Autor Wątek: Milviz F-86 Sabre - problemy z automatycznym uruchomieniem.  (Przeczytany 1272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Milviz F-86 Sabre - problemy z automatycznym uruchomieniem.
« dnia: Czerwca 10, 2013, 19:13:24 »
Witam
Mam mały problem z tym nowo nabytym samolotem. Po pierwsze samolot nie reaguje na automatyczne uruchomienie. Mogę dusić klawisze na klawiaturze czy joysticku i nic się nie dzieje. Po drugie W ogóle nie działa oświetlenie kabiny. Jak włączam porę nocną to jest ciemno jak nie powiem gdzie i nie jestem w stanie uruchomić samolotu. No i po trzecie przy próbie ustawiania widoków dolna połowa samolotu jest nie widoczna. Mam Ezdock i skonfigurowałem go po zainstalowaniu samolotu więc powinno działać wszystko dobrze. Jest jeszcze jedna sprawa. Gdy pierwszy raz zainstalowałem ten samolot, to przy próbie wybrania go do lotu zaczęły wyskakiwać mi komunikaty o dźwiękach i nie tylko. Po prostu brałem "mimo to kontynuuj" bo nie mogłem się doczekać lotu. Teraz chciałem odinstalować samolot i zainstalować ponownie żeby przyjrzeć się tym komunikatom ale nic takiego nie wystąpiło... Tak naprawdę moje odinstalowanie polegało na tym że skasowałem cały folder samolotu z simobjects i katalog milviz który się pojawił w głównym folderze gry. Może jeszcze jeszcze coś powinienem zrobić żeby całkowicie ślad zaginął po samolocie? Nie wiem co z tym fantem zrobić. To jest mój pierwszy samolot płatny więc nie mam odniesienia. Jakieś pomysły? Z góry dzięki za odpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2013, 19:34:20 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Milviz F-86 Sabre - problemy z automatycznym uruchomieniem.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 10, 2013, 19:59:00 »
Musisz uruchamiać wg. check listy, masz ją w instrukcji i może też będą jakieś filmy na YouTube. Co do pytań o wyskakujące komunikaty - ich logi masz User/AppData/Roming/Microsoft... itp... i fsx.cfg. Ale przy drugiej instalacji nie pokarzą się ponownie bo już są w "pamięci". Ew. wywal cały fsx.cfg, ale też i pójdą opcje graficzne i ustawienia i trzeba to zrobić na nowo.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 10, 2013, 20:19:30 »
Robiłem według check listy i silnik "ręcznie" uruchamia się bez problemu tyle że nie działają skróty klawiszowe jak ctrl+e i shift+L.  Jak zmienię w trakcie uruchamiania samolot na coś standardowego to wszystko działa jak powinno.

Zrobiłem z FSX.cfg tak jak pisałeś i te komunikaty to były tylko prośby o uruchomienie. Coś jest ewidentnie nie w porządku z grafą bo te pół samolotu też jest cały czas. Gra chodzi całkiem znośnie więc nie wiem czemu nagle teraz ma być problem z jednym samolotem.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2013, 21:02:36 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 10, 2013, 21:05:47 »
Tak, ale piszę o tej check liście, ponieważ tam są takie ustawienia, których nie zapewnia ctrl+e, czyli faktycznie automatycznie go nie odpalisz.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 10, 2013, 21:38:16 »
Uruchomienie go to nie jest mój największy problem. To w ogóle nie był problem bo mogę to zrobić "ręcznie", tyle że brak reakcji na ctrl+e może mieć związek na brak reakcji jeśli chodzi o światła, dlatego o tym wspomniałem. Kiedy wciskam włączenie oświetlenia kabiny to pokazuje mi się na chwilę kółko doczytywania z windowsa i nic się nie dzieje, ale gra też się ani na chwilę nie zawiesza. Próbowałem teraz różnych ustawień obrazu ale nadal brak i oświetlenia w kabinie i połowy tekstur na samolocie.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 16, 2013, 17:10:05 »
No i wszystko jasne. Oczywiście okazało się że sprawa jest prostsza niż zakładałem. Światła nie działały bo nie potrafiłem ruszyć pokręteł który nim sterowały. Próbowałem z nimi wszystkiego oprócz jednego. Nie pomyślałem o myszce i jej kółeczku :) Już jest wszystko tak jak powinno...Masakra :)