Jak jest kaput to się z nim nic nie da zrobić, jest tylko jeden

tzn, jest jeszcze zapasowy, ale mi jak zdychały to oba razem - możesz sprawdzić czy pokazuje napięcie kręcąc pokrętłem VM między MAIN GEN, a STBY GEN i patrząc czy są obciążone. Radia są zasilane z sieci AC, więc chwilę powinny pochodzić jeżeli inwertery są sprawne - więc jak zgasły, to trzeba przełączyć na zapasowy inwerter. Z tym zastrzeżeniem, że radio FM jest zasilane z sieci "non-essential" więc trzeba by przełączyć na sterowanie ręczne rozdzielni żeby te radio zasilała jeżeli z niego korzystamy. Uzbrojenie jest zasilane bezpośrednio z linii prądu stałego, więc czy z generatora, czy akumulatora - różnicy nie robi - musi działać, chyba, że uszkodzeniu uległ introverometr, wtedy też kaplica.
[edit] Jedna rzecz jakiej nie wziąłem jednak pod uwagę, co może mieć znaczenie w Twoim przykładzie to stan obecnej bety - panel CB nie jest jeszcze modelowany, a co się dzieje - to zwarcie instalacji i wyrzucenie CB 28VDC głównej magistrali, co zapewne symulowane już jest - tylko nie mamy jak temu zaradzić, bo CB z powrotem nie mamy jak wbić.