Autor Wątek: DCS: Mi-8MTW2  (Przeczytany 84367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: DCS: Mi-8MTW2
« Odpowiedź #270 dnia: Lipca 15, 2014, 15:40:11 »
Yoyo, jest coś takiego jak LTE - na polskie zanik skuteczności śmigła ogonowego, występuje właśnie na dużych wysokościach, pewnych kątach wiatru, przeciążeniu itp  - zależnie od maszyny i jej wyposażenia. Popatrz na katastrofę RA-24428.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #271 dnia: Lipca 15, 2014, 15:51:44 »
Na Luklę dolatują, a na Elbrusie siadł i nie wstał. Ok, prześledzę temat, ciekawa sprawa, dzięki.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #272 dnia: Lipca 15, 2014, 16:08:42 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #273 dnia: Lipca 15, 2014, 16:48:13 »
Hmm, sorry, to mi się coś pop...... w takim razie. Myślałem, że Lukla (faktycznie 2860m) jest powyżej Elbrusa. Przetestuję z innym poziomem paliwa jeszcze, czy ten efekt występuje. Było też już -30st. Może też "pojawiające" się oblodzenie dodatkowo coś tutaj psuje w FM'ie.

Luklę to ten łyka bez problemu zatem.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #274 dnia: Lipca 16, 2014, 00:02:00 »

Ok, tu był problem - w ciężarze. Wziąłem teraz 35% paliwa (wcześniej było 60%) + do tego ładunek na Elbrusie i poszło. Widać poprzednio śmigłowiec był przeciążony na tyle, że ciężko było nim sterować po tym jak ekipa himalaistów zajęła miejsca na szczycie. Teraz poszło ok, znaczy pacjent nie przeżył ;D, ale to też przez długie schodzenie z takiego pułapu. Czym wyżej śmigłowiec przy znacznie mniejszych prędkość wpada już w niebezpieczne wibracje (co ma miejsce np. przy h=0 z v=260km/h) i trzeba schodzić powoli.

www.yoyosims.pl

Offline Orzeł

• APAsq
  • *
  • APAsq#4 WBCI#4
    • WBCI
« Odpowiedź #275 dnia: Lipca 23, 2014, 11:09:41 »
YoYo, a miałeś włączony kanał kierunku na autopilocie? W siedemnastce do lotu włącza się właśnie kanał kierunku, ponieważ jest coś takiego co się nazywa SPU-22 czy jakoś tam i to powoduje, że w zależności od wysokości lotu ustawia Ci inny kąt natarcia łopat śmigła ogonowego.

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #276 dnia: Września 29, 2014, 02:32:40 »
Może ktoś pomóc rozwiązać problem?. Po instalacji polskiego skinpacka dla Mi-8 wszystkie inne skórki "ósemek" mają problem z polem na numer burtowy pojawia się on w wszystkich możliwych miejscach.
Odkopuję tę kwestię - takie problemy rzeczywiście mogą występować w pewnych sytuacjach - zazwyczaj wtedy, gdy mamy w tej samej misji Mi-8 z moimi malowaniami oraz takie, które mają skiny pozbawione tekstur załogi (tj. załoganci mają standardowe tekstury z gry). DCS wtedy trochę głupieje i mogą wyskakiwać takie babole, a jest to związane z plikami "description.lua". Może w przyszłości uda mi się coś zaradzić, ale to nie prędko - wolę zaczekać przynajmniej do momentu, aż "Ósemka" wyjdzie z fazy beta, zanim zacznę na nowo grzebać przy pięćdziesięciu skinach tylko po to, aby kolejne zmiany w tym module, czy całym DCSie wymagały dalszego grzebania ;)

Przy okazji takie pytanie - czy gdzieś w opcjach można znaleźć skróty klawiszowe odpowiadające za oświetlenie (nawigacyjne, pozycyjne itp.)? Może ślepy jestem, ale ja znalazłem tylko skróty do świateł lądowania. Zgaduję, że nie można sobie też nic przypisać do regulacji zerowania celownika PKW i trzeba to robić z poziomu klikalnego kokpitu? W zakładce PKV mam tylko skróty do regulacji "siły" świecenia siatki celowniczej.

« Odpowiedź #277 dnia: Listopada 02, 2014, 22:11:51 »
Koledzy, powiedzcie mi, co robię źle i co muszę poprawić,
Mam problem z ustawieniem profilu TM Warthog pod Mi8. Nie chcę zdefiniować póki co wiele przycisków, bo dopiero rozpocząłem naukę latania, jedynie jakieś podstawy, jak trymer i jego reset, hamulce i operowanie widokiem. Kłopot w tym, że kiedy uruchamiam lot wszystko działa bardzo ładnie do jakiegoś czasu, później nagle wszystkie zdefiniowane przyciski na hotasie przestają reagować, a dodatkowo ustawienia widoku na klawiszach numerycznych również. W menu DCSa wszystkie przypisane domyślnie skróty zlikwidowane.
Mogę prosić o jakąś radę?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #278 dnia: Listopada 02, 2014, 22:41:49 »
Myślę, że to nie wina DCS, tylko coś innego, np. resetuje Ci się joystick na USB skoro na początku jest ok. A może np. wyłączasz czymś stabilizację/autopilota? Musiałbyś nagrać tracka.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #279 dnia: Listopada 04, 2014, 03:24:18 »
Jak wrócę z trasy, to nagram tracka. A powiedz jeszcze jaki może mieć na to wpływ ustawienie autopilota, o którym wspomniałeś?
Dodam jeszcze, że przy Migu i K50 wszystko ładnie działa, do A10 profilów żadnych nie włączam i również jest dobrze.

« Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 03, 2014, 00:04:08 »
Może kogoś zainteresuje, że w wersji 1.2.12 dodali cichaczem (nie wymieniając w patchlogu) możliwość podwieszania cargo na linie, analogicznie jak w UH-1H.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 03, 2014, 00:26:42 »
Dobry news, no i może pojawi się po ponad roku instrukcja? : >

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 03, 2014, 00:32:24 »
Temat niżej, Yoyek ;).

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 03, 2014, 08:28:05 »
Żeby ktoś nie szukał za bardzo:

http://il2forum.pl/index.php/topic,16721.0.html
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 03, 2014, 08:30:14 »
Poprawili też jakość niektórych tekstur, np. wajchy do odcinania paliwa do silników i takie tam. Chociaż nie spodziewałbym się większych zmian graficznych do czasu premiery DCS 2.