Wyglądają naprawdę świetnie. Jak zobaczyłem pedały BF109 z krzywką to już mi bardzo niewiele brakuje do kupna. Właściwie to już bym ustawiał się w kolejce, ale mam taki sam problem jak kilka osób na tym forum - jak tu przekonać żonę
.
A tak przy okazji, czy mógłbym zapytać o szczegóły dotyczące technologii projektowania?
Właśnie projektuję do mojego kokpitu mechanizmy klap, składu mieszanki i skoku śmigła. Planuję, że część elementów będzie wycinana laserem. Chyba dobrze zauważyłem, że u Ciebie niektóre mniejsze łożyska są montowane na wcisk. W jaki sposób określiłeś jakiej średnicy otwór należy wykonać pod łożysko (eksperymentalnie, czy miałeś jakiś wzór zależny od grubości blachy)?
Eksperymentowałem, i to ile... Ile kasy było zmarnowane

Wszystkie łożyska montowane są na wcisk.
Zależy to wszystko od grubości blachy, marki stali, średnicy otworu (im mnieszy, tym więcej trzeba zmniejszyć otwór na rysunkach technicznych), jakości laseru i jego ustawienia (różne firmy, różni pracownicy w jednej firmie - tną inaczej). W moim przypadku mam otwory pod łożyska od 8 mm do 28 mm średnicy. Na rysunkach mam 7,89 mm dla 8 mm i, naprzykład, 27,91 mm dla 28 mm. Ale po malowaniu, przed montażem łożysk, poprawiam wszystkie otwory rozwiertakiem. Powtarzam - to w moim przypadku.