Nie mam Tac Paka.
No właśnie, tutaj leży problem, o ile F-14 A/B oferuje uzupełnianie paliwa w locie, o tyle działa to na 100% za TacPackiem. Trzeba być w miarę blisko dziurki, ale nie trzeba wsadzić końcówki

. W TacPack można nawet ustawić sobie zakres kiedy ma działać, od Hardcore do czegoś co tankuje nawet i z 1nej mili

. Jest też kwestia czasu, zatankowanie wszystkich zbiorników (nawet jak ma się podwieszane) to kilkanaście minut (będzie przesuwała się wskazówka), strona 30 Vol.5.

Niestety nie wiem czy bez TP to działa, szczerze nigdy nie testowałem nawet w fazie beta testów, ponieważ musiałbym usunąć TacPacka.
Dawno kocurkiem nie latałem, więc tak z pamięci nie wypowiem, ale w zasadzie w każda "misja" rozpoczynała się od tankowania by potem gnać nad Irakiem

.
dalem defaultowy f14 tanker i nic.
Jaki Defaultowy F-14? Nie ma takiego tankowca w TP. Masz Grumman'a KA-6D "Tanker" lub KC-135R.
Taka też ciekawostka z ostatniej chwili, odkryłem, że czym ma się bardziej odblokowane FPS'y to AI zaczynają skakać, z kolei czym bardziej je obniżymy to zachowują się coraz bardziej normalnie (jakby komuś tankowiec skakał).