Autor Wątek: MSFS 11 - petycja  (Przeczytany 2939 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: MSFS 11 - petycja
« Odpowiedź #15 dnia: Października 01, 2013, 13:19:07 »
Głos dałem, niczemu nie szkodzi.
Tylko  tak prawdę mówiąc, dla kogo seria FS jest?
Dla  wąskiej grupy odbiorców.  Gdyby seria FS , no dobrze sam FSX oferował latanie nie tylko cywilne ale i militarne ( i to dosłownie ) to pewnie by ten światek wspierany był jakoś poważniej.
I nie wymagam tu, nie wiem jak  wykonanego FM czy AI, wystarczyło by żeby była możliwa rozgrywka, pomiędzy graczami. A tak... ostatnia wersja wyszła w 2006 i tyle tego. Niestety Panowie... obecnie  chody maja  produkcje casual-owe. FSX  z racji bycia "nudnym"* po prostu, no cóż wypadł z obiegu. Zresztą ceny  DLC-ków** też raczej nie należą do najniższych. Szczególnie jeśli w simmarkecie widzi się wypociny pokroju AFS-DESIGN, Abacusa czy też FLYFREESTD w cenach nie adekwatnie wysokich do jakości. IRIS***, A2A, Razbam i Milviz wiosny nie czynią. Większości nawet za darmo bym nie wziął.
Zaś wygląd defaultu, nawet na  max detalach no cóż, pozostawia wiele do życzenia zwłaszcza scenerie.

Natomiast Wasze spory, kto ile wydał na FSX-a  mało mnie interesują.

*w opinii wielu którzy choćby u mnie go widzieli. 
** samoloty i scenerie
*** Iris niestety też się popisał badziewnym Spartanem i Raptorem

Tyle ode mnie.
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

_michal

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Października 01, 2013, 13:47:41 »
Tylko  tak prawdę mówiąc, dla kogo seria FS jest?
Dla  wąskiej grupy odbiorców.  Gdyby seria FS , no dobrze sam FSX oferował latanie nie tylko cywilne ale i militarne ( i to dosłownie ) to pewnie by ten światek wspierany był jakoś poważniej.

Tu właśnie jest wielka niewiadoma, ponieważ nie ma wiarygodnych testów, a twórcy nie dzielą sie liczbami, co zresztą jest całkiem zrozumiałe. Niemniej patrząc na fora dyskusyjne, to tych cywilnych userów jest całkiem dużo, kto wie czy nie więcej niż militarnych.

Czy decyzja o zamknięciu FSa (i TSa) przez Microsoft była spowodowana małą sprzedażą nie wiadomo. Jeśli miałbym się zakładać, to w takiej korporacji mały zwrot przy dużych nakładach po prostu źle wyglądał, nawet jeśli FS był rentowny.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Października 01, 2013, 15:54:21 »
Porównując statystyki:

Forum DCS:
* Currently Active Users: 670 (149 members and 521 guests).
* Members: 48,123
* Most users ever online was 1,518, 11-05-2012
Forum Avsim: 
* 658 users are online: (303 members, 355 guests).
* 116,775 Total Members
* 3,846 Most Online (13.03.2013) 

Różnica jest taka, że forum Eagle Dynamics to główne forum poświęcone serii DCS skupiające praktycznie wszystkich zainteresowanych tematyką tego symulatora. Pozostałe fora oprócz simhq (które jest o wszystkim), to drobnica. Natomiast Avsim to tylko jedno z kilku dużych for poświęconych tej nudnej i niepoważnie traktowanej serii przeznaczonej dla wąskiej grupy odbiorców :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #18 dnia: Października 01, 2013, 17:50:27 »
Mam kuzyna, młody chłopak, ileż to już mu nie nanosiłem książek o lotnictwie wojskowym, ileż razy namawiałem do A-10C i etc. On uparcie dalej sobie lata tą Cessną i Boeingami, no i co być zrobił? Co byś zrobił? Nic nie zrobisz, jeden woli Sylvię a drugi w różowych rajstopach po chałupie ganiać.  :icon_kuleczka_162: :icon_ponczochy_111:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Października 01, 2013, 19:02:23 »
Porównując statystyki:

Forum DCS:
* Currently Active Users: 670 (149 members and 521 guests).
* Members: 48,123
* Most users ever online was 1,518, 11-05-2012
Forum Avsim: 
* 658 users are online: (303 members, 355 guests).
* 116,775 Total Members
* 3,846 Most Online (13.03.2013) 

Różnica jest taka, że forum Eagle Dynamics to główne forum poświęcone serii DCS skupiające praktycznie wszystkich zainteresowanych tematyką tego symulatora. Pozostałe fora oprócz simhq (które jest o wszystkim), to drobnica. Natomiast Avsim to tylko jedno z kilku dużych for poświęconych tej nudnej i niepoważnie traktowanej serii przeznaczonej dla wąskiej grupy odbiorców :D

Nie mówiąc o kilku innych forach/plikowniach o podobnym rozmiarze. Np. flightsim.com.

Members 527,095.

Nuda jak cholera  :icon_razz:.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl