Autor Wątek: Kocur nadciąga do X'a (F-14)  (Przeczytany 18266 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kocur nadciąga do X'a (F-14)
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 23, 2014, 02:52:09 »
2x Tomcat
Dino i Aerosoft.

Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 23, 2014, 07:55:31 »
Taka mala rada dla tych co maja zamiar kupic kocura.
Gdyby samolot nie odpalal z Cold and Dark i Ctrl E nie pomagalo tutaj jest rozwiazanie:
"I can confirm the default flight as cause of this issue. Reset in FSX.cfg (find and delete or comment out the line starting with "SITUATION") and all should be well.
Check six"
Dotyczy to ustawienia default flight.Tlumaczac-jesli ustawiles sobie cessne i wylaczyles wszystko by miec C&D we wszystkich samolotach a nastepnie zapisales to jako deafult flight to moze ten problem wystapic.
U mnie wlasnie tak bylo.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 23, 2014, 08:27:39 »
@mirage9, fajne fotki!

Szach Iranu dostanie kolejny samolot w Service Pack 1. ;)

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 08, 2016, 22:21:56 »
Może i głupie, ale już się poddaje.

Nie mogę dotankować Tomcata. Wybieram z AI menu tankowiec. Podlatuję do niego, sonda wyciągnięta poniżej tych 400 kts, skrzydła w pozycji manual max do przodu, Air Resource na Left Engine. Wysokość, różnie, ale do 35 000 ft. Jedyne czego nie robię to nie łączę się z sondą tankowca.
Czy żeby zatankować, trzeba się połączyć z cysterną czy wystarczy być w pobliżu? Czy coś źle robię? Obserwując wskaźniki paliwa nic się nie powiększa.
Nie mam Tac Paka.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2016, 11:11:57 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 09, 2016, 02:34:17 »
No wiesz, ja w to nie gram, ale raczej, po Wi-Fi czy innym blutoczu Ci paliwo nie przepłynie, więc podejrzewam że musisz mieć kontakt z cysterną. A jak już zdecydujesz się spróbować, to stalowych nerwów życzę hehehehe.

« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 09, 2016, 04:37:09 »
Może i głupie, ale już się poddaje.

Nie mogę dotankować Tomcata. Wybieram z AI menu tankowiec. Podlatuję do niego, sonda wyciągnięta poniżej tych 400 kts, skrzydła w pozycji manual max do przodu, Air resource na left engine. Wysokośc, różnie, ale do 35 000 ft. Jedyne czego nei robię to nie łączę się z sondą tankowca.
Czy żeby zatankować, trzeba się połączyć z cysterną czy wystarczy być w pobliżu? Czy coś źle robię? Obserwując wskaźniki paliwa nic się nie powiększa.
Nie mam Tac Paka.
Czekam na YOYO bo on ma F-14 i moze cos podpowie. Ja sprawdzilem u siebie zrobilem to samo (pomimo ze mam TACPAK) dalem defaultowy F-f14 tanker i nic.
Yoyek opisz jak to robisz. Krok po kroku.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2016, 11:10:56 wysłana przez KosiMazaki »

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 09, 2016, 09:22:17 »
Nie mam Tac Paka.

No właśnie, tutaj leży problem, o ile F-14 A/B oferuje uzupełnianie paliwa w locie, o tyle działa to na 100% za TacPackiem. Trzeba być w miarę blisko dziurki, ale nie trzeba wsadzić końcówki  :032: . W TacPack można nawet ustawić sobie zakres kiedy ma działać, od Hardcore do czegoś co tankuje nawet i z 1nej mili ;). Jest też kwestia czasu, zatankowanie wszystkich zbiorników (nawet jak ma się podwieszane) to kilkanaście minut (będzie przesuwała się wskazówka), strona 30 Vol.5.

Niestety nie wiem czy bez TP to działa, szczerze nigdy nie testowałem nawet w fazie beta testów, ponieważ musiałbym usunąć TacPacka.
Dawno kocurkiem nie latałem, więc tak z pamięci nie wypowiem, ale w zasadzie w każda "misja" rozpoczynała się od tankowania by potem gnać nad Irakiem ;).

dalem defaultowy f14 tanker i nic.

Jaki Defaultowy F-14? Nie ma takiego tankowca w TP. Masz Grumman'a KA-6D "Tanker" lub KC-135R.

Taka też ciekawostka z ostatniej chwili, odkryłem, że czym ma się bardziej odblokowane FPS'y to AI zaczynają skakać, z kolei czym bardziej je obniżymy to zachowują się coraz bardziej normalnie (jakby komuś tankowiec skakał).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 09, 2016, 09:55:25 »
Thx za wyjaśnienia.
No myślałem, że to właśnie działa jak w przypadku Harriera zrobionego przez Razbam tzn. że wystarczy być odpowiednio blisko.
Okej popróbuję trafić w dziurkę  8)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 09, 2016, 10:04:22 »
Thx za wyjaśnienia.
No myślałem, że to właśnie działa jak w przypadku Harriera zrobionego przez Razbam tzn. że wystarczy być odpowiednio blisko.
Okej popróbuję trafić w dziurkę  8)

A przypomniałem sobie, masz tutaj: http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/89925-air-refueling/ . Spróbuj wybrać ten tankowiec jak nie masz TP. Powinien zadziałać.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 09, 2016, 17:42:16 »
Yoyo moze zle sie wyrazielm ale chodzilo mi o to ze nie wybieram tankowca z tacpak ale z menu F-14 (default ka6d zrobiony przez AS).

Z całym szacunkiem ale jesteśmy na forum lotniczym to chociaż szanujmy nazwy samolotów. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2016, 07:57:44 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #70 dnia: Marca 06, 2016, 21:39:55 »
New version (1.20) of F-14X will be released March 9, 2016.
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2016, 07:58:09 wysłana przez KosiMazaki »

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #71 dnia: Marca 09, 2016, 20:04:38 »
New version (1.20) of F-14X will be released March 9, 2016.

No niestety, dziś nie będzie, trzeba odczekać kilka dni.

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 11, 2018, 11:05:17 »

www.yoyosims.pl