Autor Wątek: Radar-wykrywyanie celów naziemnych.  (Przeczytany 3648 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Radar-wykrywyanie celów naziemnych.
« dnia: Lipca 13, 2013, 15:56:10 »
Witam,
Gdy uznałem, że ogarniam mniej wiecej AF (z naciskiem na mniej :D) uznałem, że pora przesiąść sie na coś bardziej wyszukanego, wybór padł na OF 4.7. Po męczarniach i kombinacjach (grafa od NV) udalo mi się zainstalować OF. Po paru kręgach nadlotniskowych uznałem, że pora się wyżyć i odpaliłem trening z użyciem mavów. Lecę sobie szykuję się do ataku, a tu ZONK radar w trybie A-G pokazuje mi informacje w odcieniach szarosci i tetaz moje pytanko: Jak jest w prawdziwej 16-stce ?Radar pokazuje na zielono czy na szaro?

Offline mj

• *
Odp: Radar-wykrywyanie celów naziemnych.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2013, 18:08:46 »
Zacznij od instalacji BMS. OF to już zabytek...

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2013, 18:45:07 »
Moja obecna grafa nie daje rady w BMS :/ dopieros ie rozglądam za czymś typu 8800. albo 4850

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 14, 2013, 17:06:25 »
Jak jest w prawdziwej 16-stce ?Radar pokazuje na zielono czy na szaro?
To prawdopodobnie zależy od wersji maszyny, ewentualnie wersji oprogramowania dla konkretnej maszyny i konkretnego kraju.
Niektóre starsze wersje F-16 nie miały nawet kolorowych MFD, wtedy wszystko było w odcieniach zieleni.
Widziałem gdzieś film na którym F-16 miał pomarańczowe opisy na MFD.

A co do mavericków to tutaj mój poradnik, kiepski, ale jest :) http://www.youtube.com/watch?v=L_om_tmE09E

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 14, 2013, 18:30:15 »
Niektóre starsze wersje F-16 nie miały nawet kolorowych MFD, wtedy wszystko było w odcieniach zieleni.
F16A wogóle nie miał MFD tylko "stores control panel", wyświetlało ile pozostało rakiet, amunicji itp.
Poniżej link do artykułu w którym jest zdjęcie z symulatora. Obraz na prawym mfd jest zielony, ale czy jest to widok z Mav. czy też targeting pod tego nie wiem.
http://thaidefense-news.blogspot.com/2011/10/l-3-link-4695m-f-16-simulator-support.html

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 14, 2013, 23:05:01 »
Poradniczek do mavów mi nie potrzebny, bo sam ogarniam. Ogólnie przesiadka na OF po początkowym szoku poszła dość gładko ;D Jeszcze mi zostało do rozkminienia bullseye ILS, Refueling i missle threat :D. Potem spróbuje sił w kampanii. BTW jak wpisać częstotliwość ILS? Wpisuje TACAN, ustawiam na DED CRS, ale nijak nie mogę wprowadzić częstotliwości.

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 16, 2013, 06:29:55 »
Wpisujesz tak samo i tam gdzie Tacan channel ale bez kropki czyli zamiast 109.70 ma być 10970 i ENTER.
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."