzi z olbrzymią wiedzą. To było, jest i mam nadzieję, będzie atutem tego forum.
Na koniec - na szczęście nie tobie oceniać kto ma pisać, w jakim stylu ma pisać i czy to wartościuje kim jest.

Postaram się rozwinąć temat, bo gra warta jest świeczki.

Dobranoc  Zefir :532:

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 22, 2013, 00:45:52 »
Za stary jestem na uleganie "niesiołowskiej" demagogii w Twoim wykonaniu.
Wybacz, ale ja mam argumenty. Konkretnie dla Ciebie przegrzebałem logi ostrzeżeń i moderacji. Policzyłem, sprawdziłem. Demagogię stosujesz Ty. Nie odniosłeś się do moich argumentów i pytań.

Wspomniałem o offtop'ie ze względu ciąg dalszy w WC.
To jest niezrozumiałe. Proszę o wyjaśnienie.

Co do podpinania mnie pod "tych co się wynieśli", nie powiem - sprytne :) lecz mało celne. Aktywny na forum jestem lub staram się być bo nadal jest tu dużo wartościowych ludzi z olbrzymią wiedzą. To było, jest i mam nadzieję, będzie atutem tego forum.
Boczku, czytaj ze zrozumieniem. Nie napisałem, że jesteś z "tych co się wynieśli". Więc nie musisz pisać o swojej aktywności. (Poza tym sam wiesz, że w pisaniu wypowiedzi miałeś prawie 9 miesięcy przerwy.)

Na koniec - na szczęście nie tobie oceniać kto ma pisać, w jakim stylu ma pisać i czy to wartościuje kim jest.
Czy ja oceniam kto ma pisać i w jakim stylu? Czy ja gdziekolwiek napisałem coś o wartościowaniu? Dopóki osoba nie obraża innych, pisze po polsku i na temat, to przecież nikt nie robi mu krzywdy. Jeśli masz inne zdanie, to czemu nie protestowałeś wcześniej? Masz przykłady łamania zasad, z uzasadnieniem? Wiesz, że istnieje opcja "Zgłoś do moderatora" i tam też można napisać co się nie podoba w konkretnej formie moderacji?
Jeśli ktoś pisze nie na temat, to wątki są porządkowane. Jeśli ktoś jest w tym uporczywy, to jest upominany i proszony o zaprzestanie, czasem owocuje to ostrzeżeniami. Jeśli pisze nie po polsku, to też najpierw zwykle jest upominany, a potem ostrzegany. Chyba, że od początku widać wyjątkowe niechlujstwo. Jeśli ktoś obraża innych, to z reguły od razu dostaje ostrzeżenie. Powiedz mi, proszę, co jest w tym nie tak?

Reguramin, czyli zasady gry:
[...]
Za kształt forum odpowiadają moderatorzy, i wszelkie uwagi/skargi/propozycje kieruj do nich poprzez prywatne wiadomości (przycisk "PW"). MODERATORZY będą zamykać, kasować, przesuwać bądź zmieniać posty niezgodne z tym regulaminem zależnie od ich uznania. Instancją najwyższą jest ADMINISTRATOR i do niego możesz odwołać się od ich decyzji.
[...]
Jeśli ktoś ma zastrzeżenia do czegoś, niech pisze do administracji. Ponadto, Boczku, zwróć uwagę, proszę, że zgodnie z regulaminem i po prostu z tą "przyjacielską postawą", o której wspominasz, miło byłoby gdybyś napisał najpierw do mnie prywatnie, a nie robił jeszcze większy bałagan i awanturę. Bo sprawa została zamknięta (tego wątku), a Ty ciągniesz pretensje dalej.

Temat zamykam. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi lub chce porozmawiać ze mną o moderowaniu, proszę bardzo. Będzie mi miło, jeśli będą to prywatne wiadomości, żeby nie robić na forum obory. Publiczne dyskutowanie nad kształtem takich miejsc jak forum nigdy takim miejscom nie służy. Bo to właśnie takie dyskusje jak w tym temacie psują atmosferę na forum.