Autor Wątek: MSFS 11 - petycja  (Przeczytany 2941 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
MSFS 11 - petycja
« dnia: Sierpnia 01, 2013, 18:08:32 »
Powstała petycja na temat wznowienia prac nad FS 11 .

http://www.change.org/en-CA/petitions/microsoft-rehire-aces-studios-and-resume-work-on-flight-simulator-11

Na tę chwilę zbierane są podpisy, wymagana cyfra to ponad 22 tysie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: MSFS 11 - petycja
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2013, 18:20:10 »
No ale przecież niedawno FSX zaczął płynnie działać  :cry:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2013, 18:20:49 »
Meni Gott. Kiedy?
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2013, 18:26:33 »
Część ludzi z Aces pracuje teraz nad Prepar3D dla Lockheed Martin, więc nawet jakby MS'owi przyszło do głowy żeby ich ściągnąć to mieliby mały problem.

Petycję podpisałem, z nudów, ale nie wróżę jej sukcesu.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2013, 18:38:00 »
nie wróżę jej sukcesu.

Zgadzam się.

Wolałbym, by MS dał Lockheedowi pozwolenie na sprzedaż Prepar3d na rynek 'entertainment' albo sprzedał IP i kod jakiemuś Aerosoftowi, ORBX albo komuś podobnemu.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2013, 20:24:25 »
A ja mysle ze to jest dobry pomysl bo jakby nie patrzec to FSX nigdy nie bedzie dzialal plynnie, powstal w koncu w 2006 roku czyli wiecznosc temu i chociaz tworcy dodatkow wyprawiaja z nim cuda to ten kod naprawde potrzebuje odswiezenia.  Mysle rowniez ze drugi raz Microsoft nie popelni tego bledu co z Microsoft Flight i tym razem wejdzie we wspolprace (tak jak to w sumie mialo byc z Flightem ale kaska zdrowy rozsadek zaslonila) z tworcami dodatkow takimi jak ORBX, Aerosoft czy PMDG .., wiec podpisalem petycje i mam nadzieje ze za jakies 5 lat bede mogl zagrac w super duper  Flight Simulatora z prawdziwego zdarzenia bez grzebania godzinami w configu.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2013, 21:43:57 »
Marzenia ściętej głowy o podrasowaniu FSa. MS nie patrzy na potrzeby ludzi, patrzy na opłacalność projektu.
Silnik FS wymaga gruntownej modernizacji, a za tem sporej ilości roboczogodzin, czyli sporych nakładów finansowych.
Sądzę, że MS po klapie Flight nie ma zamiaru więcej pompować pieniędzy w projekt, który się mu po prostu nie opłaca.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #7 dnia: Września 30, 2013, 11:27:36 »
Władowałem kupę kasy ;-) na dodatki do FSX....
Lukas

« Odpowiedź #8 dnia: Września 30, 2013, 12:34:02 »
Ja na szczęście się opamiętałem i złamanego grosza nie wydam na dodatki do niego :).

Nie martw się, ta petycja nie zabrała nawet 1/5 wymaganych (przez kogo?) podpisów.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 30, 2013, 12:44:06 »
Ja na szczęście się opamiętałem i złamanego grosza nie wydam na dodatki do niego :).

Do FSX czy MS Flight?

« Odpowiedź #10 dnia: Września 30, 2013, 15:46:37 »
Miałem na myśli FSX'a. Dodatków nie kupuję, bo przestałem w niego grać. Nudzi mnie szybciej niż Train Simulator :).
MS Flighta traktuję jako dowcip ze strony Microsoftu i nawet do głowy mi ta gra nie przychodzi w rozmowach o Flight Simulatorze.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Września 30, 2013, 16:35:03 »
Miałem na myśli FSX'a. Dodatków nie kupuję, bo przestałem w niego grać. Nudzi mnie szybciej niż Train Simulator :).
MS Flighta traktuję jako dowcip ze strony Microsoftu i nawet do głowy mi ta gra nie przychodzi w rozmowach o Flight Simulatorze.

Eee, a co Twój post wnosi do tematu? Jeśli nie kupiłeś żadnego dodatku do FSa to super, Twoja sprawa. Ja nie zamówiłem dodatków do Call of Duty albo Battlefielda i nie trąbię o tym po forach, bo to po prostu produkty nie dla mnie.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 30, 2013, 16:37:26 »
Ojtam, ojtam, ale do niekupowania Kłody wielu publicznie się przyznawało ;) i był to nawet dość specyficzny powód do dumy.

« Odpowiedź #13 dnia: Września 30, 2013, 17:19:57 »
Eee, a co Twój post wnosi do tematu? Jeśli nie kupiłeś żadnego dodatku do FSa to super, Twoja sprawa.
Nie napisałem, że nie kupiłem tylko że przestałem kupować. Może nie dosłownie, ale to autor miał na myśli :). Była to odpowiedź na post Jodle'a. Jemu nowy FS się nie widzi (zakładam, że napisał to żartem) bo wywalił kasę na kupę dodatków do FSX'a. Ja wręcz przeciwnie, chętnie bym zobaczył FS11, bo przestałem inwestować w FSX'a.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Września 30, 2013, 17:37:43 »
Nie napisałem, że nie kupiłem tylko że przestałem kupować. Może nie dosłownie, ale to autor miał na myśli :). Była to odpowiedź na post Jodle'a. Jemu nowy FS się nie widzi (zakładam, że napisał to żartem) bo wywalił kasę na kupę dodatków do FSX'a. Ja wręcz przeciwnie, chętnie bym zobaczył FS11, bo przestałem inwestować w FSX'a.

A ja wywaliłem dużo kasy na FSX i z checią bym zobaczył FS11, zwłaszcza jeśli by był niekompatybilny wstecz. :)