Witajcie!
Znowu muszę ponarzekać na brak czasu ze względu na pracę. Niebawem będę znowu zesłany na sześć miesięcy (z małymi przerwami) na ciężkie roboty.
W każdym razie udało mi się nie zmarnować kilku chwil na zsyłce i zacząłem robić wraz z kolegą z IT soft do CRJ-tki - do "szklanego kokpitu"
Na razie powstaje POC, zrobiłem część grafik, a kolega coś tam stworzył w kodzie.
Soft ma być bardzo łatwy do edycji (troszkę zabawy w parametrach w XMLach) oraz dużo zabawy w grafikach - tworzenie plików w PNG.
Obecnie stworzyliśmy kilka ekranów, gdzie animacje sterowane są z klawiatury - teraz tylko kwestia pluginu w X-plane i komunikacji po UDP.
Fotkę i zrzuty z ekranu znajdziecie na moim blogu (nie wrzucam tu zdjęć, żeby nie zapychać serwera):
http://crj200athome.wordpress.com/2014/02/18/software-for-glass-cocpit-project/Pozdrowienia,
Leszek
PS - Drejku - przy poście dot. makiety napisałem, że projekt nie był związany z komunikacją - oczywiście był, ale nie lotniczą

Damos, kiedyś pisałeś o możliwości obsługi outputu Twoimi płytkami DMKeys8 - rozumiem, że będzie możliwość komunikacji również po protokole UDP? Można wtedy byłoby wykorzystać ten sam plugin w X-plane.