Autor Wątek: DCS: Mi-8MTW2  (Przeczytany 84130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: DCS: Mi-8MTW-2
« Odpowiedź #90 dnia: Września 04, 2013, 20:56:55 »
Pierwsze kłopoty: Nie załącza mi się SAS. Lampka się nie świeci (kręcę nią - podobno to rozjaśnia lub przyciemnia lampkę)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Września 04, 2013, 21:30:37 »
Już wiem, proszę usunąć.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #92 dnia: Września 04, 2013, 22:28:08 »
Ogólnie to w sumie ciekawa sprawa z Belsimtek teraz tak myślę. Mamy tyle "FIRM" znanych ze światka FS'a przez duże F, które szumnie zapowiadają prawie od dwóch lat super ekstraśnie dodatki ...  i na tym się kończy...

Nagle pojawia się taki białoruski Belsimtek i prawie z kopyta wydaje w niedługim odstępie czasu dwa addony. Czy tu są tacy geniusze, czy tam tak nieudolni, którzy dłubią jedną klamkę przez tydzień i potem chwalą się eye candy? Szczerze - nie spodziewałbym się takiego obrotu sprawy. Chyba, że tak naprawdę Belsimtek to jakiś potentat związany nawet z Milem, bo przecież Cygan wrzucał te fotki z targów. Oni tam wszystko to mają ready i po prostu ubierają w kożuch DCS'a. Raczej zaczynam sądzić, że to jakaś większa firma z większą ilością osób, a ta nazwa powstała tylko na potrzeby DCS'a by sprzedać coś po inną marką i się za bardzo nie zdradzać. Na pewno to nie jest jeden gość grzebiący po nocach sobie hobbystycznie dodatki czekając na poklask jak da screena Huda, który nawet nie działa.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #93 dnia: Września 04, 2013, 22:57:14 »
Coś mi mówi, że dobrze kombinujesz (może nie koniecznie z tym Milem), ale w sumie, czy to ważne? Grunt, że mamy kolejny jakościowy i sprawnie wydany dodatek. Oby tak dalej! :)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Września 05, 2013, 10:06:19 »
No co? Jak wrażenia? Całkiem przyjemne latadło. Nastawiłem się na walkę jak z UH-1 i mile jestem zaskoczony. Jest parę bugów: Dziura w teksturach na burcie za prawym fotelem, nie ma płomienia z luf UPK i chyba tych drugich kubełków classic (choć nie wiem, czy w realu widać za dnia). Z UPK pociski wylatują z niewidzialnych luf umieszczonych pod tymi widzialnymi. Mam tez jakieś problemy z rozjaśnianiem gogli noktowizyjnych, kombinacja klawiszy nie działa, można tylko ściemnić, ale nie wiem czy to nie kwestia skasowania pliku z ustawieniami klawiszy (generalnie to nie wiem, o co cho, jako że nigdy dotychczas po update nie miałem problemów z niefuncjonującymi klawiszami)

« Odpowiedź #95 dnia: Września 05, 2013, 10:16:12 »
A ja mam problem.
Skonfigurowałem osie w joysticku, odpaliłem szybka misję, silniki działają, zwolniłem hamulec i .... nic, nawet nie drgnie.
W okienku, w lewym górnym rogu widać że osie działają jak powinny. O co chodzi?
Czego nie wciskam, lub co robię źle?

« Odpowiedź #96 dnia: Września 05, 2013, 10:48:51 »
Proszę o nieczytanie i usunięcie mojego poprzedniego posta.
Miałem włączony "game flight mode". Ten tryb póki co nie działa, przynajmniej u mnie.

« Odpowiedź #97 dnia: Września 05, 2013, 10:52:27 »
Ogólnie wrażenia mam pozytywne, na pewno Ósemka jest łatwiejsza w pilotażu niż Huey. Co prawda przy pierwszym lądowaniu zaliczyłem VRS, ale już po krótkim zapoznaniu się potrafiłem wykonać stabilniejszy zawis niż w UH-1 i poprawne lądowanie. Po godzinie latania czuję się mniej więcej tak pewnie jak w Hueyu po dziesięciu. Bardzo przydałaby się instrukcja. Wykonując checklistę startową w kilku momentach nie rozumiem co robię, a obsługa jakichkolwiek przyrządów radionawigacyjnych to dla mnie magia.

« Odpowiedź #98 dnia: Września 05, 2013, 11:50:53 »
Wydali to bez instrukcji?

« Odpowiedź #99 dnia: Września 05, 2013, 11:55:48 »
Jest instrukcja quick start z uproszczoną procedurą rozruchu oraz obsługą uzbrojenia. Docelowa instrukcja obsługi jest dostępna po rosyjsku i w trakcie tłumaczenia na angielski.

Mi-8 to w chwili obecnej beta - część systemów nie działa, model zniszczeń jest niekompletny, nie ma jeszcze większości misji... Lata się fajnie, ale jeśli komuś przeszkadza, że kupuje taki niekompletny produkt, to radzę się wstrzymać kilka tygodni/miesięcy.

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #100 dnia: Września 05, 2013, 12:30:23 »
U mnie pierwsze wrażenia zdecydowanie na plus. Nie powiedziałbym, że lata się łatwiej, niż UH-1, ale lata się inaczej (i przyjemniej). "Ósemka" jest oczywiście dużo bardziej stabilna, co jest po części zasługą większej bezwładności tego śmigłowca. Ta bezwładność wymaga jednak bardziej antycypacyjnego pilotażu, zwłaszcza na dużych prędkościach. Generalnie dodatek wart jest tych 50-u baksów :)

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: Września 05, 2013, 16:23:05 »
Mam problem z lądowaniem. Powiedzcie jak manewrujecie skokiem ogólnym i czy tylko nim?. Wajchuję w tym buforze dźwignią i zawsze przepadam i runę w dół. Wiem nie jestem może mocny, ale może robie coś nie tak, czegoś nie wiem . Czy są jakieś trymery na skoku ogólnym? Pozdrawiam

Poko

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Września 05, 2013, 16:56:54 »
Mam problem z lądowaniem. Powiedzcie jak manewrujecie skokiem ogólnym i czy tylko nim?. Wajchuję w tym buforze dźwignią i zawsze przepadam i runę w dół. Wiem nie jestem może mocny, ale może robie coś nie tak, czegoś nie wiem . Czy są jakieś trymery na skoku ogólnym? Pozdrawiam

Pewnie "zaliczasz VRS". (Nie mogę znaleźć polskiego objaśnienia tego efektu... :()
Przy małych prędkościach (poniżej 50 km/h) lub w zawisie nie schodź nigdy szybciej niż 5 czy nawet 3 m/s.

« Odpowiedź #103 dnia: Września 05, 2013, 18:29:46 »
Po polsku to "wir pierścieniowy" o ile się nie mylę.

« Odpowiedź #104 dnia: Września 05, 2013, 18:44:18 »
Przy małych prędkościach (poniżej 50 km/h) lub w zawisie nie schodź nigdy szybciej niż 5 czy nawet 3 m/s.

5 m/s to prawie 1000 ft/min, czyli dużo. 2 - 3 m/s to chyba taki bezpieczny maks. Warto też pamiętać, że wariometr działa z pewnym opóźnieniem!