Autor Wątek: Odp: Monitor - jaki wybrać?  (Przeczytany 1162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
Odp: Monitor - jaki wybrać?
« dnia: Sierpnia 01, 2013, 11:02:16 »
Trochę chciałem odkurzyć ten temat, ponieważ teraz ja muszę kupić monitor, i też mam dylemat jaki wybrać..? Poruszyłem ten problem też w dziale; monitory panoramiczne,_ale tam wątek głównie dotyczył wyższej rozdzielczości, m.in. 21:9. Natomiast z tego co zauważyłem coraz większym powodzeniem cieszą się monitory duże - takie powyżej 24". Ja Sam też zamierzam kupić 27", oczywiście full wypas czyli_;: FULL HD, IPS, może 3D... ale Nurtuje mnie tylko jedno. Czy wybrać monitor czysty czy z tunerem tv? Bo Z tego co wyczytałem to porównując je, różnica głównie tkwi w cenie, ale niewielka na korzyść TV._Natomiast parametry są podobne,_taka sama rozdzielczość,  matryca, czas reakcji, jasność,tyle, że wybierając monitor z tv mamy coś więcej za podobną cenę?_Choćby lepsze głośniki, PIP,_itp... I Tu mam problem co wybrać?.., Chyba, że jest coś o czym ja nie wiem. Jeśli ktoś ma na tyle dobrą wiedzę na ten temat prosiłbym o kilka uwag,. Bo bo na dzień dzisiejszy kupiłbym monitor z tv.

Z całym szacunkiem ale jak chcesz dalej pisać na forum i oczekujesz odpowiedzi na zadane pytania to zrób coś z pisownią, a zwłaszcza z interpunkcją, bo już dawno takiej "rzeźni" nie widziałem. Troszkę szacunku do czytających. Pozwoliłem sobie czerwonym kolorem oznaczyć błędy lub elementy brakujące. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2013, 11:29:42 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Odp: Monitor - jaki wybrać?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2013, 11:49:20 »
Odnoszę wrażenie, że sam nie wiesz czego chcesz. Sprawa jest prosta. Jeśli do czegoś tuner TV w monitorze Ci się przyda, masz potrzebę pooglądania TV przed komputerem, chcesz mieć do monitora pilota to kup monitor z tym dobrodziejstwem. Kiedyś na monitorach analogowych z wbudowanym tunerem mogły pojawiać się zakłócenia i inne "farfocle" wypływające z jakości sygnału i rozdzielczości w jakich ten pracował. Monitory były przyzwyczajone do pracy z krótkim kablem z bardzo dobrym jakościowo sygnałem, a taki klasyczny TV miał więcej filtrów i zabezpieczeń pozwalających wyciąć zakłócenia na starcie. Dziś pewnie to już nie ma takiego znaczenia, bo ta granica między TV a monitorami zatarła się. Kiedyś monitor był bardziej wyspecjalizowanym TV. Dziś z powodzeniem na płaskim "telefelku" możesz wyświetlać obraz z komputera bez większych komplikacji etc. Podobną analogię można zastosować w przypadku tunerów TV wsadzanych do komputera. Na pogorszenie wrażeń z tytułu latania na takim szkiełku raczej bym nie liczył.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 02, 2013, 10:21:17 »
z całym szacunkiem, ale z tego co wiem to nie jest to sprawdzian z ortografii, czy ze stylu pisownii. Nie każdy potrafi pisać na klawiaturze, ty też od razu nie byłeś mistrzem. Tylko dlatego, że ktoś za dobrze nie czuje się w pisownii to co, ma zrezygnować z nauki? Dziwię ci się jako administratorowi, że nowych forumowiczów traktujesz w ten sposób.._A wogóle jak tak mają wyglądać twoje porady to ja serdecznie dziękuję. Zadałem proste pytania, których ty nie zrozumiałeś. Wytykasz mi, że nie mam szacunku dla forumowiczów bo piszę z błędami... To raczej ty zastanów się nad tym jaki masz szacunek dla prostych forumowiczów, którzy proszą o poradę._Z całym szacunkiem, przepraszam wszystkich za moje błędy.

Radzę posłuchać rad starszego bywalca forum - czyli Kelso. Jeszcze jeden taki post i możesz się pożegnać z forum. Na zachętę +20 i zielony znaczek. Syringe.

Nie przeczytanie i złamanie regulaminu +20%, lenistwo +20%. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2013, 21:51:29 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 02, 2013, 11:21:38 »
Z całym szacunkiem - popraw pisownię. Twój obecny poziom odbiega od panującego tu, oraz od powszechnie uznanego za poprawny. Jej poprawność to wyraz szacunku dla czytającego. Przypominam również, że rejestrując się tutaj zaakceptowałeś regulamin oraz po przyjacielsku ostrzegam - demokracji tu nie ma.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 02, 2013, 18:42:23 »
Słusznie Kelso zauważył. Ponadto w dzisiejszej dobie nawet przeglądarka podkreśla błędy i sugeruje co należy zrobić. Polecam - http://bykom-stop.avx.pl/czymsprawdzac.html - trzeba tylko chcieć. Cudów tu nie wymagamy ale jakieś minimum musi być. Mnie szacunku do Naszego języka nauczyła szkoła, a w miarę poprawnej pisowni Dziadek Kos i to forum. To samo tyczy się szacunku do użytkownika. Jestem najlepszym przykładem, że jak się chce to można. Grzecznie zostałeś poproszony o poprawę postawy i zamiast skorzystać (bo może Ci się jeszcze w życiu przydać) delikatnie mówiąc zlekceważyłeś to. Odpowiadając na twoje pytanie nikt Ci nie kazał z niczego rezygnować, wręcz przeciwnie!. Ucz się i najlepiej zacznij od języka polskiego.

A swoją drogą musiał bym być skończonym idiotą żeby w taki sposób się na kimś odgrywać... gratuluję pomysłu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"